Kisalföld logö

2017. 12. 19. kedd - Viola -6°C | 1°C Még több cikk.

A Polgári Kerekasztal Egyesület közgyűlése

Tisztújító közgyűlését tartotta a minap a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület. A civil szerveződést 1995. február 3-án tizenkét köztiszteletben álló személyiség alakította meg azzal a céllal, hogy a polgárság legnemesebb hagyományait erősítsék és elősegítsék az új polgári Magyarország megteremtését.

Vida István elnök beszámolójában hangsúlyozta: a kerekasztal az elmúlt időszakban azon alapértékek mentén – család, erkölcs, nemzet- és magyarságtudat – tevékenykedett, amelyeket a megalakuláskor az alapítók megfogalmaztak. Ebben a szellemben szervezik fél tucat éve a Batthyány Akadémia előadás-sorozatát, kaszinóikat, több konferenciát és adják ki időszaki folyóiratukat, a Polgári Tájolót. Tevékeny alakítói országos szervezetük, a Magyar Polgári Együttműködés munkájának. Egyfajta „ szellemi műhelyként ” foglalkoznak a helyi politika és közélet kérdéseivel. Bár a mára népes tagságú és támogatottságú egyesület közvetlenül soha nem kívánt a pártpolitikában részt venni, mégis fontos feladatának érezte és érzi, hogy a nemzeti konzervatív értékrendet képviselő pártok között integráló, közvetítő szerepet vállaljon.
Az elnöki és pénzügyi beszámolót követő tisztújításon a tagok a következő ciklusra is az eddigi elnököt, Vida Istvánt választották vezetőnek. Elnökségi tagként pedig Cser Gizella és Tánczos Lóránt tevékenykedik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítási díjak - drágán adják az életet

A nyári főszezont megelőző hónapokban valamennyi biztosító, átlagosan 6-8 százalékkal emelte díjait.… Tovább olvasom