Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A pokol

Párizs, nyolcvanas évek. Egy börtönből frissen szabadult férfit kidob a felesége. Elkeseredett haragjában megveri a nőt, majd kiugrik az ablakon, három lánya szeme láttára. Sophie, Céline és Anne, a három nővér ma felnőttként éli saját életét.
rendező: Danis Tanovic

forgatókönyvíró: Krzysztof Kieslowski, Krzysztof Piesiewicz
operatőr: Laurent Dailland
zene: Dusko Segvic
vágó: Francesca Calvelli

szereplő(k):
Emmanuelle Béart (Sophie)
Karin Viard (Céline)
Marie Gillain (Anne)
Guillaume Canet (Sébastien)
Jacques Gamblin (Pierre)
Jacques Perrin (Frédéric)
Gaëlle Bona (Joséphine)
Carole Bouquet (az anya)
Miki Manojlovic (az apa)

A film sztorija

Párizs, '80-as évek, egy börtönből frissen szabadult férfit kidob a felesége. Elkeseredett haragjában megveri a nőt, majd kiugrik az ablakon három lánya szeme láttára. Ma, Sophie, Céline és Anne, a három nővér felnőttként éli saját életét. A családi kötelék megszakadt. Sophie, a legidősebb, Pierre-hez ment feleségül, egy fotóshoz, akitől két gyermeke is született. Kapcsolatuk ingatag. Céline, egyedül él, csak ő látogatja az idősek otthonában élő, tönkrement édesanyjukat. Anne, építésznek tanul, szenvedélyes kapcsolat fűzi Frédéric-hez, egyik tanárához. Céline megismerkedik egy fiatalemberrel, a jóképű és kedves Sébastien-nel, aki el akarja csábítani. A fiatalember egy olyan dologgal szembesíti, amely újra közel hozhatja a nővéreket, segíti feldolgozni a múltjukat és talán még teljes életet is élhetnek.
www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjn

"Tanovic három nővér történetét meséli el hangulatos párizsi helyszínek és változatos magánéleti - főképp párkapcsolati - konfliktusok felvillantásával. Az egymástól elhidegült, súlyos családi titkot cipelő testvéreket három világszép francia színésznő (Emmanuelle Béart, Karin Viard, Marie Gillain) alakítja, s Tanovic kamerája imádja is mindhármukat. Szépség, feszültség és sokatmondónak szánt, üres tekintetek - ennyi lett végül is ez a Pokol, melynek szórakoztató bukása azt bizonyítja, hogy a Kieslowski-filmek varázslatos receptjét fölösleges
volt néhány hátrahagyott papírdarabon keresni. "
A teljes cikk

mozinet.hu - Kovács Gellért

"Tanovic a filmesztétika felől közelített a sztorihoz. Rendezésében az alattomos matéria és a vigasztalan szellem küzd életre-halálra: az emberi lét misztériumát ereszti össze a rögvalóság keserűségével (ez a furcsa kettőség könnyen lehet, hogy egyes nézőknek csipetnyit modorosnak hat majd, de ha jól belegondolunk, pontosan ettől működőképes az egész)."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogi tanácsadás

Győr. A Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete hivatalos helyiségében (Árpád út 44.) ma délután 3 és 4… Tovább olvasom