Kisalföld logö

2018. 09. 18. kedd - Diána 16°C | 26°C Még több cikk.

A parlamenti képviselők közül Kósáé és Rogáné a legnagyobb

Rogán Antal és Kósa Lajos a legeladósodottabb parlamenti képviselő, de az ellenzéki pártok képviselői között is többnek van húszmillió forintnál több hitele
Népszabadság azt írja, hogy a Fidesz 225 fős frakciójából 152 képviselőnek van kölcsöne. Az 58 fős MSZP-frakcióból 37 politikusnak van banki tartozása. A 46 fős Jobbik-frakcióból 23-an vettek fel bankhitelt, az LMP frakció 46,6 százaléka tartozik, a KDNP-nél pedig a képviselők felének van banki kölcsöne - írja a napilap.

A közzétett vagyonbevallások szerint a Fidesz képviselőcsoportja összesen több mint 1,5 milliárd forintnyi banki tartozást halmozott fel. Kósa Lajos debreceni polgármester devizahitele mai árfolyamon számolva körülbelül 59 millió forintra tehető, de kérdés, hogy ebből mennyit törlesztett már, ez ugyanis nem derül ki a bevallásából. Szintén a banki hitelrekorderek között van a Fideszes B. Nagy László (39 millió), Halász János (40 millió), Ivanics Ferenc (28,6 millió), Kocsis Máté (40 millió), valamint Rogán Antal, aki 57,8 millió forintos banki tartozást tüntetett fel.

Az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök mennyivel tartozik még a bankjának, nem tudni. Bevallásában ugyanis mindössze annyi szerepel, hogy a 2002-ben feleségével együtt felvett 20 milliós jelzáloghitel "fennálló részével" tartozik még. A szocialisták közül Bárándy Gergely közel 35 milliós svájcifrank-hitelt vallott be, de Hiller István (15 millió) is rendelkezik valamilyen típusú devizaalapú hitellel. A rekorder az MSZP-seknél Tóth József angyalföldi polgármester, aki 66,8 millió forintos devizahitelt írt be a rovatba.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök 62 millió forintos bankhitelt vallott be, amit feleségével közösen vett fel, de azt nem tudni, hogy forint- vagy devizaalapú hitelről van-e szó. Az LMP-seknél a rekorder Karácsony Gergely, aki 32 milliós banki hiteltartozást tüntetett fel a bevallásában. A jobbikosok közül Hegedűs Tamás emelkedik ki, aki az egymilliós forinthiteléhez közel negyvenmilliós svájcifrank-kölcsönt is feltűntetett. Balczó Zoltán alelnöknek 22 milliós banki hitele van - olvasható a Népszabadságban.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. gjozsi88 2011. augusztus 09. 16:46
  „rommel!
  Az általam felsoroltak mind-mind a baloldalon gazdagodtak meg, MSZMP-s múlttal......csak most jobboldaliak !
  De a gazdagodásuk baloldalon történt!”
 • 27. machers 2011. augusztus 09. 10:17
  „OK!”
 • 26. rommel 2011. augusztus 09. 09:18
  „KÖSZI MACHERS !
  MAJD GYAKOROLNÁK !”
 • 25. machers 2011. augusztus 09. 09:01
  „24. rommel 2011.08.08. 23:07
  ÉN SEM TUDNÁK RÁ VÁLASZOLNI !
  Helyesen: TUDNÉK.
  Bocs!”
 • 24. rommel 2011. augusztus 08. 23:07
  „JÓZSIKA
  A BALOLDALRÓL GONDOLTAM !
  TUDOD MIT , EZ TÉNYLEG NEHÉZ KÉRDÉS VOLT !!!
  ÉN SEM TUDNÁK RÁ VÁLASZOLNI !
  BOCS .”
 • 23. gjozsi88 2011. augusztus 08. 15:44
  „elfelejtettem:
  Csányi Sándor.....szintén az átkosban is bank vezérből mára fidesz patrónus!
  Azaz baloldalon gazdagodott.....!”
 • 22. gjozsi88 2011. augusztus 08. 15:18
  „rommel!
  Persze......Pintér Sándor, Széles Gábor, Demján Sándor, Fellegi Tamás, Martonyi János, Schmitt Pál.....mind a baloldalon gazdagodott!
  Csak most hirtelen jobboldali lett!

  A Gyurcsányt számtalanszor vizsgálták, semmi törvénytelen.......sőt egy cége nem köthető az Apró klánhoz!
  De persze ,hogy hol miben volt tisztességtelen akkor, mikor nem tett mást, mint a mások által hozott törvényeket alkalmazta......arról nincs legenda!
  Ha ő akkor törvényesen képes volt tisztességtelenül gazdagodni......AKKOR BIZONY TISZTESSÉGTELEN TÖRVÉNYEKET MEGALKOTÓK VOLTAK A FELELŐSEK!”
 • 21. rommel 2011. augusztus 07. 20:22
  „JÓZSI
  A GYURCSÁNY IS A POLITIKÁBÓL GAZDAGODOTT MEG !
  APRÓ ANTAL ÉS CSALÁDJA SEGITSÉGÉVEL !
  A TÖRTÉNETET IS ISMERED ???
  AZT MINDENNEK LEHET NEVEZNI CSAK TISZTESSÉGESNEK NEM !
  LENNE EGY FOGÓS KÉRDÉSEM !
  TUDNÁL MONDANI A BALOLDALRÓL EGY TISZTESSÉGESEN GAZDAGODOTT EMBERT ???”
 • 20. dorombolok 2011. augusztus 07. 18:33
  „Parlamenti képviselő uraknak Varánustól idézve , lopva de minden mondata igaz""Ti, kedves politikusok, akik szerint a berogyott hitelhegyért - ahogy minden másért is - az elmútnyócév és gyurcsányahibás, ne gyertek azzal, hogy a politikus is ember, és mint ilyen gyarló, meg az átlag választópolgárhoz hasonlóan pénzügyi analfabéta. Ti elméletileg azok a felelős gondolkodású vezetőink vagytok, akik például költségvetést alkotnak minden évben. Igaz, olyat amilyet, toldozzátok is havonta serényen, de mégis. Nem volt senki, aki az árfolyamkockázatról kiselőadást tartson Kósának, Rogánnak, vagy Gulyás Gergelynek?Vagy ennyire hittetek a a devizahitelezést szerintetek szinte kötelezővé tevő szociknak? Mégis bíztatok a gazdaságpolitikájukban - minden kiabálás ellenére - legalább annyira, hogy nem döntik be a forintot? Esetleg az álruhás Gyurcsány túszul ejtett titeket, és addig táncolt retinaégető módon előttetek, míg rá nem bírt titeket is egy kis frankhitelre a parlament pincéjében, most meg itt álltok ti is legatyásodva? No, meséljetek, hogy´vót ez? Már csak azért is érdekel, mert ugye vagy a retorika ércesen zengő szólama válik ezzel recsegős farpofaszonátává, vagy a végén kiderül, hogy semmivel több eszetek nincs a lenézett, bedőlt devizahiteleseknél. Csak a jövedelmi viszonyaitok mások. Semmi baj, ez is változhat, akkor majd jön Selmeczi Gabóca, és megment titeket is a Nemzeti Eszközkezelővel.""”
 • 19. gjozsi88 2011. augusztus 07. 10:29
  „rommel:

  "MILYEN ÉRDEKES HOGY NEM MSZP-S KÉPVISELŐK VANNAK ELADÓSODVA !
  TALÁN NEM VÉLETLENÜL !!!"

  Persze!
  Hogy lásd a különbséget!
  Gyurcsány úgy lett politikus, miniszterelnök, hogy már gazdag ember volt (számtalan feljelentés, vizsgálat, igazolta, hogy nem büncselekmény elkövetésével).....miközben Orbán ugy lett gazdag ember, hogy mindig politikus volt!”
 • 18. dorombolok 2011. augusztus 07. 09:47
  „Hála az új jövedelemadó törvénynek ők a szivarzsebből kifizetnek akármennyi árfolyamváltozásból adódó kamatemelkedést. Túlzottan ne sajnáljuk őket.Rommel már megint csak félig informált, szocik is vannak bőven.Csaqqk el kell olvasni a cikket.”
 • 17. háté 2011. augusztus 07. 00:09
  „Olvasom egy másik cikkben, az eladósodott svájci frank hitelesek nem tudják már fizetni a felvett hitelt - ami 2..- 5..- 7..- 10..15.. millió forint volt.

  Lehet ezek nem is itt élnek? - vajon miért vették fel, amikor a bankbetétjük akár 10-100 x-os is lehet a hitelnek/pl: gyurcsányi/”
 • 16. rommel 2011. augusztus 06. 21:45
  „MILYEN ÉRDEKES HOGY NEM MSZP-S KÉPVISELŐK VANNAK ELADÓSODVA !
  TALÁN NEM VÉLETLENÜL !!!”
 • 15. Jandex 2011. augusztus 06. 20:39
  „Jaj de aggódom, hogy miből fizetem vissza helyettük?!”
 • 14. gjozsi88 2011. augusztus 06. 19:06
  „GD!
  Az újság azért jelenik meg, hogy megvegyék......ha a címben leírnák, hogy mit tartalmaz valójában a cikk senki nem venné meg, mert már cím közli a lényeget!
  A cím azt szolgálja, hogy felkeltse az érdeklődést a cikk....illetve az újság végig olvasására....azaz abban érdekelt, hogy elolvasd, megvedd!
  Hiába a sajtó is piacról él!
  Ha kevesebb szenzációtól is megvennétek.......eltartaná a lapot, nem kellene körmönfontan címeket írni!
  Ez ennyire egyszerű!”
 • 13. Pano 2011. augusztus 06. 14:32
  „A hangsúly szerintem most nem ezen van, nem ezt kell nézni, hiszen az emberek nagy részének van valami hitele (mert rászorult, sajnos). Csak őket más motiválta a hitel felvételben, nem a megélhetés, ez biztos.

  Azt is figyelembe kell venni, hogy hiába van mondjuk ennyi, meg ennyi tartozása, könnyesre röhögve is kifizeti a havi törlesztőit, ellenben az átlag polgárt, akinek kiszúrják a szemét mindenhol röhejes bérekkel.
  A rekordernek se lehet nagyobb a havi törlesztője 200 ezer forintnál, miközben 2-3 milliókat akaszt le havonta. S ez csak a fizetése. Én azt sem tartom kizártnak, hogy ezekhez tartozó törlesztők az említett politikusok jelentős hányadánál, az úgynevezett "költségtérítésből" vannak finanszírozva, tehát: mi fizetjük. Ha nem is ez, de valami rafkóság tuti van bennük.”
 • 12. _Zoli_ 2011. augusztus 06. 13:14
  „Ők már elintézték!
  Mi meg fizetjük helyettük, csak még nem tudjuk!”
 • 11. GD 2011. augusztus 06. 12:45
  „9. gonzo
  Ez kb olyan hír,mint pár hónapja megjelent,hogy "Dzsudzsák Balázs és Zimányi Linda szülők lesznek".
  Ha ezt elolvasod mire gondolsz? Teherbe pottyant a Lindus,gratula nekik!:)
  Erre kiderül,hogy vettek egy különlegesen ritka kutyát 1 millió forintért....... na pafffffff”
 • 10. háté 2011. augusztus 06. 12:27
  „Még jó, hogy reggel jelent meg ez a "hír" mert aludni sem tudtam volna a sajnálattól!

  JÓ LETT VOLNA AZT IS HOZZÁ ÍRNI - MILYEN SZÁZALÉKOS HITELRŐL VAN SZÓ, - MERT NEM MINDEGY!
  6%- 10%-15% os THM ?
  Mivel a kedves képviselők már éltek azzal a lehetőséggel, hogy 10%-os kamatú hitelt - 3? -valahány%-os kamatozású betétre változtatták.
  Aljasság úgy sírni, -siratni, hogy közben alig tudom visszatartani a röhögést!”
 • 9. gonzo 2011. augusztus 06. 12:18
  „3.GD,ez ma a trend,valahogy el kell érni,hogy rákattints a cikkre,tudod,hogy nem nemiszervekről fogsz olvasni,mégis érdekel,hogy akkor mikről.Valszeg a médiasulikban ma már ezt tanítják is,mert már mindenhol így megy."Rálőttek a miniszteelnökre"-ráklikkelsz,kiderül,hogy valami hátsóafrikai államban úgy 45 éve,vagy:"Meghalt a népszerű sorozatsztár"-ha rákattintasz,megtudhatod,hogy egy általad sosem hallott,de Alsó-Brazília-Hátsón ő volt az emberek kedvence,és sorolhatnám...”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptembertől szélesedik a lakásfenntartási támogatás

Szeptember 1-jétől azok is igénybe vehetik a támogatást, akik fával, olajjal vagy más módon fűtenek. Tovább olvasom