Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

A régi haranglábat restaurálnák

A kisbodaki önkormányzat a Leader-program keretében pályázik a tavaly ősszel átadott kultúrház berendezésére – tájékoztatta a Kisalföldet Ekker Károly polgármester. A felújított művelődési házat a régi bútorzattal rendezték be, új székek, függönyök megvásárlására másfél-két millió forintra lenne szüksége az intézménynek. Ugyanitt kapott helyet a falu szülötte, az Újrónafőn élő festő, Vecsei László Ezékiel állandó kiállítása.

A Kisbodaki Baráti Kör az ötvenes években lebontott régi harangláb visszaállítására próbál forrásokat szerezni, ugyancsak a Leader-program által – tudtuk meg továbbá a falu vezetőjétől, aki elmondta, hogy az egyesület a tagdíjakból és különféle támogatásokból a rekonstrukció önrészét biztosítani tudja. Az egykori fa harangláb helyreállítását a lakosoktól előkerült régi fotográfiák segítenék.
Az önkormányzat keresi a lehetőséget a település útjainak renoválására. A faluhoz tartozó 3,1 kilométer útból 1,5–2 kilométer szakasz felújítása jelent égető problémát – összegzett a településvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küzdelem az iskoláért

A harkai képviselő-testület úgy döntött, mindent megtesz a község iskolájának jövőjéért. Az… Tovább olvasom