Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

A nyugdíjbiztosításról ingázóknak

Mikor mehetek Ausztriában nyugdíjba? Hogyan számolják össze a magyar és az osztrák nyugdíj-biztosítási éveket? – ilyen és hasonló kérdések merülnek fel azokban a magyar munkavállalókban, akik Burgenlandba járnak át dolgozni és közelednek a nyugdíjkorhatárhoz.


Az elmúlt évben az IGR (Régióközi Szakszervezeti Tanács Burgenland – Nyugat-Magyarország) két információs rendezvényen mintegy félezer embert tájékoztatott az osztrák és a magyar nyugdíjrendszerről. Jogi tanácsadásaik során azonban azóta is számos erre vonatkozó kérdést tesznek fel az ingázók munkatársaiknak, ezért idén a nyugdíjbiztosítókkal együttműködve információs kampányba kezdenek, negyedévente tanácsadó esteket tartanak. Azokra az osztrák és a magyar nyugdíjbiztosítóktól is hívnak szakembereket, akik személyre szóló tanácsadást is tartanak.

Az információs esteken – március 23-án délután négy órától Kismartonban, az ÖGB-székházban (Wiener Strasse 7.) és március 30-án délután négy órától a szombathelyi megyei művelődési és ifjúsági központban (Ady tér 5.) – a munkavállalók utánajárás nélkül tudhatnak meg mindent a két ország nyugdíjrendszerének sajátosságairól. A határon átnyúló szakszervezeti együttműködésről és a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos információs estekről bővebb tájékoztatás a www.igr.at honlapon olvasható – magyarul is – és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) tisztségviselőitől kérhető a 96/512- 720-as számon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tulipános nyílt nap

Győr. A Tulipános Általános Iskola (Rónay J. u. 4.) ma reggel 8 órától 10 óráig nyílt napot… Tovább olvasom