Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A rossz utak miatt sok a baleset

– Egyik délután motorral szerettem volna kimenni a Fertő tóra, amikor a fertőrákosi öböl felé vezető úton hatalmasat estem – idézi fel balesetének részleteit a fertőrákosi Nécin György. – A rendőrség is kint volt, akik megállapították, hogy az úton egy észre nem vehető kátyú található, és a balesetért nem én vagyok a felelős. Ezért kártérítésért fordulok az út kezelőjéhez.

– Az állampolgároknak természetesen lehetőségük van bíróságon érvényt szerezni igazuknak – tájékoztatta lapunkat Szőnyi Zsolt, a Magyar Közút Kht. szóvivője. – Ez esetben a megítélt összeget megtérítjük. Az elmúlt években egyébként még nem volt példa arra, hogy bárkinek is fizetnünk kellett volna kártérítést a közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt.
A kártérítésre már csak azért is kevés az esély, mert a KRESZ tágan fogalmaz. Egy-egy baleset esetén az ügy könnyen lezárható, miszerint nem az út- és az időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedett a sofőr. Azt pedig már költséges szakértői vizsgálatokkal is csak esetlegesen lehetne megállapítani, hogy az autós vagy az út állapota volt-e a baleset okozója.
A Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályán Kovács József kiemelt fővizsgálótól megtudtuk: abban az esetben, ha az út hibájából történt a baleset és az anyagi kárral, illetve személyi sérüléssel jár, célszerű rendőrt hívni, mert a jegyzőkönyv később bizonyítékul szolgálhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szoptatás egyaránt a baba és a mama örömforrása

Tizennégy éve napjainkban a világ 120 országában ünnep ez a hét, a szoptatás világhete. Ez ügyben már bizottság alakult, kódex is készült – mindez a szoptatós anyák és babáik érdekében. A területi védőnői szolgálatok ezekben a napokban megyénkben is az anyatejes táplálásra hívják fel a kismamák figyelmét. Tovább olvasom