Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

A pápa helyett Sodano bíboros jön az 56-os ünnepre

XVI. Benedek pápa az 1956-os forradalmat méltatta abban a levelében, amelyet a Vatikán a hétvégén hozott nyilvánosságra. A pápa ebben közli, hogy elfogadja Sólyom László meghívását, és Angelo Sodano bíboros képviseli majd a magyarországi megemlékezéseken.
Az 1956-os hősi népfelkelést és szabadságharcot méltatta a pápa abban a szeptember 23-án írt levelében, amelyet a Vatikán hétvégén hozott nyilvánosságra. XVI. Benedek pápa emlékeztetett arra, hogy fél évszázada XII. Pius pápa imáival és szavaival támogatta a szabadságát védő magyar népet.

"Amint ötven esztendővel ezelőtt elődünk, XII. Pius pápa együttérző lelkülettel kísérte imáival és vigasztalta szavaival a szabadságát védő magyar népet, ugyanúgy szeretnénk most mi is nagy örömmel együtt ünnepelni azokon az ünnepségeken, amelyekkel rövidesen megemlékeznek majd Budapesten az ötvenedik évfordulón a hősi népfelkelésről és szabadságharcról. Ezért szívesen fogadtuk Magyarország tiszteletreméltó elnökének, Sólyom Lászlónak a meghívását" - olvasható a pápai levélben.

A pápát Angelo Sodano bíboros, a bíborosi kar dékánja képviseli az október 22. és 23. között budapesti ünnepségeken.

(Forrás: MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megőrizte a véres zászlót

A szegedi Fekete Ház 1956-os kiállítására különleges emléket vitt Pajkó Péter. Az október 26-i… Tovább olvasom