Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A posta felkészült a dömpingre

A posta felkészült a karácsony előtti  levél- és csomagdömpingre. 24-én kézbesítés már nem lesz.

A Magyar  Posta (MP) Rt. decemberben mintegy 83 millió levelet és 600–650 ezer csomagot kézbesít, ami az egész évi forgalom 10 százaléka és   2003-hoz viszonyítva 2–3 százalékos növekedés – mondta Szivi László, a társaság üzleti vezérigazgató-helyettese. 

December 24-én, pénteken a postahivatalok ugyan 12 óráig nyitva tartanak, ám kézbesítés már  nem lesz – hívta fel a figyelmet a vezérigazgató-helyettes, majd hozzátette, hogy a kedden feladott karácsonyi üdvözlőlapokat belföldre még kézbesíteni tudják az ünnepek előtt. A  pénteken megjelenő napilapokat még kézbesítik, és a 23-án megjelenő színes lapokat is pénteken juttatják el az előfizetőkhöz.
Felhívta a figyelmet arra: az Európába irányuló leveleket legalább egy héttel, a csomagokat két héttel karácsony előtt fel kell adni, hogy a   címzettek időben megkapják azokat.   

2005-ben a Magyar Posta is csatlakozik ahhoz a rendszerhez, amely lehetővé teszi, hogy az unió országaiba irányuló levélküldemények a jelenlegi öt munkanappal szemben már három munkanap alatt eljuthassanak a címzettekhez.  

Elmondta: a decemberi levélforgalom jelentősen visszaesett. Ez részben azzal magyarázható, hogy sokan áttértek az interneten keresztüli e-mail üdvözlőkártyák küldésére.  

Az idén 10 millió példányban bocsát ki a társaság speciális karácsonyi   jellegű bélyegeket. Utalt arra, hogy a személyes fényképpel ellátott   bélyegek, amelyeket augusztus óta készít a társaság, egyre   népszerűbbek, már napi 500 darabot készít a budapesti Petőfi Sándor   utcai, erre speciálisan kiképzett postahivatal, melyet 50 millió forintos beruházással hozott létre a társaság.  

A jövőre újonnan megjelenő bélyegek közül kiemelendő a borvidéksorozat folytatása, amely a zalai, illetve a csongrádi térséget mutatja be, a csillagjegyeket tartalmazó bélyegsorozat, továbbá a József Attila és Rejtő Jenő születésének 100. évfordulójáról megemlékező bélyeget. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premierfilm: Polar Expressz

Egy kisfiún erőt vesz a kétség. Már majdnem biztos benne, hogy a Télapó nem létezik és a karácsony… Tovább olvasom