Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A nők évadja a győri színházban

Tíz új színésszel és a nők köré épülő repertoárral kezdi meg új évadját a Győri Nemzeti Színház.
Új tagok a győri színházban.
A megszokott vidám hangulatban, de kellemetlen témával kezdte tegnap Korcsmáros György színigazgató a győri színház évadnyitó társulati ülését.

– Bizakodom, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére a nézők nem pártolnak el a színháztól, hiszen szórakozásra, elgondolkodásra mindig szükség van – mondta a direktor, aki egyben ismertette a kezdődő évad jegyárait is. A legdrágább belépőjegy ősztől 3000 forint lesz – ez a kiemelt zenés darabokra a VIP-páholyba szól –, a többi jegy ára 2200 és 2800 forint között mozog, a bérletek ára pedig változatlan maradt.
Az ülésen a visszatérő vendégnek számító Balogh József utoljára köszöntötte városvezetőként a társulat tagjait, megköszönve a tizenkét éves együttműködést.

Korcsmáros György
A színház minden évben óhatatlanul szóba kerülő gazdasági helyzetéről és támogatásáról elmondta: mivel már csak tizenegy napig tölti be posztját, ígérni nem ígérhet semmit, abban azonban biztos, hogy bárki is lesz az utódja – az összejövetelen egyébként több polgármesterjelölt is megjelent –, szívén viseli majd a színház ügyét, s ha csodákat nem is tehet, biztosítja a fenntartáshoz és a jelenlegi magas színvonalú művészi munkához szükséges feltételeket.

Arra mindenesetre ígéretet tett a város (most még) első embere, hogy a Győri Nemzeti Színházért Kisfaludy Alapítvány kuratóriumának elnökeként továbbra is segíti a győri kultúrát, így a társulatot is, majd – kissé meglepődve – átvette az alapítvány köszönetképpen adományozott ezüst emlékplakettjét.

Kicsit kellemesebb témára váltva kiderült, hogy az idei színházi szezonra tervezett repertoárban történt egy kis változás, Noel Coward Vidám kísértet című vígjátéka helyett ugyanis Az anconai szerelmesek zenés darabot mutatja be a társulat, Forgách Péter rendezésében. A bemutatandó előadások „vezérfonala" nem változott: idén minden a nőkről szól majd, legyen szó a Chicago című musicalről, Zola Nanájáról, az Ármány és szerelem című drámáról, vagy a Büszkeség és balítéletről.

A Csillagszóró-gálaműsor ezúttal Schönberg zeneszerzői munkásságának gyöngyszemeit mutatja be, a Miss Saigontól A nyomorultakig, májusban pedig már a következő évad operáját, Bizet Carmenjét próbálják majd a művészek. Az igazgató szólt a szezon végén esedékes, kétévente megrendezett musicalfesztiválról is, amelyet reményei szerint meghívott társulatok részvételével, városi segítséggel valósíthat meg a színház.
Korcsmáros György az évadnyitó ülésen bemutatta a színház új tagjait is: szeptembertől Bátyai Éva, Kárpáti Norbert, Kecskés Tímea, Köllő Babett, Klinga Péter, Nyilas Edina, Rádler Judit, Szaksz Gabriella, Timkó János, és Venczel Kovács Zoltán erősíti a társulatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságosabbá lehet tenni a közlekedést?

Tovább olvasom