Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A nők mindig ugyanazt a típust választják

A nők a férfiideál keresése közben mindig ugyanannál a típusnál kötnek ki, vagyis általában olyan típusú férfiba habarodnak bele, amilyennel már korábban is együtt voltak.
A nők a férfiideál keresése közben mindig ugyanannál a típusnál kötnek ki, vagyis általában olyan típusú férfiba habarodnak bele, amilyennel már korábban is együtt voltak. A Die Welt című német napilap on-line változata pszichológusokat és terapeutákat idéz, akik szerint azok a fatális mechanizmusok, amelyek ismételten lejátszódnak, az érintettek számára alig követhetők.

Matthias Hipler lelkész és párterapeuta szerint a partnerválasztásnál érvényesül az ellentétek vonzzák egymást elve. „A nők az egészre törekednek, és a férfiban saját tulajdonságaiknak az ellentétét keresik." A kommunikatív a csöndest, a rendszerető a rendetlent találja meg, azonban a nők nem gondolnak abba bele, hogy ami eleinte vonzónak tűnik, az hamarosan az idegeikre fog menni. Isabelle Überall pszichológus szerint a nők partnerválasztásánál tudat alatt a saját gyermekkori vágyak és minták játszanak döntő szerepet. Az anya, az apa és a gyerek viszonya az első három évben meghatározza a gyermek további életét, és a későbbi partnerkapcsolatban ezek a viszonyok ismétlődnek.

– A végzetes eközben az, hogy a nők a tévedések ellenére egyfajta biztonságérzést kapnak – véli a pszichológus, aki szerint ebből az ördögi körből gyakran csak egy mélyreható élmény nyomán lehet kitörni.

Ulrike-Luise Eckhart berlini családterapeuta szerint a nőknek lassan meg kell tanulniuk, hogy egyedül is lehet élni. Ha a nők maguk maradnak, előbb-utóbb érzékelik, hogy a partnerre nem a saját túlélésük miatt van szükség. Fontos felismerés az is, hogy a nők nem tudják megváltoztatni a férfiakat, még akkor sem, ha gyakran ez a deklarált cél. – Mindenkinek megvan az ideálja, milyennek kell lennie a partnernek, ha ehhez az elképzeléshez a partner nem illik, akkor megpróbálják hozzá illeszteni – mondja Eckhart. Matthias Hipler szerint ez a nők részéről tévhit, és a nőknek kezdetektől fogva vigyázniuk kellene arra, hogy a dolgok közös megegyezés szerint történjenek – írja a Die Welt című lap on-line változata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cáfolják az iraki al-Kaida-vezér halálát

Egy iszlamista szervezet kedden cáfolta azt a bagdadi bejelentést, miszerint megölték az al-Kaida… Tovább olvasom