Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

A PDSZ sztrájkbizottsági tárgyalásokat kezdett a szaktárcával

Hétfőn megkezdte a szaktárca képviselőivel a sztrájkbizottsági tárgyalásokat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), az első egyeztetésen a pedagógusok munkaterhelésének vizsgálatával kapcsolatos szakszervezeti felvetésről volt szó.
Mendrey László PDSZ-elnök az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a felek megállapodtak a tárgyalások ütemezéséről is. Március hatodikáig - az egyeztetések tervezett befejezéséig - fordulónként egy-egy követelést vitatnak meg.

A PDSZ küldöttségét Mendrey László elnök, a kormányzati képviseletet Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár vezette.

Az előző héten az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Pedagógusok Szakszervezetével (PSZ), az Oktatási Vezetők Szakszervezetével és a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezettel találkozott, és tekintette át a két évvel korábban kötött egyezséget.

Az Emmi a találkozó kapcsán azt közölte: a szakszervezetek javaslatára Balog Zoltán miniszter egyeztetést és monitoring bizottság felállítását fogja kezdeményezni az Emmi, az NGM és a szakszervezetek között. A tárcavezető a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy a kormányzat továbbra is számít a megbeszélésen részt vevő érdekvédelmi szervezetek munkájára.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke csütörtökön úgy értékelt: a kormány - ígéretéhez híven – jogszabályban rögzítette a szakszervezetek elvárásait a sztrájkbizottsági megállapodás alapján, a gyakorlatban azonban ez nem mindig valósult meg. Példaként az intézményvezetők munkáltatói jogkörét, a kollektív szerződést említette. Elhangzott, hogy napi problémát okoz a 32 órás intézményi tartózkodás, és a túlmunka kifizetése, illetve dokumentálása "léket kapott".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petíciót indított a DK a vasárnapi nyitva tartás ügyében

Az ország mind a 106 választókerületében, több száz helyszínen kezdett aláírásgyűjtésbe hétfőn a… Tovább olvasom