Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A Rába visszatért az orosz piacra

Hetvenszázalékos növekedéssel számol idén a győri Rába rt. az egykori Szovjetunió piacain. Az ígéretes célokat visszaigazolta a moszkvai autókiállítás, amelyen Pintér István vezérigazgató képviselte a győri székhelyű vállalkozást.
Valamikor a Rába futóműveinek legnagyobb felvevőpiaca volt a Szovjetunió. A történelmi változások nem hagyták érintetlenül az oroszországi gazdaságot sem. Az ország

autóbuszipara azonban mára újjászerveződött, s egy jelentős részét a Ruszpromavto nevű konszern fogja össze. E konszern vezetőivel tárgyalt Pintér István, a Rába rt. vezérigazgatója a most zárult moszkvai autókiállításon.
A térség legnagyobb éves seregszemléjén felvonultak azok az új fejlesztésű tömegközlekedési eszközök, melyekbe az idén januárban aláírt stratégiai együttműködési szándéknyilatkozat szerint már a győri Rába legkorszerűbb futóműveit építették be.
– Az együttműködés az orosz autóbuszgyártókkal a tervezett ütemben halad – nyilatkozta a Kisalföldnek Pintér István vezérigazgató.

– Futóműveink jól vizsgáztak a piaci megmérettetésben, ezért kelendőek. A FÁK országaival folytatott kereskedésünk a tavalyi 5 millió dollárral szemben az idén várhatóan meghaladja a 8,5 millió dollárt, ami hetvenszázalékos növekedést jelent. A folyamat várhatóan tovább erősödik. A jó hír az, hogy a dinamikusan fejlődő orosz piaccal együtt növekedhetnek a Rába szállításai is, hiszen az új típusú járművekbe – például a Moszkvában nemsokára közlekedő alacsony padlós autóbuszokba a mi futóműveinket építik be – foglalta össze az orosz fővárosban szerzett tapasztalatait a Rába vezérigazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi könyvszalon újra

Október 15-én nyitja meg kapuit a negyedik Győri Nemzetközi Könyvszalon. Idén száz négyzetméterrel… Tovább olvasom