Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

A randevú ára

Egy brit átlagosan kétszáz fontot szán egy randevúra, egy magyar fiatal ötezer forinttal is bátran elindul.

Egy brit átlagosan kétszáz fontot szán egy randevúra, egy megyénkbeli fiatal ötezer forinttal a zsebében is bátran elindul a találkára. Na persze szükség esetén ott a bankkártya. A tapasztalatok szerint minél frissebb a kapcsolat, annál többet fizetnek az urak a pincérnek, az összeszokott pároknál ugyanis gyakoribb, hogy osztoznak az éttermi számlán.
Még mindig az az elfogadott szokás, hogy a férfi fizet az étteremben. A hölgyek viszont rend szerint az előkészületekre költenek többet. A britek átlagosan 200 fontot, mintegy 75 ezer forintnak megfelelő összeget fordítanak egy randevúra. Az elsősorban abból tevődik össze, hogy a gyengébb nem kicsinosítja magát, amihez nemritkán új holmikat is vásárol, míg a teremtés koronája állja a vacsora számláját. Az Egyesült Királyság 8,6 millió szinglijének, egyedül élőjének évente átlagosan öt alkalommal van ígéretes randevúja, így 375 ezer forintnyi a fejenkénti kiadás. Hogy némi képet kapjunk arról, itthon mi a helyzet, megkérdeztük néhány olvasónkat.

R. Szilárd egyetemre jár. Az első néhány randin szereti úgy intézni a dolgot, hogy mindenképp ő fizethesse a lány italát is. Legkevesebb ötezer forinttal a zsebében indul el a légyottra és nem lepődik meg, ha a kiszemelt hölgy nemcsak kávét, vermutot vagy más röviditalt is kér. Ha sört választ, annak még örül is, mert ő is azt szokott inni. Ha jól alakulnak a dolgok és belemelegednek a beszélgetésbe, a közös szórakozásba, akkor diszkóba szokta invitálni alkalmi partnerét. Számára természetes, hogy állja a belépőt és az este hátralévő részében a további italfogyasztást is. Vacsorázni viszont inkább azokat a barátnőit szokta elhívni, akikkel már egy ideje együtt jár és akkor, ha valamit meg akarnak ünnepelni. Tartósabb kapcsolatban szerinte nem ritka, hogy a felek „osztoznak a cechen".

Hasonló tapasztalatokról számolt be F. Éva, aki egy sörözőben dolgozik. Elmondása szerint gyakori, főleg a fiatalok körében, hogy gyakorlottan megfelezik a számlát. A férfiak persze gyakran nem hagyják fizetni partnerüket. Bár azért a felszolgáló elmondása szerint a nők közül az öntudatosabb fajta ilyenkor legalább jelzésképp a pénztárcáját előkapja. Ha kölcsönösnek bizonyul a szimpátia, a randi végösszege nemritkán 3–6 ezer forint. És ez még csak az italt takarja. Ha vacsorát is közbeiktatnak, akkor 6–10 ezer forintos is lehet a számla.

Na de azért azt ne gondoljuk, hogy a kiadások csak az urakat terhelik. Egy hölgy ritkán megy úgy találkozóra, hogy előtte ne fordulna fodrászához. Egy beszárítás 1500–2500 forintba kerül. Ha pedig igazán el akarja kápráztatni az erősebb nem képviselőjét, akkor úgy érzi, egy új felsőt, egy divatos topot is be kell szereznie, ami az 5–10 ezer forintot eléri.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leállt a Leonellnél a termelés

Kétszáz dolgozójának felmondott a felszámolás alá került Leonell Textilipari Kft. Két éve még túlélte a csődhelyzetet a győri cég, most a végkielégítések kifizetésére sincs fedezet. A kft. vezetésétől azt a tájékoztatást kapta a Kisalföld, hogy július 20-áig még termelt a cég, akkor felszámolás alá került. A ledolgozott időszakra járó bért még ki tudta fizetni a cég. Tovább olvasom