Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A rendőrt és a főiskolás fiút 40 méterről lőtték le

Igazoltatás közben megöltek egy rendőrt Alsóörsön szerdán, a lövések egy 21 éves fiatalembert is megöltek. A lövéseket leadó férfi holttesét később egy svájci rendszámú autóban találták meg.


19:00 - Egy fa mellől és nem a fekete autóból kezdett tüzelni az alsóörsi gyilkos, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a közúti ellenőrzést végző rendőrrel és az igazoltatott autó egyik utasával is végző támadó az első és a második sorozatot még innen adta le, majd közelebb húzódott áldozataihoz.

A lap szerint a lövéseket harminc méterről adhatta le, a helyszínelők tizenhét lövedéket számoltak össze az igazoltatott autóban és a helyszínen.

Az index.hu információi szerint az elkövető egy 48 éves svájci-magyar kettős állampolgár volt, aki a nagymamája révén kötődik Alsőörshöz és nagy fegyverbolondnak tartották. A Magyar Nemzet szerint a támadó gyakorlott lövész lehetett, még arra is ügyelt, hogy kilője a hátrébb álló rendőrautó kerekét.


15:30 - A jobb halánték táján, közvetlen közelről leadott lövés okozta az alsóörsi bűncselekménnyel összefüggésben keresett, egy sötétlila Skoda Octavia mellett talált férfi halálát, az idegenkezűség kizárható - mondta Lőrincz Edina, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A helyettes szóvivő elmondta: az alsóörsi lövöldözéssel összefüggésben keresett sötétlila gépkocsit állampolgári bejelentés alapján Alsóörs határában találták meg, a jármű svájci rendszámú volt.
A gépkocsi közelében egy férfi holttestre bukkantak, a férfi halálát a jobb halánték táján, közvetlen közelről leadott lőtt sérülés okozta. Az idegenkezűséget kizárták.

Lőrincz Edina, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője sajtótájékoztatót tart az ügyészség VI. kerületi épülete előtt a Veszprém megyei Alsóörsön 2010. augusztus 4-én hajnalban történt lövö

Lőrincz Edina, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője sajtótájékoztatót tart az ügyészség VI. kerületi épülete előtt a Veszprém megyei Alsóörsön 2010. augusztus 4-én hajnalban történt lövöldözés kapcsán. MTI Fotó: Kovács Attila15:00 - Az Alsóörsön szerdára virradóra lelőtt rendőr az igazoltatásra megállított jármű abroncsait vizsgálta, amikor a lövések érték, a lövéseket körülbelül 40 méter távolságból adták le - mondta Lőrincz Edina, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Mint mondta, a Központi Nyomozó Főügyészség a mai napon átvette a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon részben hivatalos személy ellen több emberen elkövetett emberölés miatt indult bűnügy nyomozását. A főügyészség hatáskörét az alapozza meg, hogy az emberölés egyik sértettje szolgálatban lévő rendőr volt - tette hozzá.
Mint mondta, az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a rendőr főtörzsőrmester éppen az igazoltatás alá vont jármű gumiabroncsainak vizsgálatát végezte, és éppen "hajlott testhelyzetben volt", amikor a lövések érték. A lövéseket körülbelül 40 méter távolságból adták le.

12:09 - Több emberen, részben hivatalos személy ellen, hivatalos eljárás közben  elkövetett emberölés megalapozott gyanújával veszi át az alsóörsi  lövöldözéssel kapcsolatos bűncselekmény nyomozását a Központi  Nyomozó Főügyészség a rendőrségtől - tájékoztatta Keresztes Imre  főügyész az MTI-t csütörtökön.   

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön veszi át a rendőrségtől a két halálos áldozatot követelő Veszprém megyei  támadással kapcsolatos ügy aktáit, és a további eljárást is a  nyomozó hatóság folytja le.  

Keresztes Imre főügyész azzal kapcsolatban, hogy a lövöldözés  után megtalált, külföldi rendszámú fekete autóban lévő holttest a  feltételezett elkövetőé lehetett-e, nem tudott válaszolni, mondván  az ügy teljes részleteit még nem ismerik.  

A főügyész tájékoztatása szerint várhatóan csütörtök délután  rendkívüli sajtótájékoztatón ismertetik a nyomozás eddigi eredményét.   

A 29 éves Gamauf János főtörzsőrmester egy rendészeti  szakközépiskolás tanulóval látott el közúti ellenőrző feladatot  Alsóörsön. Szerdára virradóra rutinigazoltatás céljából állítottak  meg egy Ford Fiesta típusú személygépkocsit, amelyben öten utaztak,  és az intézkedés közben többször rálőttek a rendőrre, amelynek  következtében azonnal meghalt.   

A lövöldözésben az autó egyik 21 éves utasa szintén életét  vesztette, egy 25 éves férfi pedig súlyosan megsérült.   

A feltételezett elkövető holttestét, szerda délben, a  bűncselekmény helyszínétől néhány kilométerre, egy erdős területen  találták meg. A külföldi rendszámú autóban több lőfegyver is volt,  köztük olyan, amely számításba jöhet az alsóörsi bűncselekmény  elkövetésének eszközeként. A férfi öngyilkos lett. 

10:52 -

Gyertyák, mécsesek égnek a meggyilkolt rendőr emlékére a balatonalmádi rendőrség kapujánál. Fotó: Tudósító
Gyertyák, mécsesek égnek a meggyilkolt rendőr emlékére a balatonalmádi rendőrség kapujánál. Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító
Augusztus 4. 22:15 -

Rendőrök gyertyát gyújtanak a budapesti Hősök terén, ahol gyertyagyújtással emlékeztek az Alsóörsön meggyilkolt rendőrre és a civil áldozatra.MTI Fotó: Lakatos Péter
Rendőrök gyertyát gyújtanak a budapesti Hősök terén, ahol gyertyagyújtással emlékeztek az Alsóörsön meggyilkolt rendőrre és a civil áldozatra. MTI Fotó: Lakatos Péter
Gamauf János főtörzsőrmester fotója a budapesti Hősök terén, ahol gyertyagyújtással emlékeztek az Alsóörsön meggyilkolt rendőrre és a civil áldozatra..MTI Fotó: Lakatos Péter
Gamauf János főtörzsőrmester fotója a budapesti Hősök terén, ahol gyertyagyújtással emlékeztek az Alsóörsön meggyilkolt rendőrre és a civil áldozatra.MTI Fotó: Lakatos Péter

.Rendőrök, polgárőrök, tűzoltók és hozzátartozóik gyülekeznek a budapesti Hősök terén, ahol gyertyagyújtással emlékeztek az Alsóörsön meggyilkolt rendőrre és a civil áldozatra.MTI Fotó: Lakatos Péter
.Rendőrök, polgárőrök, tűzoltók és hozzátartozóik gyülekeznek a budapesti Hősök terén, ahol gyertyagyújtással emlékeztek az Alsóörsön meggyilkolt rendőrre és a civil áldozatra.MTI Fotó: Lakatos Péter

19:20 - A helyszíni szemle alapján önkezével vetett véget életének az az ismeretlen férfi, akit délután egy elhagyott autó mellett találtak a rendőrök. A külföldi rendszámú autóban több lőfegyver is volt, köztük olyan, amely számításba jöhet az alsóörsi bűncselekmény elkövetésének eszközeként - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szerda este.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a kutatással párhuzamosan folyó helyszíni szemlén egyértelműen bebizonyosodott, hogy nem a meggyilkolt rendőr által ellenőrzött gépjárműből lőttek a főtörzsőrmesterre. A két eset közötti összefüggést - igazságügyi szakértők bevonásával - jelenleg is vizsgálják a nyomozók, a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja - tették hozzá.

A sötét színű gépjárművet a gyilkosságok helyszínétől néhány kilométerre találták meg állampolgári bejelentés alapján.

A Veszprémi Napló internetes oldalának információi szerint az autón svájci rendszámtábla volt, az agyonlőtt férfi pedig golyóálló mellényt és fekete csuklyát viselt.

Szerda hajnalban egy közúti ellenőrzést végző rendőr és az ellenőrzött autóban ülő 21 éves fiatalember veszítette életét Alsóörsön, amikor rájuk lőttek. A lövéseket egy másik gépkocsiból adták le, amelyet a település határában délután találtak meg.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban elmondta: a 29 éves Gamauf János főtörzsőrmester egy rendészeti szakközépiskolás tanulóval látott el közúti ellenőrző feladatot Alsóörsön. Éjfél után rutinigazoltatás céljából állítottak meg egy Ford Fiesta típusú személygépkocsit, amelyben öten utaztak. Az ellenőrzéskor eddig ismeretlen helyről, feltételezések szerint egy másik autóból több lövést adtak le a rendőrre.

A főtörzsőrmester azonnal meghalt, esélye sem volt arra, hogy a fegyverét használja. A mellett álló rendészeti szakközépiskolás nem sérült meg.

A Ford hátsó ülésén utazó 21 éves N. Ádámot halálos lövés érte, a mellette ülő 25 éves Sz. J. L.-t súlyos lőtt sérülésekkel szállították a veszprémi kórházba. A férfit megműtötték, állapota stabil.


19:10 -


Csendes megemlékezést tartanak helybeli és balatonalmádi lakosok az éjszakai tragédia helyszínén, ahol egy közúti ellenőrzést végző rendőr és az ellenőrzött autóban ülő 21 éves fiatalember veszítette
Csendes megemlékezést tartanak helybeli és balatonalmádi lakosok az éjszakai tragédia helyszínén, ahol egy közúti ellenőrzést végző rendőr és az ellenőrzött autóban ülő 21 éves fiatalember veszítette


17:25
- Az éjszakai tragédia helyszínén, az alsóörsi kemping előtti balatoni útszakasznál csendes megemlékezést tartanak a helybeli és balatonalmádi lakosok; gyertyát, mécsest gyújtanak, egy szál virágot helyeznek el az út szélén.

A csendben emlékezők, néma főhajtók közt volt a település polgármestere is, több helybeli képviselő és civil szervezet vezetője. Jelen volt Balatonalmádi alpolgármestere is és több almádi lakos, a 29 évesen meggyilkolt rendőr ugyanis Balatonalmádiban lakott, és az ottani kapitányságon szolgált.

Kegyelettel emlékeznek a néma főhajtók az éjszaka szintén lelőtt 21 éves alibánfai (Zala megye) főiskolásra is.

A kegyeletüket gyertyagyújtással, virággal lerovók között - akik folyamatosan érkeznek a helyszínre - üdülők, turisták is vannak.


Fekete zászló a balatonalmádi rendőrség épületén. Fotó: tudósító
Fekete zászló a balatonalmádi rendőrség épületén. Fotó: tudósító


17:20 - A rendőr azonnal, a fiatalember néhány percen belül, barátja karjaiban halt meg az Alsóörsön szerdára virradóra történt lövöldözés áldozatai közül - értesült az MTI a mentőszolgálathoz közel álló forrásból.

A neve elhallgatását kérő nyilatkozó azt mondta: a 29 éves főtörzsőrmester fejlövést kapott és azonnal életét vesztette, az autóban ülő 21 éves főiskolai hallgatót pedig mellkason találta egy lövedék. Mire a mentők a helyszínre értek, már ő sem élt, barátja karjaiban halt meg a támadást követő néhány percen belül.

A lövöldözésnek a veszprémi kórházba szállított 25 éves sérültje feltehetően nem célzott lövéstől, hanem valószínűleg egy gellert kapott lövedéktől, vagy lövedékektől sebesült meg, létfontosságú szervei azonban nem sérültek.

Az autóban ülők közül mindenkit, de különösen a haldokló barátját szorongató fiatalembert viselték meg a történtek. Ő még a helyszínen nyugtató injekciót kapott.

Az MTI informátora is megerősítette, hogy a közúti ellenőrzés alá vont Ford Fiestát és a rendőrautót is több lövés érte.15:55 - Súlyos lőtt sérülésekkel, de nem életveszélyes állapotban szállítottak be éjjel Alsóörsről a veszprémi kórházba egy fiatalembert; azonnal megműtötték - tájékoztatta Rácz Jenő, a kórház főigazgatója szerdán az MTI-t.

Elmondta: két "lőtt bemeneteli sérülést" láttak el az orvosok.

A zalai fiatalember állapota stabil - tette hozzá a főigazgató, megjegyezve: ha komplikációk nem lépnek fel, egy hét múlva a beteg távozhat a kórházból.15:45 - A főiskolás áldozat apja szerint golyózápor volt

A helyszínen lévő rokonok és barátok beszámolója alapján az Alsóörsön halálos lövést kapó főiskolás fiú apja az MTI tudósítójának azt mondta: golyózápor zúdult arra az autóra, amelyben a fia is ült.

Németh István otthonukban, a Zala megyei Alibánfán, könnyekkel küszködve elmondta: dolgozott, amikor hajnalban fiának barátai - akikkel együtt nyaralt Balatonudvariban - felhívták a tragédia hírével. Azonnal a helyszínre ment, de a rendőrök őt sem engedték közel, hivatalos tájékoztatást pedig délutánig sem kapott a történtekről.

Hozzátette, hogy időközben hazaérkeztek Zalába annak a rokoni, baráti társaságnak a tagjai, amellyel együtt volt a fia a Balatonnál. Tőlük úgy értesült, hogy miután hajnalban egy szórakozóhelyről távoztak, két helyen is megállították őket a rendőrök rutinellenőrzésre.

Amikor Alsóörsre értek, az autót vezető fiatal kiszállt a kocsiból, és kérte a mellette ülő barátnőjét, hogy vegye elő a papírokat. Ahogy a rendőr a kocsi bal oldalán hátrament a gumikat ellenőrizni, váratlanul dördült el a fegyver. A 29 éves rendőr és a 21 éves fiú akkor kapott halálos lövéseket. "Golyózápor volt" - mondta az édesapa.

N. Ádám, a reggeli lövöldözésben elhunyt fiatal fényképe, mécsesek és virágok annál az emlékhelynél, amit a Zala megyei Alibánfán alakítottak ki a helyi ifjúsági klubnál annak a 21 éves fiúnak az emlé

N. Ádám, a reggeli lövöldözésben elhunyt fiatal fényképe, mécsesek és virágok annál az emlékhelynél, amit a Zala megyei Alibánfán alakítottak ki a helyi ifjúsági klubnál annak a 21 éves fiúnak az emlékére, aki egy rendőrrel együtt a hajnali lövöldözésben halt meg Alsóörsön. MTI Fotó: Varga György

A gépkocsit vezető férfi barátnője a lövésektől beszakadó szélvédő üvegszilánkjai miatt sérült meg, a hátul ülő fiatalemberből pedig tudomása szerint több lövedéket is kioperáltak - tette hozzá.

N. Ádám öccse az MTI-nek azt mondta: szintén ott volt Balatonudvardiban, de a lövések idején a nyaralóban tartózkodott, és csak az után ment a tragédia színhelyére, hogy őt is felhívták. A történtekről a kocsiban ülő barátai, rokonai sem tudtak semmit mondani, mert sokkot kaptak.

Ugyanezt erősítette meg Németh István nővére is, aki a szomszédjukban él; az ő keresztfia vezette a gépkocsit.

A család tagjai egyöntetűen kijelentették: semmilyen előzménye nem volt a lövöldözésnek, sem közvetlenül a tragédia előtt, sem korábban. A társaság tagjai mind kulturált viselkedésű fiatalok, soha nem volt senkivel összetűzésük, ezért is érthetetlen a váratlan tragédia.


15:05 -
Lövöldözés Alsóörsön - Holttest a fekete autóban

Egy holttestet találtak abban az autóban, amelyből feltehetően leadták szerdára virradóra a két ember életét, köztük egy rendőrét kioltó halálos lövéseket - adta hírül a TV2.hu, a rendőrség az MTI megkeresésére nem kommentálta az értesülést. A gépkocsi, mint az MTI tudósítója már korábban jelentette, Alsóörs határában egy elhagyott részen áll, és ott rendőrök helyszínelnek.

A kereskedelmi televízió Tények című hírműsorának honlapján megjelentek szerint azt a fekete autót találták meg, amelyet a rendőrség az alsóörsi gyilkosság kapcsán keresett. A mentők közlése szerint "halál beálltásának megállapításához" hívták őket.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a TV2 információira reagálva az MTI megkeresésére szerda délután mindössze annyit mondott: " a rendőrök nyomozati cselekményt hajtanak végre".

Rendőrök helyszínelnek Alsóörs határában, ahol egy holttestet találtak abban az autóban, amelyből feltehetően leadták szerdára virradóra a két ember életét, köztük egy rendőrét kioltó halálos lövéseke

Rendőrök helyszínelnek Alsóörs határában, ahol egy holttestet találtak abban az autóban, amelyből feltehetően leadták szerdára virradóra a két ember életét, köztük egy rendőrét kioltó halálos lövéseket. MTI Fotó: Horváth MónikaAz intézkedésről nem kívánt részleteket elárulni, így azt sem kívánta megerősíteni, hogy a bűncselekmény kapcsán keresett autót találták-e meg, illetve valóban volt-e holttest a járműben.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint az Alsóörs és Felsőörs közötti úton, a Szőlő-hegynél találta meg a rendőrség az elhagyott, fekete színű személyautót.

A Szőlő-heggyel szembeni cserjés, füves mezőgazdasági területen - az úttól mintegy száz méternyire - látható a magas fűben álló fekete autó, amely körül több rendőr és menőautó áll.

14:20 - Egy elhagyott fekete autónál is helyszínel a rendőrség

Az Alsóörs és Felsőörs közötti úton, a Szőlő-hegynél talált a rendőrség egy elhagyott, fekete színű személyautót - tájékoztatta Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere az MTI-t.

Az MTI helyszínen lévő tudósítójának jelentése szerint a Szőlő-heggyel szembeni cserjés, füves mezőgazdasági területen - az úttól mintegy száz méternyire - látható egy fekete színű személygépkocsi, amely előtt és mögött rendőrautók állnak.

Rendőrök ellenőrzik a forgalmat a két település között; az utat ugyan nem zárták le, de a biztosított területnél megállni nem lehet.

Annyi nagy valószínűséggel megállapítható az úttól mintegy 100 méternyire lévő, magas fűben álló fekete autóról, hogy nem BMW típusú, inkább Audinak tűnik.


13:08 - Egy 21 éves főiskolás volt az egyik áldozat

A Zala megyei fiú annak az autónak a hátsó ülésén ült, amelyet a rendőr főtörzsőrmester éjfél után Alsóörsön közúti igazoltatás miatt állított meg. Az intézkedés közben több lövést is leadtak a járőrre és az igazoltatott gépkocsira.

Emlékhelyet alakítottak ki a főiskolás fiú falujába

Emlékhelyet alakítottak ki a Zala megyei Alibánfán, a helyi ifjúsági klubnál annak a 21 éves fiúnak az emlékére, aki egy rendőrrel együtt a szerda hajnali lövöldözésben halt meg Alsóörsön.

Az önkormányzat épülete mögött lévő klubhelyiség előtt helyezték el a nemzeti színű zászlót és a gyászlobogót, valamint egy fekete abrosszal letakart asztalt, rajta gyertyával és virágokkal. Az önkormányzati hivatal épületének falán ugyancsak kitették a gyászlobogót, a helybéliek megdöbbenve beszélnek a történtekről.

Németh László, Alibánfa polgármestere az MTI tudósítójának a helyszínen elmondta: ő maga is rokona az elhunyt fiatalnak, aki szüleivel szintén a faluban élt. N. Ádám aktív közösségi ember volt, kedvelték a kortársai is, a "normális gondolkodású" fiatalok közé tartozott - fogalmazott.

A polgármester úgy tudja: a fiú a barátaival és két unokatestvérével nyaralt a Balatonnál, vele volt két unokatestvére, azok egyikének a barátnője és még egy fiatal, aki a baráti társasághoz tartozott. A fiatalok mindegyike Zalaegerszeg közelében lakik, Alibánfáról, Pethőhenyéről és Zalaszentivánról származnak.

N. Ádám éveken át vezette az ifjúsági klubot, miután tavaly a székesfehérvári Kodolányi főiskola hallgatója lett, a feladatot az öccse vette át tőle.

A lövöldözés következtében a rendőr és a fiú a helyszínen életét vesztette, egy másik, szintén az autóban ülő 25 éves férfi súlyosan megsérült.

A rendőrség közlése szerint az elsődleges adatok alapján kizárható, hogy a járműben utazott 5 ember bármelyike adta volna le a lövéseket, de hogy ki, vagy kik, honnan tüzelhettek, még nem tudják.

A lövöldözésben Gamauf János főtörzsőrmester vesztette életét, aki alsóörsi lakos volt, és a balatonalmádi kapitányságon dolgozott baleseti helyszínelőként, de a turisztikai szezon miatt járőrfeladatokra osztották be.

Az MTI információi szerint az ellenőrzés alá vont autóban utazott 21 éves N. Ádám - akinek a rendőrség csak a monogramját közölte, - a Zala megyei Alibánfán lakott.

A zalaihirlap.hu fórumhozzászólásain többen fejezték ki részvétüket Ádám családjának.

N. Ádám az egyik közösségi portálon található regisztrációs adatlapja szerint az általános iskoláját Zalaszentivánon végezte, középiskolába pedig a Zalaegerszegi Széchényi István Szakközépiskolába járt.

Az adatlapon saját magáról megadott információk szerint aktív közösségi életet élt, focizott és jégkorongozott, és községének ifjúsági klubját vezette.

A Zalai Hírlap információja szerint a lelőtt fiú elsőéves hallgatója volt a Kodolányi János főiskola mérnök-informatikus szakának.

12:47 - Elszállították az éjszakai alsóörsi lövöldözés helyszínéről, a 71-es főútról, a helyi kemping elől szerda délben azt az autót, amelynek ellenőrzésekor lelőtték az igazoltató rendőrt és a személygépkocsi egyik utasát.

Szállító járműre rakták a sötét színű Ford Fiestát, valamint a rendőrautót is. A rendőrautó jobb hátsó kereke lapos, feltehetően lövés érte - jelentette az MTI tudósítója nem sokkal dél után a helyszínről.

A 71-es főút lezárását a strandig terjedően már feloldották - ez mintegy 2 kilométeres szakasz -, viszont változatlanul nem lehet autóval közlekedni a kemping, illetve Balatonalmádi irányába.

A helyszínhez gyalogosan lehet eljutni, s mintegy 40-50 méternyire már a sajtót is közel engedték. Sokan nézelődnek a helyszín közelében a helyi lakosok és a településen üdülők közül is.

A helyszínelés még tart, közlekedni ezen a szakaszon nem lehet. Több rendőr és rendőrautó van a helyszínen, s időnként változatlanul egy rendőrségi helikopter köröz a falu és a főút felett.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a főtörzsőrmester egy rendőr-szakközépiskolás tanulóval végzett közúti ellenőrzést a Veszprém megyei településen, éjfél után rutinigazoltatás céljából állítottak meg egy régi Ford Fiesta típusú személygépkocsit, amelyben öten utaztak.

Az ellenőrzéskor több lövést adtak le eddig ismeretlen helyről a rendőrre, akit több lövés is eltalált. A rendőr azonnal meghalt, szintén életét vesztette a gépkocsi egyik utasa, egy 19 éves fiatalember. A járműben egy másik, 25 éves férfi is megsérült, őt a veszprémi kórházba szállították, állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A helyszíni vizsgálat eddigi adatai szerint nem az ellenőrzött autóból adták le a lövéseket.

11:17 - A közúti ellenőrzést végző 29 éves rendőr mellett az ellenőrzött jármű egyik 19 éves férfi utasa vesztette életét, és egy 25 éves fiatalember sérült meg a szerda hajnali, alsóörsi lövöldözésben. A szóvivő elmondta: Gamauf János főtörzsőrmester egy rendőr-szakközépiskolás tanulóval látott el gyalogos közúti ellenőrző feladatot a Veszprém megyei településen, éjfél után rutinigazoltatás céljából állítottak meg egy régi Ford Fiesta típusú személygépkocsit, amelyben öten utaztak.

Mint hozzátette, az ellenőrzéskor több lövést adtak le eddig ismeretlen helyről a rendőrre, akit több lövés is eltalált, ennek következtében a főtörzsőrmester azonnal meghalt, esélye sem volt arra, hogy a fegyverét használja. A gépkocsi hátsó ülésén utazók közül az autó bal oldali ajtajánál ülő 19 éves fiatalembert érte halálos lövés, míg a középső ülésen ülő férfi az ablaküveg szilánkjaitól sérült meg.

Bényi Mónika közlése szerint a lövések pillanatában a rendőr tiszthelyettes mellett állt a szakközépiskolás, de ő nem sérült meg. Egyelőre nem tudni, honnan adhatták le a lövéseket - egy másik autóból, az utcáról vagy egy lakásból -, a helyszíni vizsgálat eddigi adatai szerint nem az ellenőrzött autóból - jegyezte meg.

A szóvivő nem tudta megerősíteni azt az információt, amely szerint sorozatlövő fegyverből származtak a lövedékek, és a nyomozás érdekeire hivatkozva arra sem válaszolt, milyen irányból érkeztek a lövések és milyen fegyvert használtak az elkövetők.

A személyautók szélvédőjén keresztül készült felvételen halottszállítók szállítják el az egyik holttestet a bűncselekmény helyszínéről a Veszprém megyei Alsóörsön, ahol hajnalban egy lövöldözés során
A személyautók szélvédőjén keresztül készült felvételen halottszállítók szállítják el az egyik holttestet a bűncselekmény helyszínéről a Veszprém megyei Alsóörsön, ahol hajnalban egy lövöldözés során egy rendőr és egy civil életét vesztette. Az éjféli órákban a közúti ellenőrzési szolgálatot teljesítő 29 éves G. J. rendőr főtörzsőrmester eddig tisztázatlan körülmények között, az általa megállított jármű ellenőrzése során halálos lövést kapott és a helyszínen meghalt. Szintén meghalt az ellenőrzött gépjárműben utazó 19 éves N. Á. utas is. A lövöldözésben megsérült a személyautóban utazó még egy férfi, a 25 éves Sz. J. L. is. Az MTV úgy tudja, az ellenőrzött járműben öten ültek, egyiküknél sem találtak fegyvert, ezért a rendőrök azt feltételezik, hogy a lövés, amely a jármű utasait megsebesítette, egy másik autóból érkezhetett. A gyilkosság helyszínén, az onnan kivezető valamennyi úton, valamint a fővárosban is több helyen ellenőrző áteresztő pontokat állítottak fel, ahol golyóálló mellényt viselő, gépfegyveres rendőrök ellenőrizték az autósokat.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az ellenőrzés alá vont autó utasai valamennyien Zala megyei fiatalok. Az öt utas között volt egy nő is. A társaság korábban egy zenés szórakozóhelyen tartózkodott.

A megsérült 25 éves fiatalembert a veszprémi kórházba szállították, állapota súlyos, de nem életveszélyes, őt még a nap folyamán kihallgatják a rendőrök. Bényi Mónika közlése szerint még mindig tart az autó három másik utasának, valamint a rendőrtanulónak a kihallgatása, de annak részleteiről nem kívánt nyilatkozni.

A szóvivő arra a kérdésre, hogy valóban egy fekete autót keresnek-e a rendőrök, azt válaszolta, hogy ez még nem tisztázott. Mint fogalmazott, "több teória, felvetés, verzió is megfordult a nyomozók fejében".

Beszámolt arról, hogy a bűncselekmény elkövetése után ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel az Alsóörsről kivezető utakon, Veszprém megyében és az ország egész területén, a nagyobb főutakon a rendőrség ellenőrizte a járműveket és a bűncselekménnyel összefüggésben kerestek akár tárgyi bizonyítékokat is, de hajnali fél 5-kor ezt is feloldották.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az igazoltatás közben lelőtt Gamauf János főtörzsőrmester a balatonalmádi rendőrkapitányságon teljesített szolgálatot baleseti helyszínelőként, a nyári turisztikai szezon miatt látott el járőrszolgálatot Alsóörsön. Bényi Mónika elmondta, hogy a 29 éves férfit kollégái hivatását tisztelő és szerető, lelkiismeretes és felkészült kollégának tartották. A rendőr nőtlen volt, gyermeke nem volt, Alsóörsön lakott.

A szóvivő azt mondta: az egész rendőrséget megrázta a haláleset.

Arra a kérdésre, hogy nem felelőtlenség-e egy rendőrt egy fegyverviselésre nem jogosult rendőr-szakközépiskolással kiküldeni az utcára, Bényi Mónika közölte: ha nincs arra lehetőség arra, hogy járőrpárt alakítsanak ki, akkor előfordulhat, hogy olyan helyekre, ahol nincs veszélyben a rendőr, egy szakközépiskolással küldik ki. Egy másik kérdésre válaszolva elmondta, hogy tudomása szerint nem viseltek golyóálló mellényt a rendőrök. Arra a kérdésre, miért nem viseltek, azt válaszolta: az ilyen rendőrszakmai kérdésekre később térjenek vissza az újságírók.

Mint az MTI megtudta, az autóban utazó, a lövöldözésben meghalt fiatalember zalaegerszegi lakos volt, a többiek a megye más településein élnek.

A helyszíni szemle még tart és várhatóan késő estig is elhúzódik, a balatoni településre már be lehet hajtani autóval, de - mivel a bűnügy a főúton történt - a forgalmat Felsőörs és Balatonalmádi irányába terelik.

09:30 - Még mindig le van zárva Alsóörs bejáratainál a 71-es főút valamennyi szakasza,  ahol szerda hajnalban egy rendőr és az általa ellenőrzött autó egyik  utasa meghalt egy lövöldözés során. Mindenütt géppisztolyos  rendőröket látni, a Veszprém megyei település felett helikopter  köröz - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.   

Megdöbbent a lövöldözés tényén Alsóörs polgármestere, aki az MTI-nek úgy fogalmazott: felfoghatatlan, hogy az ő békés, csendes  településükön rendőrgyilkosság történhetett.   

Újabb tragédia: védjük meg a rendőreinket!

Az MSZP megdöbbenéssel fogadta az újabb rendőrgyilkosság hírét. Bár a Fidesz nagy hanggal kijelentette, hogy 60 nap alatt megerősítette a közbiztonságot, mégis két rendőr halálesetével kell szembesülnünk, ami nem volt megszokott a korábbi kormányzások alatt. Az MSZP minden politikai és egyéb eszközzel támogatja a rendőrség intézményének, rangjának megerősítését, hogy mihamarabb visszaszerezzük a rendőr tiszteletét, intézkedési biztonságát.

A hír rettenetes. A rend őrét ismét támadás érte, holott a rendőrségnek a legteljesebb tisztelet kellene járjon. Ebben a kérdésben nem lehet pártosodás, mert az állam tekintélyét megtestesítő rendőrnek minden kormány számára alapvető a teljes körű megbecsülés, elismerés, az állampolgárok szemében az intézkedő rendőr iránti tisztelet. Az MSZP arra kéri a kormányt, hogy a többi parlamenti párttal közösen dolgozzon ki olyan programot, mellyel a rendőrség rangja megerősíthető. Az MSZP osztozik a hozzátartozók fájdalmában, gyászában.

Kiadó: MSZP

Az ügy részleteiről Hebling Zsolt sem tud részleteket, mert a  rendőrség még nem tájékoztatta. A polgármester az MTI tudósítójának  jelenlétében hívta fel telefonon a helyi körzeti megbízottat, aki -  elmondása szerint - azt közölte vele: "hírzárlat van, még neki sem  mondhat semmit".    

A polgármester közölte, hogy a lövöldözés a Loki utca és a 71-es  út kereszteződésében, a kemping bejáratánál történt, éjjel fél 2  körül. A helyszín Alsóörs Balatonalmádi felőli kijáratánál van, itt  jelentős rendőri biztosítás mellett zajlik a helyszínelés, a  polgármester információja szerint állítólag" sok a használható nyom".   

Hebling Zsolt kiemelte: a lakosság és az üdülőnépesség nincs  korlátozva a mozgásában, csak a 71-es főútra nem lehet gépkocsival  ráhajtani, emiatt a falu utcáin nagyobb lett a forgalom.    

Mint hozzátette, ha Balatonalmádi felé menekültek a tettesek,  ami valószínű, akkor az almádi jelzőlámpáknál elhelyezett kamerák  biztosan rögzítették a menekülő autó színét, típusát és rendszámát  is.   

A polgármester információja szerint Alsóörsön van az Országos  Rendőr-főkapitányság (ORFK) teljes vezérkara.    

Alsóörsre gépkocsival be lehet jutni Veszprém felől az Endrődy  utcán át, egészen a strandig. A strand bejáratánál takarító nők az  MTI tudósítójának azt mondták: "ez már tiszta Texas". Ők úgy tudják,  hogy a rendőrök egy fekete BMW-t igazoltattak a kempingnél, a  főúton, és az autóból kilőttek rájuk, a rendőrök pedig viszonozták a  tüzet.    

Az alsóörsiek a polgármesteri hivatalban és az utcákon is  csoportokba verődve az ügyet tárgyalják.   

Az éjszaki lövöldözés során a közúti ellenőrzési szolgálatot  teljesítő 29 éves G. J. rendőr főtörzsőrmestert érte halálos lövés  és szintén meghalt az ellenőrzött gépjárműben utazó 19 éves N. Á..  Az autóban megsérült a 25 éves Sz. J. L. is. A lelőtt rendőr a  balatonalmádi rendőrőrsön teljesített szolgálatot.   

A Jobbik részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családja felé

A Jobbik részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családja felé és várja a közbiztonság helyreállítása érdekében a kormány és a rendőri vezetés határozott, a rendőrség állományának védelmét és a békés állampolgárok érdekeit szem elé helyező lépéseit.

A párt szerdai közleménye szerint bár az Orbán Viktor miniszterelnök által rendteremtésre adott két hét letelt, a rend helyett a "közbiztonság területére vonatkozó sikerpropaganda" tapasztalható.

A Jobbik kitért arra is, hogy a rendőrök békés demonstrálókra rontanak és "köztörvényes bűnözőként bánnak zöld pólót vagy fekete mellényt viselő adófizető állampolgárokkal", de a rendőri vezetés a saját állományának életét, biztonságát sem tudja garantálni.

Szerdára virradóra egy igazoltatás közben több lelőtték a 29 éves Gamauf János főtörzsőrmestert, aki a helyszínen életét vesztette. Az ellenőrzéskor több lövést adtak le eddig ismeretlen helyről a rendőrre. A lövöldözésben meghalt az igazoltatásra megállított Ford Fiesta 19 utasa és megsérült egy 25 éves fiatal férfi is, aki szintén a Fordban ült. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a rendőrt ért lövések honnan érkezhettek.A hajnali órákban nemcsak Alsóörsön és a környező településeken,  hanem az M1-es és az M7-es autópálya Budapestre bevezető közös  szakaszán óriási volt a rendőri készültség. Valamennyi, a Balaton  felől érkező autót megállították - tapasztalta az MTI tudósítója a  helyszínen. Több ellenőrzési pontot felállítottak a centrum felé,  valamint a Petőfi és a Lágymányosi hídon, ahol golyóálló mellényt  viselő, gépfegyveres rendőrök ellenőrizték az autósokat.  

Baleseti helyszínelő volt a lelőtt rendőr

A szerdára virradóra egy igazoltatás közben lelőtt Gamauf János főtörzsőrmester a balatonalmádi rendőrkapitányságon teljesített szolgálatot baleseti helyszínelőként, a nyári turisztikai szezonban látott el járőrszolgálatot Alsőörsön - ismertette Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a közúti ellenőrzést végző 29 éves rendőr mellett az ellenőrzött jármű egyik 19 éves férfi utasa vesztette életét, és egy 25 éves fiatalember sérült meg.

A szóvivő közölte: Gamauf János főtörzsőrmester egy rendőr-szakközépiskolás tanulóval végzett közúti ellenőrzést a Veszprém megyei településen, amikor éjfél után egy rutin igazoltatás céljából megállítottak egy régi Ford Fiesta típusú személygépkocsit, amelyben öten ültek.

Az ellenőrzéskor több lövést adtak le eddig ismeretlen helyről a rendőrre, amelynek következtében a főtörzsőrmester azonnal meghalt, a gépkocsi hátsó ülésén bal oldalt ülő 19 éves fiatalembert halálos lövés érte, míg a középső ülésen lévő férfi az ablaküveg szilánkjaitól sérült meg.

07: 43 - Lövöldözés volt a Veszprém megyei Alsóörsön szerda hajnalban, egy rendőr és az általa ellenőrzött autó egyik utasa életét vesztette. A rendőrség hajnali közleménye szerint az éjféli órákban a közúti ellenőrzési szolgálatot teljesítő 29 éves G. J. rendőr főtörzsőrmester eddig tisztázatlan körülmények között halálos lövést kapott és a helyszínen meghalt. A főtörzsőrmestert az általa megállított jármű ellenőrzése során érte a lövés.

Szintén meghalt az ellenőrzött gépjárműben utazó 19 éves N. Á.. A személyautóban megsérült a 25 éves Sz. J. L. is. A rendőrség lezárta a környéket és nagy erőkkel keresi az elkövetőt.

Rendőrök biztosítják a bűncselekmény helyszínét a Veszprém megyei Alsóörsön, a Loki úton, ahol hajnalban egy lövöldözés során egy rendőr és egy civil életét vesztette. Az éjféli órákban a közúti ellen
Rendőrök biztosítják a bűncselekmény helyszínét a Veszprém megyei Alsóörsön, a Loki úton, ahol hajnalban egy lövöldözés során egy rendőr és egy civil életét vesztette. Az éjféli órákban a közúti ellenőrzési szolgálatot teljesítő 29 éves G. J. rendőr főtörzsőrmester eddig tisztázatlan körülmények között, az általa megállított jármű ellenőrzése során halálos lövést kapott és a helyszínen meghalt. Szintén meghalt az ellenőrzött gépjárműben utazó 19 éves N. Á. utas is. A lövöldözésben megsérült a személyautóban utazó még egy férfi, a 25 éves Sz. J. L. is. A gyilkosság helyszínén és az onnan kivezető valamennyi úton ellenőrző áteresztő pontokat állítottak fel, ahol gépfegyveres rendőrök folyamatosan ellenőriznek és igazoltatnak. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


A Magyar Televízió információi szerint a fehér Ford Fiesta, amelyet a rendőr ellenőrizni akart, a helyszínen van, és a rendőrök egy másik, fekete színű autót is keresnek. Az MTV úgy tudja, az ellenőrzött járműben öten ültek, egyiküknél sem találtak fegyvert, ezért a rendőrök azt feltételezik, hogy a lövés, amely a Fiesta utasait megsebesítette, egy másik autóból érkezhetett. A beszámolók szerint a rendőrrel a helyszínen volt egy rendőr szakközépiskolás fiatal is.

Alsóörsön jelenleg is helyszínelnek, a rendőrség tanúkat hallgat ki, hogy kiderüljenek a lövöldözés részletei. A helyszínelésről kiszivárgott információk szerint az első halálos lövés a rendőrt találta el.

Az MTI helyszínen tartózkodó fotóriportere azt tapasztalta, hogy a 71-es utat és a környező kis utcákat lezárták rendőrautókkal és gépfegyveres rendőrökkel. Az utakon felállított ellenőrző áteresztő pontokon is gépfegyveres rendőrök vannak, akik folyamatosan ellenőriznek és igazoltatnak.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


A halottszállítók az egyik áldozatot már elszállították, a rendőrségi helyszínelők egyike fémdetektorral kutatja a bokrokat.

A további eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a főügyészség folytatja le.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


A hajnali órákban az M1-es és az M7-es autópálya Budapestre bevezető közös szakaszán óriási volt a rendőri készültség, valamennyi, a Balaton felől érkező autót megállították - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen. Több ellenőrzési pontot felállítottak a centrum felé, valamint a Petőfi és a Lágymányosi hídon, ahol golyóálló mellényt viselő, gépfegyveres rendőrök ellenőrizték az autósokat.

Olvasóink írták

279 hozzászólás
 • 279. zeta62 2010. augusztus 09. 23:21
  „265. Patriot 2010.08.06. 06:51
  Nevetségessé váltatok a világméretű összeesküvés elmélettel, és a Pintér gyalázással.
  Jobbikos és libsi összefogás csúfos kudarcot vallott. Meddig égetitek még magatokat?

  JFK sztori! :)

  Mára már meghaladta az élet, és bebizonyosodott, hogy kamu volt...
  Akkor egyes faékek mit erőlködnek még? :D”
 • 278. okostojas007 2010. augusztus 06. 21:27
  „kiváncsi szocdemnek
  én mint okostojas csak annyit mondok
  ha engem érintene ( remélem soha )
  azonnal beszereznék egy kalasnyikovot
  -----és a mutatóújjamban lenne a törvény”
 • 277. TBK 2010. augusztus 06. 20:40
  „AHA, és Patriot félék magukba szállhatnak, ha tudnak

  "Arról a szálról, ami a sajtóban megjelent, hogy szerelemféltés miatt történt, szó sincsen, mert nem is ismerték egymást, és ezt a nyomozás bebizonyította. Ez egy kitaláció, én nem tudom, ki találta ki ezt a rémséget, és el kell mondjam, hogy én először és utoljára nyilatkozom, csak azért, hogy megvédjem az elhunyt fiam emlékét, mert szó sincs olyanról, amit terjesztenek" - mondta az RTL Klub Híradójának az édesanya, aki szerint teljesen más irányba folyik a nyomozás.”
 • 276. buggyant 2010. augusztus 06. 18:38
  „Natessék, ott a híradó, nem is volt buzi a rendőr. Na? Szerintem valaki látta 1-2 hete a döglött aktákat, amiben szintén egy meleg rendőr kivégzése volt. Innen volt az ötlet. Viszot akkor meg mi a szart takargatnak meg ködösítenek?????? gusztustalan. Beáldoznak egy gyalogot?”
 • 275. szocdem 2010. augusztus 06. 13:25
  „271. sicc 2010.08.06. 09:40

  Minden szavaddal egyetértek! szegény édes anyjuk, apjuk, vajon mit érezhet, ha olvasgatja ezt a sok baromságot a gyerekük halálával kapcsolatban? Szerintem az embertelen ami itt folyik.
  Kiváncsi vagyok, a sok okostojás miket szólna hozzá, ha az Ő gyereke maradt volna ott ebben a tragédiában!

  Teljesen mindegy hogy mi volt az irányultságuk, emberek- méghozzá nagyon fital emberek - voltak, szégyen, hogy nem ez a közpponti téma, hanem az esetleges hálószoba dolgaik....

  Bár mondják: "církuszt és kenyeret". Kenyér nincs, a proletárok ezért jól elcsámcsognak hát ezen a církuszon, és remélik még több vér, mégtöbb církusz lesz. (Olvasható itt a csendőrromantikus, kínhalálos, szabsértő agyonlövős követeléseket megfogalmazó nickek egész sora) Ez nagyobb betegség, mint bármilyne homoszexuális, vagy biszexuális irányultság..:(((”
 • 274. soproni 2010. augusztus 06. 13:14
  „Ti minden elhisztek? A lényeg,hogy legyen min csámcsogni! Kezdjétek előbb a Ti környezetetekben,mert nincs olyan aki makulátlan. Lehet,hogy lesz még 5 féle variáció az esettel kapcsolatban és végére már nem is fogjátok sajnálni az áldozatokat? Az én reakcióm nem változik,mert én mindenkit egyformán embernek tekintek,bár néha a kommenteket olvasva jobb lenne csak egy kutyával élni!”
 • 273. tejfelesszájú 2010. augusztus 06. 12:10
  „sicc, feltéve ha van egyáltalán gyerekük, a homofóbok a legnagyobb melegek.

  Amúgy meg értékrendjükre jellemző hogy az atv-t tartják hiteles forrásnak / igen ők dobták be a köztudatba, és csapott rá minden média/ /mert néhány helybeli ezt mondta, hehehe. Remélem a család beperli őket, meg az összeset amely leközölte

  + megjelent egy másik hír is, hogy a svájcinak a nőjével kezdett ki a rendőr, na ugye ugye, vannak itt "hírek" a lényeg, hogy legyen mit csámcsogni a birkáknak, az igazság meg szépen eltemetődik...”
 • 272. buggyant 2010. augusztus 06. 10:33
  „270 visszavonva”
 • 271. sicc 2010. augusztus 06. 09:40
  „A már megint összeesküvés elméletet gyártoknak:
  Nem a rendőrség adta ki hírként ,hogy homoszexuális kapcsolat megromlása vezetett a tragédiához.(Az atv dobta be). A rendőrség még semmit nem mondott a lehetséges indítékról.
  Ezt csináltátok a motorfűrészes családgyilkossal kapcsolatban is.Nagyon izgi lehet nektek ezen csámcsogni!!!
  A buzi rendőrnek is van édesányja aki világrahozta, aki most belegondolni sem merek min megy keresztül.
  Ti meg olyanokat írogattok,hogy nem tudjátok sajnálni,csak azért mert a saját neméhez vonzódik.
  Ugyanolyan ember volt, mint bármelyikünk, sőt lehet külömb.Egy elborult agyú megölte!
  És ne felejtsétek el még akár a ti gyereketekről is kiderülhet ,hogy homokos.”
 • 270. buggyant 2010. augusztus 06. 09:37
  „na, köszi.”
 • 269. buggyant 2010. augusztus 06. 09:02
  „azért hogy hátratették ezt a cikket, a lengyel nyugdíjas meg még mindig a főoldalon, most miért kell eldugdosni? Azért ez az eset mégiscsak példátlan és felháborító.”
 • 268. máris 2010. augusztus 06. 09:00
  „AKÁR KITALÁLJÁK, AKÁR MEGTALÁLJÁK A GYILKOST, AKI MEGÖLTE AZ ÖNGYILKOST IS, EZ AKKOR IS ELSZOMORÍTÓ, HA RENDŐRÖKET KEZDIK KIIKTATNI !!!”
 • 267. igazszó 2010. augusztus 06. 07:42
  „Sántit az egész ügy, mint minden rendőrségi, és ügyészségi vizsgálat. Korrupt banda!”
 • 266. miracle. 2010. augusztus 06. 07:13
  „Van egy svájci tag, aki évente egyszer jön az országba, de azért fülig szerelmes egy 29 éves rendőrbe, annyira, hogy érte ölni is képes, majd a végén öngyilok lesz. ja tényleg hihető egy történet :D”
 • 265. Patriot 2010. augusztus 06. 06:51
  „Nevetségessé váltatok a világméretű összeesküvés elmélettel, és a Pintér gyalázással.
  Jobbikos és libsi összefogás csúfos kudarcot vallott. Meddig égetitek még magatokat?

  JFK sztori! :)”
 • 264. AHA 2010. augusztus 06. 06:32
  „Tök mindegy,hogy ti itt mit hisztek <moderálva>!
  Ti hárman-négyen erőltetitek csak a "Pintér-volt" vonalat.
  A hozzászólások minimális számából is látszik,hogy a többségnek egyáltalán nem furcsa a buzi-gyilkosság.
  Ma már szerelemféltésből ölni szinte sport.
  Akár tetszik nektek akár nem.Inkább vigyázzatok nehogy ti is belecsöppenjetek.
  Válogassátok meg a barátotokat!”
 • 263. TBK 2010. augusztus 06. 05:33
  „Ez így van , szóval petriot felettébb gyanús!

  amúgy pedig a hírek már így szólnak_:
  "Mindenesetre tovább folynak azért a találgatások, a többség nem hiszi el az úgynevezett szerelemféltéses variációt, és sokkal szerteágazóbb bűncselekményt gondol az eset mögé."”
 • 262. RickCartman 2010. augusztus 06. 01:32
  „251. hozzászólás Patriot 2010.08.05. 20:13

  Homofóbiát ne itt vezesd le, egyébként az ilyenekről írja a szakirodalom, hogy bizony minimum langyik, azt leplezik.Pá,édes!”
 • 261. Julianusz 2010. augusztus 05. 23:47
  „Addig sem ebben az országban, sem a világban maga a Úristen sem tud rendet csinálni, nemhogy O.Viktor, amíg az emberek a saját szívükben, lelkivilágukban, de főként a nagyokos mindenható, mindentudó, mindenkinél jobban tudó fejükben nem tudnak rendet csinálni!!!! A legtöbb ember csak kritizál, követel, számonkér, de mit ad érte?? Mért várnak másoktól olyan dolgokat, amiért ők maguk a kisujjukat sem mozdítják, sőt a saját környezetükben inkább gátjai a jobbításoknak.”
 • 260. Túrabakancs 2010. augusztus 05. 22:54
  „okostojas007! /258/
  Az utolsó mondatodban van a fő momentum, szerintem
  sem jellemző ekkora agresszivitás náluk, ezt már több
  szakember is jellemezve mondta róluk több médiában
  is. /más ügyekben/ Egyelőre teljesen logikátlan ez az egész történet. Azt az egyet kell mindenkinek figyelembe venni, miszerint az élet a legváltozatosabb forgatókönyvíró!
  Lesznek itt még érdekes információk...”
279 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom láthatatlan elnökként Schmitt mellett áll

Sólyom László csütörtök délután hivatalosan is átadta hivatalát Schmitt Pálnak. A régi államfő "láthatatlan elnökként" mindig az új mellett áll, aki igényt tart az együttműködésükre. Tovább olvasom