Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

A .org nonprofit fenntartót kap

A .org URL-eket több év után ismét nonprofit vállalkozás kezeli majd, miután e hónapban a csúcsszintű domain elkerül a Verisign felügyeletéből. Az átállásra egy 25 napos periódust szabtak meg. A .com és a .net a Verisign kezelésében marad.
2001. áprilisában kötött egy megállapodást a .org TLD-t (Top Level Domain) működtető Verisign és a Public Internet Registry, melynek értelmében ez év elejétől az utóbbihoz kerül át az .org csúcsszintű domainek fenntartása. Az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) ugyanis szerette volna elérni, hogy az .org domain visszatérhessen eredeti feladatához, azaz olyan website-okat lehessen regisztrálni rajta, melyek mögött nonprofit tevékenységet végező emberek állnak.
Az átállásra egy 25 napos periódust szabtak meg, hogy zökkenőmentesen mehessen végbe a folyamat. A január elsején beindult eljárás így január 25-én ér véget, ekkorra már a Public Internet Registry lesz a felelős az ORG csúcsszintű domainért. Ekkortól már a technikai szolgáltatást sem a Verisign végzi, az az Afilias kezébe kerül át.
A TLD karbantartása egyébként úgy került a Verisign birtokába, hogy az felvásárolta 1999 során a Network Solutions nevű céget, amely az .org címekért volt korábban felelős. A 2,4 milliós regisztrált domainnel bíró (és ezzel a felhasználói létszámot mérő ranglistán az ötödik helyet megszerző) .org mellett természetesen más TLD-ket is felügyel a Verisign (.com, .net).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezár a diósgyőri DAM Steel kohó

Veszteséges gazdálkodás miatt leállította a termelést a diósgyőri DAM Steel Rt. Ezt rendkívüli… Tovább olvasom