Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

A Pannunion vezetése támogatja a cégre tett vételi ajánlatot

A PannUnion igazgatósága támogatja a cégre tett vételi ajánlatot, amely szerint a Pannunity Kft. részvényenként 210,32 forintot fizetne a részvényeseknek.
Az igazgatóság a javaslatát az RSM DTM Audit Tanácsadó Kft. mint független pénzügyi tanácsadó értékelése alapján, egyhangú döntéssel hozta meg - derül ki a társaság közleményéből, amelyet kedden tettek közzé a BÉT honlapján. A tanácsadó megállapítása szerint a vételi ár "pénzügyi szempontból méltányos".

A tranzakciót véleményezte és támogatja a társaság üzemi tanácsa és szakszervezeti bizottsága is, bízva abban, hogy a kivásárlás további fejlődési lehetőséget biztosít a társaságnak.

A PannErgy és a PannUnion május 16-án jelentette be a vételi ajánlatot, és azt, hogy a PannErgy Nyrt. eladja a PannUnion Nyrt.-ben lévő összes, 95,3 százaléknyi részvényét a Pannunity Kft-nek.

Az akkori tájékoztatás szerint a Pannunity Kft.-t erre a tranzakcióra hozta létre a Luxemburgban bejegyzett Island Lux s.á.r.l. and Partners S.C.A. nevű cég, amely közvetetten a Sun Capital Partners, Inc. vállalkozásai által kezelt befektetési alapok ellenőrzése alatt áll.

A PannErgy bevétele az 25 millió 662.411 darab PannUnion részvény értékesítésével 5,4 milliárd forint lenne. A megállapodás ugyanis szól arról, hogy a nyilvános vételi ajánlat lezárulta után - várhatóan két-három hónapon belül - a megállapodásban leírt ár-felülvizsgálati eljárásban állapítják meg a PannErgy-nek fizetendő végleges árat, ami a vételi ajánlat zárásakor a PannUnion pénzügyi helyzetétől függ. A PannErgy közleménye hangsúlyozza, hogy ebben az árkorrekcióban a kisrészvényesek nem vesznek részt. Harmadik fél ellenajánlata esetén a vevő új ellenajánlatot tesz, amit a PannErgy köteles elfogadni.

A PannErgy és a Pannunity Kft. megállapodása szól arról is, hogy a vevő vételi jogot kap arra, hogy 5,03 milliárd forintért megvásárolja a PannUnion eszközeit. Ez arra az esetre vonatkozik, ha a PannErgy nem minden részvényét kínálná fel a nyilvános vételi ajánlatban, vagy elfogadná egy harmadik fél nyilvános vételi ellenajánlatát, mielőtt a Pannunity Kft. ellenajánlatot tenne.

A Pannunity Kft. a nyilvános vételi ajánlatot május 16-án nyújtotta be a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF), így az ajánlatot a tőkepiaci felügyelet még nem hagyta jóvá.

A 2,695 milliárd forint jegyzett tőkéjű PannUnion Nyrt. csomagolóanyag-ipari cégcsoport. Többek között Romániában és Ukrajnában is tevékenykedik. Így a részvények átruházásához még szükséges ezen országok versenyhatóságainak jóváhagyása is. A társaság 2010. évi konszolidált árbevétele a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint 14,799 milliárd forint volt, és az évet 460 millió forint adózott nyereséggel zárta. A társaság saját tőkéje 2010 végén 3,764 milliárd forint volt, kötelezettségeinek állománya pedig elérte a 8,27 milliárd forintot.

Az eladó PannErgy részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában lehet kereskedni, míg a PannUnion részvényei a B kategóriában forognak. A PannErgy részvény 883 forinton, a PannUnion 197 forinton zárt kedden, a tranzakció bejelentésének napján a PanErgyt még 890, a PannUnion részvényeit 252 forinton jegyezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: meg kell egyezni a rendvédelmisekkel

Orbán Viktor szerint a kormánynak meg kell egyeznie a rendvédelmi dolgozókkal, először is abban,… Tovább olvasom