Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

A Pro Urbe a közterületekről

A győri közterületek állapotának, közművesítettségének, tisztaságának javítására kidolgozott programját ismertette tegnap a Pro Urbe Egyesület két önkormányzati képviselőjelöltje sajtótájékoztató keretében.
– A közterületek állapotát javító program azért fontos, mert városszerte elégedetlenek a lakosok a jelenlegi helyzettel – szögezte le Bárány István és hozzátette: a problémák részben az urbanizálódással, a lakosok számának növekedésével függnek össze. Elmondása alapján a családi házas övezetekben a fő gondot az okozza, hogy a beépültség sűrűsödésével a természetes vízbefogadók fokozatosan megszűntek. Az utcákban maradó csapadékvíz akadályozza a közlekedést, rongálja az utat, a járdákat. Ebből a szempontból tájékoztatása szerint a legjobban Kisbácsa érintett. Ezért fogalmazza meg a Pro Urbe ezzel kapcsolatos programja a vízelvezetés megoldását együtt az út- és járdajavításokkal. A lakótelepeken pedig a növekvő gépkocsiszámnak megfelelően parkolók kialakítását tartják szükségesnek.
A köztisztaság érdekében Bárány a különböző övezetek sajátosságaihoz alkalmazkodó program megvalósítását képviseli. Példaként megemlítette a városközpontban az utakat ellepő szemetet és ürüléket: a gyakoribb takarítást, portalanítást, több kézi erő bevonását szorgalmazza. Ezt szerinte idegenforgalmi szempontok is indokolják. Ferenczi Tamás azt emelte ki, hogy a szelektív hulladékot gyűjtő edényeket, amiket a városlakók megkedveltek, gyakrabban, megtelésüknek megfelelően kellene üríteni. A zöldterületek kezelésébe a Pro Urbe képviselőjelöltjei városrészenként kis- és középvállalkozásokat is bevonnának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjemelés novembertől

A kormány szerdai döntése értelmében 1,2 százalékos visszamenőleges kiegészítő nyugdíjemelést… Tovább olvasom