Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

A Rába indul a tenderen

A Rába rt. csütörtökön beadta pályázatát a Honvédelmi Minisztérium (HM) által kiírt, a Magyar Honvédség járműállományának korszerűsítését célzó tenderre – mondta Steiner László, a társaság vezérigazgatója sajtótájékoztatón, Budapesten.

Steiner László, a Rába rt. vezérigazgatója
Hozzátette: a DaimlerChryslerrel együttműködve olyan ajánlatot nyújtottak be, mely mind szakmai, mind pénzügyi tekintetben a legkorszerűbb megoldásokat kínálja a Magyar Honvédség számára. Emellett a Rába pályázatában a kormány elvárása feletti exportkompenzációt és járműipari beruházást vállalt.
Ugyanakkor a társaság idei eredményei nem adnak okot túlzott optimizmusra: a Rába az első háromnegyed évet 963,55 millió forint adózott veszteséggel zárta.
A Rába rt. az első háromnegyed évet 963,55 millió forint adózott veszteséggel zárta. Steiner László vezérigazgató nem látja riasztónak a helyzetet, szerinte az lenne a riasztó, ha nem folytatnák a szerkezetátalakítási programot.

A Rába rt. által tegnap közzétett adatokra sokan felkapták a fejüket, a vállalkozás ugyanis kilenc hónap leforgása alatt majdnem egymilliárd forintos veszteséget produkált. Kérdésünkre, hogy nem tartja-e riasztónak az adatokat a vezérigazgató, Steiner László nemmel felelt, szerinte ugyanis ha valami riasztó, akkor az megállíthatatlan és sorsszerű csapás, erről azonban nincs szó a Rábánál.
Azt azonban nem titkolta Steiner László, hogy a veszteség jelentős. Azért is álltak a közvélemény elé, hogy elmondják érveiket arra vonatkozóan, hogy mit jelentenek a megváltozott iparági és makrogazdasági környezetben bekövetkezett változások.

Fotó: Kisalföld-archívum Nehéz pályán: A Rába speciális járműveket fejlesztett ki.

A veszteség okait firtató kérdésünkre Steiner László négy pontban foglalta össze válaszát. Ezek a tovább húzódó recesszió a globális haszonjárműpiacon, a forint erősödése, amely sújtja az exportorientált üzleteket. Harmadik okként az iráni piac csökkenését jelölte meg a vezérigazgató, negyedikként pedig az egész évben jelentkező negatív hatásokat.
Kérdésünkre, hogy az igen kedvezőtlen kilenchavi adatok alapján mire számít a Rába jövőre, Steiner László azt felelte: december 6-án a nyilvánosság előtt ismertetik elképzeléseiket.

Honvédségi tender
– A Rába rt. tegnap beadta pályázatát a Honvédelmi Minisztérium (HM) által kiírt, a Magyar Honvédség járműállományának korszerűsítését célzó tenderre – mondta Steiner László, a társaság vezérigazgatója sajtótájékoztatón, Budapesten. Hozzátette: a DaimlerChryslerrel együttműködve olyan ajánlatot nyújtottak be, amely mind szakmai, mind pénzügyi tekintetben a legkorszerűbb megoldásokat kínálja a Magyar Honvédség számára.

Kapcsolódó cikkek >>
Merre tart a Rába?
A Rába rt. már túljutott az átalakulás nehezén

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra színházi előadások az MTV-n

Mintegy ötéves szünet után decembertől élőben is közvetít színházi előadásokat a Magyar Televízió. Tovább olvasom