Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A rendőrségtől kért segítséget a menekülő betörő

A rendőrségtől kért segítséget egy betörő Lengyelországban, hogy megmeneküljön az őt üldöző éjjeliőr haragjától és baltájától.
A 25 éves férfi akkor vált hirtelen üldözötté, amikor Katowicében betört egy házba, de mielőtt megkezdhette volna a "rámolást", meglepte őt az éjjeliőr, kezében baltával. Használta is azonnal: a fokával háromszor fejbe vágta a behatolót, úgyhogy annak megrepedt a koponyája.

Mint a rendőrség szóvivője később elmondta, az ütésektől szédelgő betörő kimenekült a kocsijához, kinyitotta az ajtaját, és beindította a motort. Az autó már indulóban volt, amikor ott termett az éjjeliőr, betörte a vezetőoldali ablakot, és félrerántotta a már gyorsulóban lévő kocsi kormányát, ezért a jármű egy nagyobb szemétdombra futott és megfeneklett. A végképp csapdahelyzetbe került betörő akkor gondolta úgy, hogy jobban teszi, ha kihívja a rendőrséget.

A történtek után bíróság dönti majd el, hogy az éjjeliőr tettei nem lépték-e túl az önvédelem határait, vagyis hogy nem bűncselekmény-e az, amit tett - írta a PAP lengyel hírügynökség.

Ami a betörőt illeti, fejsérülései nem bizonyultak életveszélyesnek. Rá tíz évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki, míg az őr akár nyolc évet is kaphat, ha az lesz ellene a vád, hogy életveszélyes fegyvert használt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novemberi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom