Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 32°C Még több cikk.

˝A rezsicsökkentéssel nem a szolgáltatók tönkretétele a cél˝

A kormány szívesen látna nagyobb mértékű közösségi tulajdont a szektorban, és nem térne ki az eladási ajánlatok elől - nyilatkozta Fónagy János.
A rezsiköltségek csökkentésének nem a szolgáltatók tönkretétele a célja, a kormány ugyanakkor szívesen látna nagyobb mértékű közösségi tulajdont a szektorban, és nem térne ki az eladási ajánlatok elől - nyilatkozta Fónagy János a Népszabadságnak.

A nemzeti fejlesztési tárca parlamenti államtitkára, a rezsidíj-csökkentés érvényesítését vizsgáló kormánybizottság vezetője a lap szombati számában arra a kérdésre, hogy a kormány egyes vélemények szerint a folyamatos árcsökkentéssel el akarja lehetetleníteni a szolgáltatókat azért, hogy olcsón visszavásárolhassa azokat, azt válaszolta: a sok tekintetben monopolhelyzetű közműszektorban kétségtelenül a mostaninál sokkal nagyobb mértékű közösségi tulajdont látnának szívesen. Csakúgy, mint számos olyan nyugati országban, amelyek közösségi tulajdonú cégei Magyarországon éppenséggel magánbefektetőként jelentek meg.

Ez azonban nincs semmilyen összefüggésben a kormány lakossági tehercsökkentési szándékaival - tette hozzá. "Nem tudunk azonban, hogyan is tudnánk kitérni az elől, ha egy tárgyalás során valamely befektető eladási ajánlattal élne. Akkor ezt a felvetést is megvizsgálnánk. Csakúgy, mint például az E.ON gáznagykereskedőjének és gáztároló hálózatának ügyében" - mondta.

Olvasóink írták

  • 1. kotorék 2013. január 05. 20:09
    „Aztán majd ha a fiúk eltűnnek egyszerre minden a nyakába szakad a magyarnak! Aztán majd lehet mondani: bezzeg a mi időnkben!Erről szól ez a politika!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a közszolgák etikai kódexének tervezete

Golyóstollat, reklámzacskót, csekély értékű dísztárgyat fogadhatnak csak el a közszolgák, ha életbe… Tovább olvasom