Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

A rendőrség Hagyóék előzetes letartóztatását kéri

A rendőrség előterjesztést tett a BKV-ügyben őrizetbe vett Hagyó Miklós, Lelovics Ottó és Horváth Éva előzetes letartóztatására az ügyészségnek.
A rendőrség előterjesztést tett a BKV-ügyben őrizetbe vett Hagyó Miklós, Lelovics Ottó és Horváth Éva előzetes letartóztatására az ügyészségnek; mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen, vallomást azonban csak Hagyó és Lelovics tett - mondta el Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-nek szombaton.
A rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest, Horváth Évát, a politikus egykori szóvivőjét és Lelovics Ottó kommunikációs szakembert péntek este vette őrizetbe.
Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség.
A BRFK péntek délután kiadott közleménye szerint Hagyó Miklóst azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül vagy közvetítőin - H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon - keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.
Hagyó Miklóst egyebek mellett azzal gyanúsítják, hogy arra utasította a BKV vezetőit, kössenek tanácsadói szerződést egy céggel a 4-es metró beruházásával kapcsolatos tanulmány elkészítésére 50 millió forint értékben. A BRFK szerint az elkészült tanulmány felesleges és indokolatlan kiadást jelentett a BKV-nak, mert azt a Főpolgármesteri Hivatal által biztosított költségkeretből Hagyónak kellett volna rendeznie.
A gyanú szerint Lelovics Ottó nyomására a BKV vezetői elérték, hogy őt egy kommunikációs ügynökség névleg foglalkoztassa, úgy, hogy a cégtől többletszámlázás elfogadásával a BKV fizette bérköltségét, mintegy havi kétmillió forintot. Ezen kívül "L. Ottó" utasításokat adott szükségtelen és indokolatlan szerződések megkötésére, amelyek a BKV-nak különösen nagy vagyoni hátrányt okoztak - olvasható a BRFK közleményében.
Horváth Évát, Hagyó Miklós volt szóvivőjét a BRFK azzal gyanúsítja, hogy beosztását kihasználva rábírta a BKV vezetőit szükségtelen és indokolatlan szerződések megkötésére. Ilyen volt a kismama-bérletet népszerűsítő promóciós filmjének szerződése, amelyért 10 milliót fizetett ki a közlekedési társaság, annak ellenére, hogy a film soha nem készült el.
A közleményben említett H. Ivánt május 4-én állította elő a rendőrség. Az ügyvéd a gyanú szerint közbenjárt a BKV-val kötendő, fénymásológépek műszaki állapotfelmérésére vonatkozó szerződés létrejöttében.

Olvasóink írták

  • 2. jasper 2010. május 16. 15:19
    „Van még ott elég gyalázatos,teherautóval menjenek értük,szedjék is össze a sok szemetet.TELJES VAGYONELKOBZÁS!!!!!!!!!!!!!!NE MÁ,HOGY A KÖLKIRE IRAT MINDENT ÉS ELHISZIK,HOGY A TAKNYOS GYEREKNEK HÁZA,MEG AUTÓJA VAN.Összeszedni egykupacba és GÁZKAMRÁBA VELÜK ÉN MEGTENNÉM.Egy sima csóró ember igy gondolja”
  • 1. janika 2010. május 16. 13:54
    „Még csak itt tartanak? No és mi lesz a több efféle "cucialistával" (Hofi-mód)! Ök csak a nézőközönség lesz?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetőzött a Sajó Sajópüspökinél

Szombatra virradóra 332 centiméteres vízállással tetőzött a Sajó a Borsod megyei Sajópüspökinél, a… Tovább olvasom