Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

˝A rendőrség mára Országos Pénzbehajtó Szolgálattá változott˝

A Jobbik szerint a rendőrség mára Országos Pénzbehajtó Szolgálattá változott, hiszen a bűnmegelőzés és a bűnüldözés helyett csak a bírságolással törődnek.
A Jobbik szerint a rendőrség mára Országos Pénzbehajtó Szolgálattá változott, hiszen a bűnmegelőzés és a bűnüldözés helyett csak a bírságolással törődnek - jelentették ki Mirkóczki Ádám és Apáti István szerdai sajtótájékoztatójukon.

Az ellenzéki politikusok bemutattak két láthatósági mellényt is, amelyek elejére és hátára az "Országos Pénzbehajtó Szolgálat" feliratot nyomtatták és amelyeket eljuttatnak a Belügyminisztériumba (BM) és az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK) is, mivel szerintük a jövőben ilyeneket kellene viselniük a rendőröknek.

Apáti István elmondta: jelenleg már nem is bújtatott, hanem nyílt pénzbehajtás zajlik a "nemzetközi uzsorás - az IMF - törlesztő részleteinek kifizetése érdekében". Szerinte ezzel csak azt érik el, hogy a rendőrség amúgy is megtépázott nimbusza jelentősen csorbul, a tekintélye a magyar lakosság szemében pedig tovább csökken.

Jelenleg ugyanis a legtöbb embernek a rendőrségről nem a rend fenntartása és a bűncselekmények megelőzése jut az eszébe, hanem a traffipax és az extrém összegű bírságok, amelyek elviselhetetlen terheket jelentenek a társadalomnak - mondták az ellenzéki politikusok.

Hozzátették: a rendőrség bírságolási gyakorlata csak arra bizonyíték, hogy a kormány "fordított Robin Hood-szemléletben tevékenykedik", hiszen amit elvesznek a szegényektől, azt odaadják a gazdagoknak.

Fidesz: a Jobbik ne rágalmazza a rendőröket

A Fidesz szóvivője arra szólította fel a Jobbikot, hogy konkrétumok nélkül ne rágalmazza a munkájukat végző rendőröket.

"Meglepődve látjuk, hogy a Jobbik a rend oldaláról a normaszegők oldalára állt" - írta Selmeczi Gabriella az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében, amellyel Mirkóczki Ádám és Apáti István aznapi sajtótájékoztatójára reagált.
A jobbikos képviselők szerint a rendőrség mára "Országos Pénzbehajtó Szolgálattá" változott, hiszen a bűnmegelőzés és a bűnüldözés helyett csak a bírságolással törődnek. Jelenleg már nem is bújtatott, hanem nyílt pénzbehajtás zajlik a "nemzetközi uzsorás - az IMF - törlesztő részleteinek kifizetése érdekében". A legtöbb embernek a rendőrségről nem a rend fenntartása és a bűncselekmények megelőzése jut az eszébe, hanem a traffipax és az extrém összegű bírságok, amelyek elviselhetetlen terheket jelentenek a társadalomnak - mondták az ellenzéki politikusok.

Selmeczi Gabriella a közleményében azt írta: a rendőrségnek nem csupán a vagyon elleni bűncselekmények megakadályozása hanem a közlekedési szabályok betartatása is feladata. "Ezeknek a szabályoknak a megszegése emberek életébe kerülhet" - hangsúlyozta a szóvivő. A Fidesz nem érti, hogy a Jobbik miért kifogásolja, hogy a rendőrök elvégzik a törvény által rájuk rótt feladatukat - írta Selmeczi Gabriella, aki szerint ez "kifejezetten meglepő" egy olyan párttól, amely épp a közbiztonság javításának ígéretével hívta fel magára a figyelmet.

"Természetesen, ha a Jobbik képviselői törvénytelenség gyanúját észlelik, akkor haladéktalanul jelentsék az illetékes szerveknek, de konkrétumok nélkül ne rágalmazzák a munkájukat végző rendőröket" - olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

 • 7. K83 2012. május 11. 21:42
  „Pénzbehajtó szolgálat?? Milyen érdekes, hogy ezt csak Magyarországon gondolják így. Vagy külföldön nem büntetik a közlekedési szabályok megsértőit?? Mert ezek szerint nem! Vagy ott nem kell befizetni a büntetést? Igazából én azt mondom, hogy nyugodtan száguldozzon bárki, csináljon amit akar, de azt megígérem, hogy ha a családomból valakinek baja esik, akkor az okozó jobb ha elmenekül, mert meg fogom keresni! De ezt egy értelmes, gondolkodó ember, akinek van gyereke, családja, nem gondolja máshogy. Persze a kivétel erősíti a szabályt.”
 • 6. ISU 2012. május 09. 22:27
  „A kifli tolvaj szólhat a pintérsanyikának is, hogy fizessen a rokkantoknak fenntartott parkoló jogtalan használatáért.”
 • 5. tovari 2012. május 09. 20:14
  „azt tavaly ki rágalmazta a rendőröket, kifli tolvaj...”
 • 4. Csetneky 2012. május 09. 19:51
  „Sajnos szóról szóra igaz, amit a Jobbik mond a témában. A legszomorúbb pedig az, ha valaki megvédi magát, az lesz az önbíráskodó. Közben meg zavartalanul folyik a bűnözés és a pénzbehajtás.”
 • 3. miracle 2012. május 09. 17:29
  „Részletek:
  http://hircsarda.blog.hu/2012/04/26/atnevezik_a_rendorseget”
 • 2. tovari 2012. május 09. 17:12
  „ez így van,
  de jönnek a narancs birkák és elbégetik hogy nem”
 • 1. Mátyásfeketeserege 2012. május 09. 15:50
  „ez igy van ahogy itt le van irva...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így látják a pártok a Széll Kálmán-tervet

Látszatintézkedések, újabb fékeket kap a gazdaság, megszorítás - így reagáltak a parlamenti pártok Matolcsy bejelentésére. Tovább olvasom