Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

A pályázatokban bíznak Csornán

Regionális pályázati támogatásból újítaná fel a Széchenyi- és a Kerényi-iskola épületét, valamint az Erkel Ferenc utcákat a csornai önkormányzat. Önerőként összesen közel 20 millió forintot biztosítana a város.
A csornai önkormányzat három pályázatot nyújt be a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz. Középületeket szeretnének felújítani a nyert pénzből, illetve utakat: a Széchenyi- és a Kerényi-iskolák épületeit, illetve az Egerfa és Erkel Ferenc utcákat.
A Laky Döme utcai volt községháza homlokzatának és tetőszerkezetének felújítására már évekkel ezelőtt is adott be pályázatot a város. Akkor nem jutott pénz a rekonstrukcióra, most a tervek szerint a tetőszerkezetet újítanák fel, mostanra ugyanis balesetveszélyes lett. A lehulló cserepek a gyalogosokat riogatják, illetve az ott parkoló autókat veszélyeztetik. Ha sikeres lenne a pályázat, lebontanák a használaton kívüli kéményeket, megerősítenék az ácsszerkezetet, kicserélnék a tetőhéjazatot, illetve a bádogozást. A beruházás teljes költsége 12,5 millió forint, ennek nyolcvan százaléka, azaz 10 millió elérhető. Az önkormányzatnak mindössze 2,5 millió forintot kellene biztosítania önerőként.
Felújításra vár Csornán a Széchenyi István Általános Iskola épülete is. Tavaly 30 millió forintos pályázati támogatással összesen 52 milliót fordítottak az ingatlanra. Az úgynevezett „alsós” épületrészen lecserélték a tetőzetet, szigetelték a külső falakat, kicserélték a nyílászárók egy részét, valamint felújították a vizesblokkokat.
A városvezetők elképzelése szerint a rekonstrukció folytatódna, ezért pályáznak is. Kicserélnék az elmaradt utcafronti ablakokat, az udvari nyílászárókat, szigetelnék az északi és nyugati homlokzatokat. A kivitelezés összesen 25 millió forintba kerülne, ebből a megnyerhető támogatás 20 millió forint.
Útfelújításra is pályázik az önkormányzat a regionális fejlesztési tanácshoz. Számítások szerint az Egerfa, illetve az Erkel Ferenc utca rendbetétele várhatóan 20 millió forintba kerülne, amire a város saját forrásból 12 millió forintot biztosítana.
Bors Ferencné az Erkel Ferenc utcában lakik, naponta szembesül a terület rossz állapotával. Mint mondta, sem kerékpárral, sem autóval nem lehet biztonságosan közlekedni az utcában. Ha unokájával babakocsival indul sétálni, akkor is inkább más útvonalat választ. Bízik benne, hogy a város pályázata sikeres lesz és végre rendbe teszik az utcájukat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszélni tanul egy macska Kínában

Egy Kínában élő macska megtanulta kimondani saját nevét - állítja a gazdája. A kétéves, Agui névre… Tovább olvasom