Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

A pokolból (From Hell)

Különös alakokat küld a felszínre Belzebúb, az alvilág ura. A 19. század végén Hasfelmetsző Jack okozott riadalmat Anglia fővárosában.
rendező: Albert Hughes, Allen Hughes

operatőr: Peter Deming
díszlettervező: Mark Raggett
jelmeztervező: Kym Barrett
dalszöveg-szerző: Marilyn Manson
zene: Trevor Jones
producer: Don Murphy, Jane Hamsher
executive producer: Allen Hughes, Amy Robinson, Albert Hughes
látványtervező: Martin Childs
vágó: Dan Lebental, George Bowers
főszereplők: Johnny Depp, Ian Holm, Heather Graham

A film sztorija

A tizenkilencedik század utolsó és legnagyobb rejtélye volt ő. Az első bűnöző, aki sztár lett, az első nagy megoldatlan titok, mely máig újabb és újabb kalandvágyókat sarkall vadabbnál vadabb megoldásokra: Hasfelmetsző Jack.

1888 őszén tíz hét alatt öt kegyetlen, rituális gyilkosságot követett el, és ezzel sosem tapasztalt pánikot keltett Londonban. Abberline felügyelő, a Scotland Yard magányos nyomozója a rém nyomába ered. A különös rendőrről azt beszélik, sikereit az álmainak köszönheti; éjszaka meglátja, ki a tettes. Ezúttal azonban olyan akadályba ütközik, amit ő sem láthatott előre: beleszeret abba, akiről tudja, ő lesz a következő áldozat...

Kritikák


Cinephiles


"A film ügyesen építkezik a mgefelelő kosztümökkel és látvánnyal berendezett térben. (Prága külvárosában is forgattak, történelmi kastélyok környékén és belsejében). Ezek segítségével a film éltethűen ábrázolja a kor léleknyomorító hangulatát. "A pokolból" előtérbe helyezi a nincstelenek zavaró szegénységét, különös tekintettel a kor prostituáltjaira, akik a leginkább ki voltak téve az utca veszélyeinek"

A teljes cikk

Szabó Zoltán (Index)

"A cselekménybe lopott szerelmi szál hétköznapi szépségével pedig az alkotóknak sikerült elkerülniük a két véglet: a véres rémfilm és a nagyszabású, éppen ezért törvényszerűen elnagyolt történelmi tabló hazugságait.
...
A Pokolból ugyan leszámolt az ócska klisékkel, a megcsillanó penge és a ködből kibontakozó sötét alak sablonjával, de nem talált új eszközöket a rémület kifejezésére, ezért többnyire megmaradt a Hetedik óta elcsépelt naturális ábrázolásnál, az áldozatok aszfaltra freccsent beleinek veséjének vagy méhének bemutatásánál. Horrornak éppen ezért kevés, de Filmnek talán több lett."

A teljes cikk


Ian Waldron-Mantgani (The UK Critic)

"Hasfelmetsző Jack életét már legalább harmincszor megfilmesítették. A filmek legtöbbje azonban ugyanazokat az unott képeket használták (köddel belepett utcák, egy kalapos férfi árnyéka, késsel a kezében) hogy elmondják ugyanazt az unalomig ismert történetet (Jack veszélyes fickó volt és még most sem tudjuk, pontosan kicsoda). "A pokolból" ezekkel ellentétben elég vakmerő ahhoz, hogy nagy műgonddal feltételezésekbe és kapcsolatokba bonyolódjon, és mindezt."

A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

IMDb.com
AllMovie.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingatlanpiaci körséta

Havi rendszerességgel új sorozatot indítunk, amelyben az ingatlanpiacon fellelhető típuslakások és… Tovább olvasom