Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A Presztízsesek presztízse sokat nőtt egy év alatt

Mit jelent ismertségben, presztízsben, üzleti eredményekben az, hogy egy cég vagy üzletember elnyerte a Délmagyarország Presztízs Díjat, és a logót védjegyként használhatták? Ezt a kérdést tettük fel azoknak a vezetőknek, akik 2006 novemberében, lassan egy évvel ezelőtt átvették a kitüntető címet.
„A régióban, ahonnan termelőink 80 százaléka származik, a Presztízs Díj által tovább nőtt ismertségünk" – foglalta össze Rácz József, a Mórakert ügyvezető igazgatója, mit is „hoz" az elismerés a szövetkezetnek. Az általuk szervezett eseményekre, mint például a paradicsomfesztiválra, a PH-centrum átadására, a szegedi mintabolt megnyitására azóta többen figyeltek fel, még országos szinten is. A díj által biztosított sajtónyilvánosság segítségével tovább erősíthették a magyar termékek pozícióját a hazai piacon, támogatva ezzel a homokháti családi gazdaságokat. A gyakori sajtómegjelenés tudatosabbá tette vásárlóikat, akik már kifejezetten a Mórakert termékeit keresik – tette hozzá az év üzletembere. A Mórakert – amely nemrégiben a debreceni HORTICO 2007 kiállításon termékdíjat kapott – idén is beadja pályázatát a Presztízs Díjra.

A Csomiép Kft. mindenütt feltünteti, hogy Presztízs-díjas vállalkozás lett 2006-ban – válaszolta Mészáros Antal cégképviselő igazgató arra a kérdésre, „használják-e" a Presztízs-logót az üzleti életben. Majd így folytatta: erősíti a partnerek, vevők bizalmát, hogy elismert céggel állnak kapcsolatban. A Csomiép által készített beton ráadásul a szó szoros értelmében bizalmi termék, hiszen csak 28 napos korában mutatja meg magát, azt, hogy kitart-e az elkövetkező száz évben. Mészáros Antal szerint az is a cég hírnevét öregbíti, ha folyamatosan minden évben fel tud mutatni egy díjat – ezzel utalt arra, hogy 2007-ben Magyar Termék Nagydíjat ítéltek oda a vásárhelyi székhelyű, a környezetvédelemben szennyvíz-átemelőiről, felszíni vízrendezési, meliorációs tevékenységéről ismert Csomiép Kft.-nek.

Egyértelműen pluszismertséget jelentett a Szeviépnek is a Presztízs Díj – válaszolta Simon Sándor, a Szeviép Zrt. vezérigazgatója (Baranyi Sándort, az igazgatóság elnökét, aki tavaly átvette a díjat, nem sikerült elérnünk telefonon). A médiában többet szerepeltek, mint korábban, mély-, szerkezet- és vízépítő tevékenységük nagyobb nyilvánosságot kapott. A térségben jelentősnek számító elismerés nemcsak a részvénytársaság számára kitűnő referencia, hanem a Szeviép cégcsoportnak is, amelyben a kivitelezéssel foglalkozó díjazott mellett több ingatlanfejlesztő cég is található.

Pipicz András, a Délalföldi Leolvasó Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója azt fejtette ki, hasznára vált a cégnek a Presztízs Díj, a dolgozók önbizalmát is növelte. Három területen érezték az elismerés hatását: a díjnak köze volt ahhoz, hogy bővítették ügyfélkörüket a társégben, sőt az Észak-Dunántúlon is. Az elismerés az üzleti innovációban további lendületet adott ahhoz, hogy szoftvereiket, eszközeiket fejlesszék, valamint pozitív hatása volt a cég belső működésére. Még az állásinterjúkon is elmondták a jelentkezők, tudnak arról, hogy a DL Kft. 2006 Presztízs-díjas vállalkozása volt.

Baráth Tibor, a Qualitas T&G Kft. egyik vezetője egy szóval, igennel válaszolt arra a kérdésre, segítette-e a cég fejlődését a Presztízs Díj. Azt mondta, levélpapíron, honlapon egyaránt használták a logót, még külföldi partnereik is tudnak arról, milyen elismerést vettek át. Hatására nőtt a tanácsadással, szervezetfejlesztéssel foglalkozó cég ismertsége, kapcsolataik aktivizálódtak, sőt: a díj erősítette kamarai szerepüket, jelenlétüket. Azóta rendszeres résztvevői a humán klubnak, és elnyerték a CSMKIK kamarai innovációs pályázatát. „Még a bankban is gratuláltak a díjátadást követően" – jegyezte meg Baráth Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villám-tisztítókúra kivivel

Aki csak néhány kilótól szeretne megszabadulni, és szívesen feltöltené szervezetét vitaminokkal, … Tovább olvasom