Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A rendőrség szerint rendben volt a gárda per

Magyarország - A rendőrség szerint nem történt alkotmányos mulasztás a Magyar Gárda Egyesület feloszlatására indult per 2008. június végi tárgyalási napján történtek kapcsán.
A rendőrség szerint nem történt alkotmányos mulasztás a Magyar Gárda Egyesület feloszlatására indult per 2008. június végi tárgyalási napján történtek kapcsán.

Az ombudsman szerint jobban kellett volna figyelni

Mint ismert, a Fővárosi Bíróság épülete előtt a tárgyalás alatt gárdisták várakoztak, többek szerint akadályozták a közlekedést és állítólag gyalogosokat igazoltattak. Szabó Máté ombudsman korábban azért fogalmazott meg kritikát a rendőrséggel szemben, mert szerinte a gyülekezést hallgatólagosan tudomásul vették, és nem tettek hivatalos lépéseket.

Az ombudsman szerint figyelemmel kellett volna lenni arra, hogy a csoportosulás veszélyezteti-e a bíróság működését, vagy sem. A rendőrséget válaszadásra kérte az események kapcsán. Az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán hozta nyilvánosságra válaszát, amely szerint a csoportosulásra nem vonatkozott a gyülekezési törvény.

"Ez nem minősült rendezvény, demonstráció bejelentésének"

Arról, hogy az épület előtt gárdisták lesznek, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kapott ugyan tájékoztatást, de ez nem minősült rendezvény, demonstráció bejelentésének.

"A Rendőrség álláspontja szerint tehát a BRFK eljárása a gyülekezési törvény (Gytv.) hatálya alá tartozó rendezvényre vonatkozó bejelentés hiányában nem okozott alkotmányos visszásságot, részükről mulasztás nem történt.

Az, hogy a BRFK a tájékoztatóval kapcsolatban nem a Gytv. hatálya alá tartozó rendezvények esetében követendő eljárásnak megfelelően járt el, kizárólag annak tudható be, hogy arra ilyen rendezvényre utaló bejelentés hiányában nem volt lehetősége" - áll a rendőrség közleményében.

Olvasóink írták

  • 1. aTibi 2009. február 05. 13:19
    „"Ombucman" elvtárs!

    Illene tájékozódni mielőtt a főnökei nyomására ajvékol!
    Valami kicsi joga a Magyar embernek is kell,hogy legyen még ha ez fájó is a komcsi-zsidó hatalomnak!

    Erkölcsi elszámolás is kell,hogy legyen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LEADER – az összefogás európai művészete

Az Európai Unióban az 1990-es években indított LEADER közösségi kezdeményezés korábban nem ismert… Tovább olvasom