Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

A nyugdíjkorhatár emelését javasolja a kormány

A kormány célja, hogy a nyugdíjak ne csupán megőrizzék, hanem növeljék is vásárlóértéküket.

A kormány a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosításával a nyugdíjkorhatár emelésére tesz javaslatot - mondta Korózs Lajos szociális államtitkár kedden a parlamentben. A javaslat szerint a korhatár 2016-tól - az 1954-ben született korosztálytól - születési évenként négy hónappal emelkedne, és 2027-ben érné el - az 1962-ben született korosztállyal - a 65 évet - közölte az államtitkár a törvényjavaslat általános vitájának kezdetén. Elmondta, hogy módosulnak az indexálás szabályai is, így a jövőben a nyugdíjak a gazdaság lehetőségeit meghaladó mértékben nem növekedhetnének, de biztosítanák, hogy gyors gazdasági növekedés mellett ne csupán megőrizzék, hanem növeljék is vásárlóértéküket.

A kormány célja, hogy a nyugdíjak ne csupán megőrizzék, hanem növeljék is vásárlóértéküket - jelentette ki. Korózs Lajos elmondta: a javaslat szerint az öregségi teljes, és az öregségi résznyugdíj igénybe vételének is feltétele lesz, hogy a nyugdíj megállapítás napján a biztosítási jogviszony nem állhat fenn.

A cél annak ösztönzése, hogy a nyugdíjat akkor vegyék igénybe a jogosultak, mikor aktív pályájukat végleg be szeretnék fejezni - tette hozzá. Hangsúlyozta: a nyugdíj összegének ki kell fejeznie azt, hogy a korhatárnál alacsonyabb életkorban nyugdíjazottak, rövidebb járulékfizetési időszak mellett, átlagosan hosszabb ideig részesülnek az ellátásban, mint azok, akik csak a korhatárnál mennek nyugdíjba.

A javaslat biztosítja, hogy a korkedvezményre jogot szerzett biztosítottak a korkedvezményt és az előrehozott öregségi nyugdíjat együttesen igénybe vehessék - jelentette ki. Hozzátette: a javaslat biztosítja azt is, hogy a korhatáremelés miatt ne essen el az özvegy özvegyi nyugdíjától, ha a biztosított halálakor érvényes szabályok szerint arra jogot szerzett.

Kiemelte, hogy az európai országok döntő többségében magasabb a nyugdíjkorhatár, mint Magyarországon.

Olvasóink írták

 • 18. MTT 2009. április 03. 18:33
  „Nyugaton az igaz, de mennyiért? itthon több a nyugdíjuk mint a fizetésük, naná, hogy elmennek, ha tehetik.”
 • 17. Reális 2009. április 01. 08:44
  „Nyugaton a rendőr is dolgozik 62 éves koráig!Lacika!Van olyan is,aki a 25 évből csak 10-et dolgozott a belügyben!A többi ipari,3 év,almaszedés 8 év papíron ,katonaság 2 év,egyéb 2 év!”
 • 16. AHA. 2009. április 01. 07:46
  „Munkahelyeket is teremt hozzá?”
 • 15. rozsomak 2009. április 01. 03:19
  „Egyébként, mennyi az átlagéletkor Magyarországon ?”
 • 14. jockey 2009. március 31. 22:42
  „Bizony Lacika, igazad van. Ki tud ezen változtatni? Hát a kormány! Miért nem teszi? Na, miért? Mert be vannak szarva, ha változtatnak a fegyveres testületeknél dolgozók nyugdíjazásának feltételein, akkor nem fogják őket megvédeni a tüntetőktől. Etz ilyen egyszerű, itt semmi sincsen véletlenül.”
 • 13. lacika1967 2009. március 31. 21:54
  „És ez így igazságos?A volt rendőr 1966-ban született már nyugdíjas dolgozott max 25 évet.Én pedig dolgozzak
  47 évet.mire én nyugállományba kerülök ő már annyit volt nyugdíjas mint amit dolgozott .”
 • 12. fortuna54 2009. március 31. 21:43
  „Hollandiában 65-röl 67-re akarják emelni.Féllünk,hogy már életfogytiglan lessz belölle.”
 • 11. ideals 2009. március 31. 20:45
  „Hát ez az. Folyton a nyugatot hasonlítják. Az, hogy az 50-es korosztály már most ki van zsigerelve, Mo-n, az smafu.
  Én spéci 16 éves korom óta dolgozom, és baromira szeretném átadni a fiataloknak a stafétabotot. Ráadásul a Ratkó-féle korosztály vagyok, "mindjárt" 40 év munkával a hátam mögött. Nem értem, mi a fenének írnak egyáltalán kort? Halálig dolgozz magyar! - ez a lényege! A befizetett járulékokat meg ki tudja hova teszik, ha feldobjuk a talpunkat, mielőtt élvezhetnénk a nyugdíjat??
  Nem kellett volna a rendőröket 20 éves jogviszony után nyugdijba engedni.Van olyan ismerősünk, aki most 40 éves, és 200 ezer a nyugdíja - és lógatja a lábát otthon.. - ja, meg persze ha teheti, akkor munkát vállal.
  Szóval, kicsit jobban kéne megfontolni nekik - először is, hogy mi beszélnek. Másodszor meg kellene tanulni nekik számolni.”
 • 10. Kami45 2009. március 31. 19:57
  „Ez is a mi érdekünkbe történik és nekünk lesz jó!!! Mondják a piros szemű balfácánok!!! Én meg azt mondom a K..va anyjukat, 60 éves örül, hogy él. Nem akkor kell dolgozni, hanem fiatalon, de azok munkanélküliek, mert nem találnak munkát. Ez a szoc lib igazságosság!!!!”
 • 9. soproni 2009. március 31. 19:15
  „Az átlagéletkort miért nem hasonlítják össze a többi európai országgal? Jól tudom, hogy Magyarországon a férfiaknál ez 62 vagy 65 év?
  Freddy01! Sajnos a Te eseted is megdöbbentő és nem egyedi a problémád.Egyre több a velem egykorú,vagy nálam fiatalabb ,aki szintén nem érhette meg a nyugdijazását./ Az én volt férjem 46 évesen halt meg./”
 • 8. Truder 2009. március 31. 18:10
  „Húzd az igát,(már ha van hol..)Fizesd a nyugdíjjárulékot,és mire valamit visszakaphatnál,felrúgod a bakancsot...ez itt a lényeg.”
 • 7. MTT 2009. március 31. 17:24
  „42 éves vagyok, még 18 évig törlesztem a hitelre épített házamat. Tudom, hogy nem lett volna muszáj építkeznem, de sajátot szerettünk volna.Az én korosztályom biztosan nem fogja ezt megélni. Lsd az alattam írt kommentet, igaza van, ott a sok fiatal, munka nélkül, nem értem a logikát.”
 • 6. rakoczi&fia 2009. március 31. 14:00
  „Hát ez aztán egy érdekes téma. Ugyis elvennak öregedve az emberek a fáradságtól nem még 65 évig
  dolgozni!Miközben erőteljes fiatalok tömkelege nem tudja mit kezdjen magával nap,mit nap.Őnekik
  kellene sok sok munkahellyet termteni és aki becsületesen ledolgozta az éveit s megérte a60 évet
  el kelleneküldeni nyugdíjba amig él had pihenjen.!!!!!!!!!!!!!!!Az a sok fiatal ha min kapna mukát akik,
  most fekete munkával adót nem fizetve dolgoznak itthon és kint egyaránt ezeket kellene ithoni
  munkahelyekkel ellátni és csak úgy dölne az államkasszába a pénz.Nem az egyszerű emberek feladata
  az orszog boldogulása,de nem is a hozzánemértőké.Muka=jövedelem=gazdag államháztartás.
  Okos bőlcs programot amaly nem sérti az emberi jogokat!Az Országbam minden embernek joga
  van a boldoguláshoz, mig a bünözéshez nics!!!!!!!!!Üres zsebbel szegény családokkal nem lehet
  szót érteni boldogulni!!Köszönöm-----rakoczi&fia”
 • 5. Freddy01 2009. március 31. 13:30
  „Ez semmi más mint a Magyar Népkiirtása..Azért gondoljunk csak bele..20-30 éves emberek ezrei bolyonganak az utcán munka nélkül. 60-65 éves emberek meg ütik verik a vasat, dolgoznak a tetőkön, stb...Nyilt üzenet az emberek felé, hogy ne is sszámitsanak egy ledolgozott élet után pár év nyugodt nyugdijas életre..
  Egy közeli példa. Feleségem 32 ledolgozott év után 50 évessen meghalt. Hova lett az általa 32 évig befizetett nyugdijjárulék...??????? Utánna még kirabolt a Temetkezési vállalat, a konvent, a közjegyző, és az illetékhivatal. Egy komplett bünszövetkezet. Arról nem is beszélve, hogy az "ingyenes" egészségügyi ellátás elvitte a betegsége egy éve alatt, az összes megtakaritott pénzünket...És sajnos hiába...”
 • 4. lolita 2009. március 31. 13:00
  „Az nem igaz hogy mas europai orszagokban kevesebb a nyugdijkorhatar,mint nalunk ezek tenyleg hülyenek neznek minket!”
 • 3. pampus 2009. március 31. 12:42
  „E bandának az emberek kifosztására kimeríthetetlen a tárháza! A bűnüldözés pedig tátja a mafla pofáját!”
 • 2. jockey 2009. március 31. 11:32
  „Ez megint egy tipikus szocialista baromság. Ha már emelik a nyugdíjkorhatárt, akkor miért 2016-tól? Most van válság, nem? Ha már Fletó elqurta, akkor legyen annyi vér a pucájukban, hogy emeljék meg 2010. január 01-től. A 2016-os nyugdíjkorhatár emelés mennyiben enyihíti a jelenlegi válságot? Mekkmesterek!”
 • 1. Catherina 2009. március 31. 10:56
  „igen, lehet....de nem ilyen beteg országbasn, ilyen beteg társadalmoban, ilyen beteg emberek, ilyen alacsony jövedelemmel, stb....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindent visznek: Ellopták Jézust!

A Vas megyei Tanakajdon az egyik lakóház kertjében felállított feszületről ismeretlen lefeszítette,… Tovább olvasom