Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A REBISZ tagjai erőszakolták meg a 21 éves lányt Budapesten

A nyomozó hatóság pénteken tesz javaslatot arra, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba az erőszakos közösüléssel gyanúsított rendőröket.
Ihász Sándor elmondta, hogy a gyanúsítottak megtalálását a térfigyelő biztonsági kamerák felvételein túlmenően okirati bizonyítékok, a rendőrök szolgálati jelentéseinek áttanulmányozása tette lehetővé.

Az ügyészség több bűncselekménnyel, például szemérem elleni erőszakkal, jogellenes fogva tartással és egy katonai bűncselekménnyel, szolgálatban elkövetett visszaéléssel is gyanúsíthatja a rendőröket. Ezekért a bűncselekményekért halmazatként a bíróság akár 15 évi fegyházbüntetést is kiszabhat majd.

A gyanúsítottak a Rendészeti és Biztonság Szolgálathoz (REBISZ) tartoztak. A főügyész hangsúlyozta, hogy a bűncselekményt 72 óra alatt sikerült felderíteni. A sértett lány, aki május 7-én tett feljelentést, csütörtökön azonosította támadóit. Ihász Sándor a műsorban köszönetét nyilvánította a REBISZ-nek, amelynek teljes állománya mindent megtett a bűntett feltárásáért.

Dobozi József, a REBISZ parancsnoka ugyancsak a műsorban arról számolt be, hogy a rendőrség az állomány szolgálati beosztását rögzítő teljes munkaidőtérkép átadásával, a menetlevelek ellenőrzésével segítette az ügyészség felderítő munkáját, mindent megtettek annak eredményessége érdekében. Jelezte, a parancsnokok mindent elkövetnek azért, hogy ilyen eset a jövőben ne fordulhasson elő, ugyanakkor vizsgálják a közvetlen elöljáró parancsnok felelősségét is.

Egy 21 éves lány május 7-én tett feljelentést a Budapesti Nyomozó Ügyészségen, mert állítása szerint május 4-én, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcában megerőszakolta. A feljelentést követően a Budapesti Nyomozó Ügyészség ismeretlen tettesek ellen folytatott nyomozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Endrei Judit anyaságról, karrierről

Csaknem tíz éve eltűnt a tévéképernyőről, mégis mindenkinek a kedves mosolya és jellegzetes finom… Tovább olvasom