Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

A pénztárgépből emelték ki a pénzt

Sopron egyik könyvesboltja pénztárgépéből 155 ezer forintot emeltek ki ismeretlenek úgy, hogy a bolt másik végébe hívták a pénztárosnőt. A rendőrség nyomoz.
– Az aprók nem érdekelték a tolvajokat, csak a papírpénzt vitték magukkal, legalább százötvenötezer forintot – mesélték a bolt alkalmazottai, akik részletezték: a délutáni órákban egy jól fésült, húsz év körüli, kreol bőrű fiatalember – kihasználva a megfelelő pillanatot, tehát akkor, amikor nem állt senki a pénztár előtt – megkérte a pénztárost, ugyan, segítsen már neki, mert cigányzenét tartalmazó CD-t akar vásárolni. A kolléwganő készségesen – és gyanútlanul – ment a bolt hátsó traktusába, hogy megmutassa a hanganyagkészletet. Eltartott néhány percig, míg a „vásárló” böngészett a CD-k között, majd azt mondta, sajnos nincs annyi pénze, hogy megvegye a lemezt.
Az üzlet dolgozói azt is elmondták, hogy a fiatalember még a boltban tartózkodott, amikor betért hozzájuk egy tíz év körüli, ugyancsak kreol bőrű fiú is, akivel aztán a fiatalember nagy hirtelen távozott. Ezt követően, a legelső vásárlónál fedezte fel a tolvajlást a pénztáros. Ezért feltételezhető, hogy míg „cigányzene” ürügyén lekötötték a dolgozó figyelmét, a fiú villámgyorsan kinyithatta a pénztárgépet és a benne lévő papírpénzt elszedte. „Tette ezt olyan szakértelemmel, hogy a pénztárgép nem is adott csilingelő hangot a kinyitáskor” – állították az alkalmazottak.
A rendőrkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást kezdeményezett a tolvajok kézre kerítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvándorol a turisták miatt Velence lakossága

Egyre fogy Velence lakossága: az 1966-os nagy áradáskor még 121 ezren éltek a történelmi… Tovább olvasom