Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

A rablók mindenkit lelőttek

Hatan a helyszínen, egy férfi pedig a kórházba szállítás után meghalt a móri bankrablás áldozatai közül. A rendőrség két, körözés alatt álló férfit gyanúsít a brutális gyilkosságokkal. A feltételezett elkövetők – információink szerint – a pénzintézetbe belépve azonnal tüzelni kezdtek.
(Kép: Origo)
A Fejér megyei Móron négy pénzintézet nyitott fiókot, közülük az Erste Banké a legkisebb, de talán legnépszerűbb. A város lakótelepén közvetlenül a gyermekorvosi rendelő mellett található ez a helyiség, ahová tegnap délután fél egykor két fegyveres férfi rontott be. A bankban akkor nyolcan tartózkodtak: négy alkalmazott, a biztonsági őr és három ügyfél. A rablók esélyt sem adva nekik azonnal tüzelni kezdtek. A helyszínen életüket vesztett áldozatok között volt, akinek a testét öt golyó szaggatta át.
Egyelőre nem tudni, hogy mennyi pénzt zsákmányoltak, ellentmondóak ugyanis az információk. Az átlagos forgalom alapján feltételezhető, hogy a móri kis bankfiókban nem volt több 1 – 2 millió forintnál, azonban a rablás után a helyszínen szemlélődő móriak közül többen mondták: mivel ez a fiók a legnépszerűbb a helyi dolgozók között, ezért feltételezhető, hogy fizetésnap lévén, most jóval több pénz volt a kasszában, mint általában.
Lenkei Anikó, a bank marketing- és PR-igazgatója lapunknak lapzártáig nem tudott pontos információt adni erről, mondván, a pénz megszámolására eddig nem volt lehetőség.
A halálos áldozatok között van a móri polgármester felesége is, aki fiókvezetőként dolgozott. A két kórházba szállított áldozatról annyit tudni: férj és feleség, akiknek gyermekei a nagyszülőkkel egy közelben parkoló autóban várakoztak, amikor a rablás történt.

Az elkövetők félrelökték

A lövések zajára a bejárathoz szaladó nagyapa összefutott az ajtót kívülről kulcsra záró elkövetőkkel, akik rákiabáltak: „ Takarodjon, öreg! " , félrelökték, de már nem lőttek. A nagyapa személyleírása alapján azonosították a baseballsapkás gyilkosokat, akik gyalog menekültek a helyszínről. A nagyapa riasztotta a rendőröket, majd érkeztek a mentők is, akiknek előbb be kellett törniük az ablakot, hogy elláthassák a két életben maradt sebesültet. A 30 év körüli fia- talembert a fején, a mellkasán és a karján érték a lövések, Budapestre szállították, ahol azonnal megműtötték, azonban életét már ez sem menthette meg. Feleségét a székesfehérvári kórházba vitték, ugyanis lövések érték a fejét, a mellkasát és a karját. Lapzártánkkor érkezett jelentések szerint az ő állapota is válságos, de nem reménytelen.
A halálos sebet kapott négy alkalmazott közül egy fiatalasszonyt épp tegnap helyeztek át Székesfehérvárról, mert a szabadságolások miatt szükség volt a segítségre.

Körözött bűnözők voltak

A rendőrség azonnal 10 millió forintos díjat tűzött ki a feltételezett elkövetőkre. A bankrablással a Budapesten született, 24 éves Farkas Róbertet és a nagykanizsai születésű, 28 éves Horváth Szilárdot hozta összefüggésbe. A helyszínre érkező Orbán Péter országos rendőrfőkapitány megerősítette: a személyleíráson túl azért kerültek képbe ők, mert hasonló bűncselekmény elkövetésével már gyanúsítottak voltak. Farkassal szemben emberölés kísérletének alapos gyanúja miatt jelenleg is országos elfogatóparancs van hatályban; Horváthot pedig azért kereste a rendőrség, mert nem vonult be a garázdaság miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztésére. A helyszínen kiderült az is, mindketten Móron húzták meg magukat, Farkast például a helyiek közül többen is felismerték a fantomkép alapján.

Infralámpás hajtóvadászat

A rablás után több ezer rendőr vett részt a fél országra kiterjedő hajtóvadászatban. A Kisalföld kérdésére, hogy ha igaz a helyiek feltételezése és a gyilkosok valóban a hegyek felé vették az irányt, hogyan tudja őket követni a rendőrség, Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója azt válaszolta: éppen ezért helikoptereket is bevetnek a nyomozásba. Orbán később hozzátette: az erdős-mezős területeken éjszaka is alkalmazható hőkamerákat is használnak. Lapzártánkkor a két elkövetőt még nem fogta el a rendőrség.

* * *
Az Erste Bank az áldozatokat saját halottjának tekinti. – Bár az elvesztett családtagokat pótolni semmilyen formában nem lehet, a bank kötelességének érzi, hogy a tragikus körülmények között elhunyt áldozatok családtagjairól gondoskodjon – tartalmazza közleményük.

Korábban:

Véres bankrablás Móron: hat halott (2002.05.09.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítási díjak - drágán adják az életet

A nyári főszezont megelőző hónapokban valamennyi biztosító, átlagosan 6-8 százalékkal emelte díjait.… Tovább olvasom