Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A nyuszikat idén is befogadják

Húsvétra sok gyereket leptek meg élő nyúllal. Közülük jó néhány hamar elpusztul a nem megfelelő bánásmód, a helytelen táplálás miatt, és a túlélők többségét sem tartják ideális környezetben. Az ilyen nyuszikat idén is befogadja a győri állatkert.
A győri vadasparkba az ünnep utáni két napon több mint tíz tapsifülest vittek be – tudtuk meg dr. Andréka György igazgatótól, aki pontos számot azért nem tudott mondani, mert olykor előfordul létszámkülönbség. Van úgy, hogy az üregben észrevétlenül mélyen bújnak meg a nyulak, de azt is tapasztalták már, hogy egyes emberek be- vagy kicsempészték elbújtatva a kisebb példányokat. Az eddig hivatalosan leadott állatok azonban meglepően jó állapotban érkeztek az állatkertbe, mindössze egy pusztult el közülük. A tapsifüleseket tüzetes vizsgálatnak vetik alá, védőoltást is kapnak. Az egészségesek ezután kerülnek a nyuszisimogatóba, ahol folyamatosan figyelik, hogyan fogadják be őket a többiek. Ha valamelyik bak agresszíven viselkedik, akkor azt rögtön máshová helyezik. Az igazgató úgy véli: a legtöbb nyuszit a jövő hét közepén ajánlják fel az állatkertnek, számuk becslése szerint 50 – 100 között lesz.
A hétesztendős Jákó Benedek és ötéves húga, Luca nagy állatbarát. Húsvétra kölcsönbe kaptak egy nyuszit, de másnap vissza kellett adniuk. Nagymamájuk vigasztalásképpen tegnap elvitte őket a győri vadasparkba, ahol kedvükre simogathatták a fekete, fehér és tarka kis kedvenceket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosolyalbum: Kerék Anikó

Népszerű fotósorozatunkban a Mosolyalbum… Tovább olvasom