Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

A rendőrség betiltotta a Hess-felvonulást

A rendőrség megtiltotta kilenc, a szombatra tervezett "Béke mártírja" emlékmenet ügyében bejelentett rendezvény megtartását - közölte szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Az emlékmenetet sajtóhírek szerint Rudolf Hess halálának évfordulója alkalmából az NS Front elnevezésű magyar nemzetiszocialista tömörülés szervezi.

A rendőrség a közleményben azt írta, hogy "Béke mártírja" emlékmenet elnevezéssel - szerdáig - tíz, magánszemély általi bejelentés érkezett a BRFK-ra, s a főkapitányság a törvényes határidőn belül elbírálta a rendezvénytartási szándékot.

Hozzátették: Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány kilenc esetben - a gyülekezési jogról szóló törvényben kapott felhatalmazás alapján - megtiltotta a rendezvény megtartását (arra nem térnek ki, pontosan melyik alapján).

A tizedik bejelentésről is döntött már a rendőrség, de annak tartalmáról először a bejelentőt tájékoztatják, így az egyelőre nem tudható.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. vonLichthofen 2009. augusztus 19. 02:01
  „Megest csak nem tudhatni miről beszélsz pancser laca.

  Ki az a Nagy Testvér, ki szolgálja azt/őt, ki provokálja a magyarságot és ki járatja le, ki figyel ki kiket a föllőtt lufikkal kapcsolatban?
  Miért és kik lövöldöznek föl felelőlenül gázzal telt lufikat, és legfőképpen ki áll megettük? Az ellenség vagy titkolt barát?
  Kevésbé lenne galádabb, ha a lufi nem lenne fellőve és a kifigyelés sem lenne annyira egyértelmű?
  Azon is csodálkoznál ha bevallom, hogy nekem mindenről ugyanaz jut eszembe - punci?”
 • 57. pancser 2009. augusztus 18. 16:41
  „Azon csodálkozom, hogy aki az Élet és Irodalom olvasója, hogyan jut mindenről ugyanaz(jewish) az eszébe. Tán csak nem tudatosan........! A Nagy Testvért szolgálni, provokálni, lejáratni a magyarságot, kifigyelni, hogy a fellőtt lufira ki hogy reagál, na ez galád dolog.”
 • 56. vonLichthofen 2009. augusztus 17. 01:20
  „pancser laca,
  még mindig mellébeszélsz.
  Őszintén kiváncsi vagyok a te önálló véleményedre az eredeti témában.
  Nem tűnik úgy, hogy eddig érdemben hozzászóltál volna, hacsak jelentéktelen és összefüggéstelen megjegy-zéseidet nem számítom, de azok nem vehetők komolyan.

  Az meg egyszerűen ostobaság amit a Richthofenekről írsz nevemmel kapcsolatban és nem is logikus. Nem mintha bármi jelentősége is volna annak, hogy te mit hiszel.
  Én azt gondolom, hogy a Molnár Erzsébet - ÉS változat inkább hihetőbb - és én csak tudom.”
 • 55. pancser 2009. augusztus 15. 22:37
  „57-58! Azt hogy a Lichthof(világítóudvar) szóhoz sem jelentésileg sem alakilag semmi közöd, ezt, ahogy te is, én is tudom. Viszont illik hozzád a W. von Richthofen birodalmi Generalfeldmarschall torzított neve. A választás nem lehet véletlen, az írás a jellem, még akkor is ha korlátozva van bizonyos esetekben, nagyon helyesen!”
 • 54. vonLichthofen 2009. augusztus 15. 14:38
  „Az 57. -hez Az utolsó mondat után kérdőjel, igy --

  -Van egy abszolút mérce?

  És mégegyszer visszatérve a névválasztásra - a hozzászólók nevével érvelni vagy kötözködni az kb. a középsőcsoportos óvodai szintnek felel meg.

  pancser laca,
  te az okfejtésedbe mindig olyan érveknek látszó elemeket szősz bele, melyek ugyan azt mutatják, hogy van némi jártasságod ABBAN a témában, jóllehet annak a legcsekélyebb köze sincs a terítéken lévő kérdéshez.

  Conclusio - egy demokratikus ország /nem ez a miénk/ megengedheti magának, hogy minden vélemény amit erőszakmentesen kívánnak kinyilvánítani az kinyilvánítható legyen.

  A Kommunisták, a Gárda, az MSZP/azért ezt betiltanám/a buzik, a csalók, a cigányok, a kőfaragók és a balettáncosok is demonstrálhatnak békésen. Nagyon fájna látni, de a demokrácia nevében még az SZDSZ is fölvonulhatna - igaz az ő vonulásuk nemsokára megtörténik.”
 • 53. vonLichthofen 2009. augusztus 15. 14:22
  „pancser laci,
  néha már azt gondolom, hogy tudsz szélesebb léptékekben is gondolkodni és nem /korodnak megfelelő jóllehet/ egy erősen beszűkültnek tűnő aggyal.
  Ezt NE vedd ad hominem támadásnak, de hozzászólásaid alapján feltételezhető, hogy gondolataid erősen ridegek ha egy bizonyos téma kerül szóba. Szellemi rugalmatlanság és beszűkült látókör pedig nem egy jó jel - még sok jó év kell hogy legyen előtted.

  Nevemről - nevemnek több köze van Molnár Erzsébethez /Élet és Irodalom/ mint akár az első,- akár a második világháborús harcoshoz. A dolog tehát sokkal prózaibb mintsem hinnéd.
  Az amit irsz a hozzászólásaimról ebben a témában az meg szemenszedett hazugság. Ha vetted volna a fáradságot és elolvastad volna nyitott elmével /és nem izomból, kialakult rideg állásponttal/akkor látnád, hogy éppen egyetemes példákra hivatkoztam, mint követendőkre a demokráciát illetően.

  Ahelyett, hogy a feltevéseimre válaszolnál, elegyes történelmi ösmereteiddel okítod a magyarságot. Ez még nem is volna baj, de nem ez a téma.

  Még egy gondolat - miért lenne egyik történelmi esemény fontosabb vagy érdekesebb, mint a másik? Ki határozza meg az értékrendet? Te? Ti? Lehet nekem is beleszólásom? Van egy abszolút mérce,”
 • 52. lótusz 2009. augusztus 15. 13:16
  „nácizmusról túl sok szó esik. de valaki beszélhetne már a talmudról és a cionistákról is. erről nagy kuss van pedig ez sem különb ideológia.”
 • 51. pancser 2009. augusztus 15. 12:53
  „Elérte volna az igazságdzolgáltatás keze, ha agydaganat következtében egy amerikai fogolytáborban meg nem hal még 1945-ben. Szóval innen a nácizmus csodálata, a folytonos antiszemita beszólások. Csakhogy náciknak nem nyílik tér, sem NO-ban sem a Hazában! Nagyon helyesen döntött a Rendőrség. Ez az eszme képes volt olyan erős és művelt országot is elpusztítani mint Németország, vele az őrült végsőkig kitartó magyar csatlósaiknak MO-t!”
 • 50. pancser 2009. augusztus 15. 09:05
  „Akkor most elárulok valamit: Milyen nevet választ valaki, az jelent valamit. Nálam azt, hogy mint a legtöbb ember, kevés dologhoz értek igazán. Nézzük a von Lichthofen név választásának indítékait, amely alatt <moderálva>, nemzetiszocialasta, hozzászólások jelennek meg módszeresen, mint ebben a Hess témában is. Ki is a névadó? Wolfram von Richthofen a Luftwaffe tábornoka volt. Arrogáns ember, könyörtelen tettei önmagukért beszélnek. Parancsnoka volt Spanyolországban a Condor(!) légiónak, aktív részese a szőnyegbombázás technikája kidolgozásának, közreműködött Guernica(1937) elpusztításában. Az ő hadteste rombolta le Belgrádot 1941 áprilisban, 17 000 civil áldozattal. A krétai hadművelet során lebobáztatta Canea és Heraklion velencei eredetű, építészeti emlékeket. Ott volt ez a dicső báró az orosz fronton is, a Stukái orosz városokat bombáztak kíméletlenül, többek közt Sztálingrádot is.”
 • 49. vonLichthofen 2009. augusztus 14. 22:45
  „pancser laci,
  ha te tudnád, hogy éppen most mit olvasok.....
  Elárulom.
  Valamit meg kellett, hogy találjak az Apostoli Levelek között és egyszerűen nem tudtam letenni.
  Ilyenkor sajnálom, hogy latin meg görögtanulás helyett a Bercsényiben fociztam. Aztán se focista se tudós nem lett belőlem.

  De, ahogy nem illik elfeledni a 60 valahány évvel ezelőtt történteket, szintúgy nem szabad elfelejteni a közelmúlt véres eseményeit sem.”
 • 48. pancser 2009. augusztus 14. 21:20
  „48-49! Mindenről az jut eszedbe, mint Mórickának! Inkább a Bibliát, a Könyvek könyvét kéne többet olvasnod, talán attól elmúlna a fóbia!”
 • 47. lótusz 2009. augusztus 14. 17:12
  „micsoda kormány. demokráciát fecseg közben sérti az összes szólásszabadság és gyülekezési jogot ( nem az r. hess mert azt én sem szeretem ) fűben ülni is tilos. közben diktatúrát folytat álszentnek álcázza magát. de az álarc mögött látjuk ám a rothadó gonosz fejeket.cselszövésükre egyre többen ráébrednek saját magukat buktatják le. pl draskovics hamis bizonyítéka. és még a helyén van. kóka nyilatkozatai pl kisalföldben 2 napja, közben a törpepártjából is kiáll a szénája. kérjük vona gábor nyilatkozatát inkább.”
 • 46. lótusz 2009. augusztus 14. 17:03
  „kösz az infot. de elég sokat tájékozódtam, figyeltem a híreket. nyilván az rtl-en nem.ezt persze nem verték nagydobra. pesten volt megemlékezés a palesztin áldozatokról is, miért nem volt címlapokon, miért nem tananyag a buzik helyett?”
 • 45. vonLichthofen 2009. augusztus 14. 16:49
  „lótusz47,
  ugyanazon az oldalon állunk.
  lásd,--kisalfold ADATTÁR - CIKKARCHIVUM
  2009.I.14 Gaza- Már Majdnem 1000 Halott
  2009.I.17 Megint Iskolát Támadott Meg az Israeli Hadsereg

  Ha bővebben érdekel a téma és beszélsz angolul lásd - Norman G Finkelstein előadását a YouTube on.
  Cime
  The Gaza Massacre”
 • 44. vonLichthofen 2009. augusztus 14. 16:41
  „tornacipő 46,
  hozzászólásod megint csak egy bizonyos népcsoport vitamódszerére hasonlít.

  Én megpróbáltam kifejteni a véleményemet a demokráciáról, felhasználva mindazt az irodalmat amit életem során elolvasta.
  Erre te szimplán kijelented, hogy az fals.
  Ez elég gyenge /nemlétező/ érv az állításom megcáfolására és még kevesebb a te álláspontod alátámasztására.
  Várom érveidet, hivatkozásokat esetekre amelyek bizonyítják a te álláspontod igazát.

  Türelmetlen izgalommal

  vonLichthofen”
 • 43. lótusz 2009. augusztus 14. 15:01
  „vonlich. én tudom hogy mindenhol ott vannak. de az igazságot jobb nem elfojtani.ha beszélnek a holokausztról akkor beszéljenek az ártatlan palesztinok haláláról is. én nem vagyok holokauszt tagadó de legyen a mérce igazságos. akkor voltak kommunizmus áldozatok is. igen, tudom hogy be vannak építve.draskovics tudod a kedvenc söröm a démon de már hanyagolom mert sok a savam tőle.”
 • 42. tornacipő 2009. augusztus 14. 10:51
  „vonLichthofen
  demokrácia magyarázatod fals, egyáltalán nem az a demokrácia, amit te leírtál”
 • 41. Reális 2009. augusztus 14. 10:25
  „Már nem kell sokat kibírni!Még gyenge egy év,és nem lesz itt se buzi,se roma felvonulás!”
 • 40. Baradlay 2009. augusztus 14. 07:03
  „Elvtarsak,mi van a demokraciaval???????? Vagy talan beszartatok?? 2009-ben is mukodik az AVH!!!!!!!
  Ciki orszag vagyunk!!!!!!!!!!”
 • 39. vonLichthofen 2009. augusztus 14. 00:19
  „lótusz,
  ne nagyon erőltesd a Gaza kérdést itt.
  Amikor én ezt tettem még tavaly December-Januárban valaki megfenyegetett, hogy ők tudják a címemet, telefonszámomat, mindennapi szokásaimat, kedvenc sörömet /ez volt a legrémísztőbb/.
  Ezeknek te nem tudsz észérvekkel magyarázni, sőt egyre inkább ugy tűnik, hogy a hagyományos észérvek/értékek gyökeres megváltoztatásán dolgoznak. Értsd - ami eddig tisztességesnek és becsületesnek hittünk azt ők elvetendőnek hirdetik, és ezt az élet minden területén láthatjuk nap mint nap.”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LSD-s bélyeget fogtak a vámosok

Tizennyolc darab LSD bélyeget találtak a vámosok egy francia férfi autójában. A további vizsgálat… Tovább olvasom