Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A románok egyharmada még nem hallott az internetről

Bár Romániában látványosan növekedett az internetet használók száma, az ország lakosságának egyharmada még csak nem is hallott a világháló létezéséről - derül ki a GfK Romania gazdaságkutató intézet felméréséből.
A 6529 fõs mintán végzett felmérés szerint jelenleg a román lakosság 13 százaléka használja az internetet, de mindössze 6 százalékuk legalább heti egyszeri rendszerességgel. Az internetet használók heti átlagban 5,8 órát töltenek a világhálón.
A lakosság 53 százaléka még soha nem csatlakozott a világhálóra, 33 százalékuk még csak nem is hallott az internet létezésérõl. A jelenlegi használók 49 százaléka az elektronikus posta lehetõségeivel él, 46 százalékuk fõként "beszélget", 37 százalékuk emellett különbözõ eseményekkel kapcsolatos információkat, 26 százalékuk pedig híreket is keres a világhálón.

Az internetet használók 21 százaléka álláslehetõségek után kutat. Az elektronikus vásárlás lehetõségével négy százalékuk él, az internetes bankszolgáltatásokat pedig csak két százalékuk veszi igénybe. Az internetet használók közel fele valamilyen közintézményben csatlakozik a világhálóra: 25 százalékuk munkahelyükön, 17 százalékuk az oktatási intézményekben, a többiek internet-kávézókban, teleházakban.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meg kell menteni Győr Tabánját

„Sokan megbánták már, hogy lebontották a Tabánt, Győrben ezt nem kellene megérni”… Tovább olvasom