Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A Richard Nixon-merénylet

Igaz mese egy sikertelen kisemberről, aki gondolt egyet és repülőgépet rabolt, hogy felrobbantsa az Egyesült Államok elnökét. Egy el nem ismert ötletgazda hiteles története Sean Penn jutalomjátékával.
rendező: Niels Mueller

forgatókönyvíró: Niels Mueller, Kevin Kennedy
operatőr: Emmanuel Lubezki
jelmeztervező: Aggie Guerard Rodgers
zene: Steven M. Stern
látványtervező: Lester Cohen
vágó: Jay Lash Cassidy

szereplő(k):
Sean Penn (Samuel Bicke)
Naomi Watts (Marie Bicke)
Don Cheadle (Bonny Simmons)
Jack Thompson (Jack Jones)
Brad Henke (Martin Jones)
Michael Wincott (Julius Bicke)

A film sztorija

Niels Mueller rendezői debütálása olyan hetvenes évekbeli kulcsfilmek hatását tükrözi, mint a Taxisofőr vagy a Magánbeszélgetés. Muller és társszerzője, Kevin Kennedy egy sikertelen üzletember és kétbalkezes leendő merénylő, Samuel Bicke (Sean Penn) pokoljárását ábrázolja. Bicke az idegösszeomlás szélén mások sikerei után vágyakozik, és nem érti, miért nem lehet a sikerben neki is része.

A valós eseményeken alapuló Richard Nixon-merénylet Samuel idegösszeomlásának és ezt követő elnökgyilkossági-kísérletének története. Miután Bicke házassága felbomlik és munkanélkülivé válik, a férfi a maradék valóságérzékét is elveszti. Vágya, hogy kirohanjon a kormány ellen, odáig hajtja, hogy fegyver rejt egy ortopéd lábmerevítőbe. Célja, hogy eltérítsen, majd a Fehér Háznak vezessen egy repülőgépet. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - BP

"A rendező nem bíz semmit a véletlenre, így már az első képkockákon
kapunk egy morzsát a konklúzióból, kétséget sem hagyva afelől, mi vár pontosan a nézőre, majd egy flashbackekből álló rövid vázlat segítségével a kezdőponton találhatjuk magunkat, hogy másfél órában tanúi lehessünk egy emberi élet tökéletes széthullásának. Már az alaphelyzet sem túl rózsás, hiszen főhősünk a tipikus vesztesek oldalát képviseli, azzal az igen szerethető, de kegyetlen felhanggal, hogy mindezt nem hajlandó tudomásul venni. Samuel Bicke hisz az amerikai álomban, s abban, hogy ő is részese lehet az illúziónak. Családi élete romokban hever, munkájában kerüli a siker, de nem adja fel. Egy bizonyos pontig. Aztán elszakad a cérna és Bicke átlépi a határvonalat, elmerül saját, eltorzult világában, melyben csak egy megoldás létezik a problémára: ölni kell."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palcsóék mégis összeköltözhetnek

Úgy tűnik, a kezdeti szülői tiltás ellenére Palcsó Tomi és Tóth Gabi hamarosan mégis összeköltözhet. A két megasztár másfél hónapja egy pár, de az első csók után pár nappal már az összeköltözést fontolgatták. Palcsó Tomi egyébként a napokban leszorította Gabit a dobogóról: a BRAVO OTTO-szavazáson elnyerte előle Az Év Felfedezettje megtisztelő címet. Tovább olvasom