Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

A rendőrség azonosította a temerini verekedés két gyanúsítottját

Az újvidéki rendőrség azonosította a vasárnap hajlani temerini verekedés két gyanúsítottját - írta a Magyar Szó című vajdasági napilap kedden az újvidéki 021 Rádió értesülésére hivatkozva.
Vladislav Capik, Temerin polgármestere is azt mondta a lapnak: úgy tudja, hogy két támadót már kézre kerített a rendőrség.

A VajdaságMa délvidéki hírportál hétfőn adott hírt arról, hogy vasárnap hajnalban Temerinben ismét bántalmaztak két magyar fiatalt. A fiatalok egy szórakozóhelyről hazafelé tartva magyarul beszélgettek, amikor elhaladt mellettük egy hat ismeretlen személyből álló csoport, amelynek tagjai - a sértettek elmondása szerint - hirtelen visszafordultak, és rájuk támadtak. Az egyik magyar fiatalembert üvegpalackkal fejbe vágták, míg a másikat földre teperték és összerugdosták. A támadók a fiúk bántalmazása közben "a magyar anyjukat szidalmazták szerb nyelven" - írja a hírportál. A két áldozat közül az egyik súlyosabb sérüléseket szenvedett. Ötven méterre a verés helyszínétől a huligánok újra magyarokra támadtak. Egy újabb magyar fiatal sérült meg, orrtörést szenvedett, két társa pedig könnyebb sérülésekkel megúszta a verést.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a tartományi parlament elnöke elítélte az újabb temerini incidenst. Mivel a média szerint etnikai indíttatású incidensről van szó, Pásztor felkérte az illetékes szerveket, hogy alapos vizsgálatot folytassanak, és mihamarabb derítsenek fényt a verekedés körülményeire, a támadókat pedig állítsák bíróság elé.

Vladislav Capikot szerint az önkormányzat még nem kapott a rendőrségtől hivatalos közleményt az incidensről. A polgármester keddre összehívta a város a község biztonsági tanácsát, amelyen ott lesznek a rendőrség képviselői is. Capik reményét fejezte ki, hogy nem nemzeti alapon történt a támadás, habár - tette hozzá - az eddigi információk azt mutatják, hogy ebben az esetben sajnos erről van szó.

Temerinben az elmúlt években gyakoriak voltak a helyi magyar kisebbség elleni támadások. A Magyar Szó azt írja kedden, hogy egy nappal az incidens előtt Halál a magyarokra! felirat jelent meg egy temerini utca sarkán.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy: Orbán Viktor ne döntsön az emberek támogatása nélkül Paksról!

Orbán Viktor egyedül ne döntsön Magyarország következő 50 évéről! - szólította fel az MSZP… Tovább olvasom