Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A nyugdíjpénztártagok is köthetnek megállapodást elegendő szolgálati idő hiányában

A magán-nyugdíjpénztári tagságukat fenntartók is jogosultak lesznek arra, hogy megállapodást kössenek a nyugdíj-biztosítási szervvel, ha nincs elegendő szolgálati idejük.
A magán-nyugdíjpénztári tagságukat fenntartók is jogosultak lesznek arra, hogy megállapodást kössenek a nyugdíj-biztosítási szervvel, ha nincs elegendő szolgálati idejük - tájékoztatott a nemzetgazdasági miniszter egy írásbeli kérdésre adott válaszában.

A parlamenti honlapon pénteken közzétett válaszában Matolcsy György azt írta: mivel a maradó pénztártagok "százszázalékos társadalombiztosítási nyugdíjra szereznek várományt" a biztosítási jogviszonyukban megfizetett tízszázalékos nyugdíjjárulékért cserébe, valóban indokolt, hogy a megállapodáskötési lehetőség, amennyiben nincs elegendő szolgálati idejük, előttük is nyitva legyen.

A szükséges jogszabály-módosítási javaslatot a nemzetgazdasági tárca szakértői már kidolgozták, benyújtásáról pedig a társadalombiztosítási törvény soron következő módosításakor fognak gondoskodni - közölte a miniszter.

A tárcavezetőnek az LMP-s Vágó Gábor tett fel írásbeli kérdést, amelyben az ellenzéki politikus felhívta a figyelmet, hogy a társadalombiztosítási törvény csak a magán-nyugdíjpénztári tagsággal nem rendelkezőknek biztosítja azt a lehetőséget, hogy szolgálati idő szerzése érdekében a nyugdíjbiztosítási szervvel megállapodást kössenek.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2012. szeptember 14. 17:31
    „Már csak váromány van, nem is jogosultság, figyelitek?
    Nem sokára a: nyugdíjra szereznek reményt következik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentést tett az LMP egy közgépes közbeszerzési ügyben

Az LMP szerint hivatali visszaélés történt abban az ügyben, amelyben egy Közgép által vezetett… Tovább olvasom