Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

A nők elleni erőszak ellen tiltakozott a DK

A nők elleni erőszak ellen tiltakozott a Demokratikus Koalíció (DK) több női politikusa az Országgyűlés keddi plenáris ülésén. Az elnöklő Latorcai János (KDNP) szerint az ellenzéki politikusok súlyosan veszélyeztették az ülés rendjét.
A keddi ülésnapon a napirend előtti felszólalások elhangzása után, a határozathozatalok előtt Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő az ülésteremben, öt másik, a pártjában, a DK-ban politizáló társa pedig az egyik üléstermi páholyban az egyik szemük környékén monoklihoz hasonló lila szemfestéssel jelent meg. A páholyban lévők egy-egy lapot tartottak fel "Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?" felirattal.

Az ülést vezető Latorcai János országgyűlési alelnök azt mondta, Vadai Ágnes és társai az ülés rendjét súlyosan veszélyeztető módon viselkedtek. Felkérte a teremszolgálatot az egyes számú, szakértői páholy kiürítésére, az ott helyet foglalókat kiutasította az ülésteremből. Figyelmeztetésben részesítette az akcióban részt vett két képviselőt és jelezte, hogy velük szemben a házelnök várhatóan eljárást fog kezdeményezni.

Vadai Ágnes nem sokkal az akció után Facebook-bejegyzésben tudatta: az ellen tiltakoztak, hogy "az asszonyverő Balogh József még mindig képviselő és polgármester lehet".

Balogh József független képviselőt hétfőn hallgatta ki súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a képviselő és élettársa április 28-án reggel 6 óra körül érkezett haza egy családi eseményről Fülöpházán lévő tanyájukra, amikor a képviselő ittas állapotban, minden előzmény nélkül ütlegelni kezdte élettársát. Balogh József először négy-öt alkalommal "a közepest meghaladó erővel", ököllel a sértett arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. Az asszony kiáltásaira Balogh József nevelt fia a sértett védelmére kelt, aki így el tudott menekülni a helyszínről - közölte a főügyészhelyettes hétfőn.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsont-törést és egyéb sérüléseket szenvedett. A képviselő a gyanúsítotti kihallgatáson a szándékosságra is kiterjedő, teljes körű beismerő vallomást tett - tudatta az ügyészség.

A politikus május 2-án jelentette be, hogy azonnali hatállyal kilép a Fidesz-frakcióból.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője aznapi közleményében azt írta: elfogadhatatlan, ha valaki bántalmazza szeretteit, családtagjait, és ezt a véleményét a Fidesz képviselőcsoportjának minden tagja osztja. Rogán Antal mindezt tudomására hozta Balogh Józsefnek is, aki ezt követően tájékoztatta arról, hogy kilép a Fidesz frakciójából.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. load 2013. november 06. 23:56
  „20. Santos
  "Érdekes,hogy a balóldal hibáit soha nem kritizállod."
  Ez sem igaz.
  Itt egy ellenpélda arra a hírre, hogy az MSZP szerint a Fidesz a bankoknak kedvez:
  3. load 2013.11.03. 20:51
  Pancser MSZP nem kellene beszállni a demagógia versenybe, mert a Fidesz ebben úgyis jobb és lenyom benneteket!
  Inkább tessék előjönni a saját adósmentő programmal!
  Az üres szájalást már három éve hallgattjuk, de eddig csak azokat sikerült megmenteni (végtörlesztés), akik nem voltak szorult helyzetben, mert egyben kitudták fizetni a teljes tartozást.
  Lássuk, mi lenne a megoldás a 60 ezer fizetni képtelen háztartás számára úgy, hogy a forint se dőljön be a bankcsődök miatt!”
 • 20. Santos 2013. november 06. 20:55
  „Load,tudod hány tehetetlen és gyáva férfi él Magyarórszágon?Szerinted ezek mind fideszesek?Különben a török cocifiu hazudozhat tovább,pedig annyira le akar mondani.Szóval mem kellene egymásra mutogatni.Érdekes,hogy a balóldal hibáit soha nem kritizállod.”
 • 19. load 2013. november 06. 19:02
  „18. Santos
  "Nem is csoda,hogy a szentéletüek csoportja felháborodot."
  Ez jól hangzik!
  De ezt én úgy hallottam, hogy férfi részéről egy nőt megütni, a tehetetlenség és a gyávaság jele.”
 • 18. Santos 2013. november 06. 17:55
  „16.load.Talán fel kéne akasztani azt a Balogh gyereket? A közepest meghaladó erövel ,méghozzá ököllel ütött?Én úgy hallottam japánlegyezövel hajtotta róla a legyeket.Az igaz,a haját is kissé összekócolta a terasz fakorlátjával.Nem is csoda,hogy a szentéletüek csoportja felháborodot.”
 • 17. BJ.MÓVÁR 2013. november 06. 13:41
  „" Az elnöklő Latorcai János (KDNP) szerint az ellenzéki politikusok súlyosan veszélyeztették az ülés rendjét."
  Nagyon érzékenyek a kormánypártiak,meg a kis csatlósok is a parlament rendjére! Hozzák a formájukat a sok agyalmány törvényjavaslatot,sürgősséggel,amit számtalanszor megváltoztatnak,átírnak!! Senki meg se merjen pisszenni se,mert a nagybajszú zordtekintetű volt KISZ titkár megbünteti !! Súlyosan veszélyeztették az ülés rendjét,még szerencse,hogy verték halálra az ülés rendjét !!!!”
 • 16. load 2013. november 06. 07:22
  „14. Túrabakancs
  Bizony már csak így van, hogy a feleségek idővel megöregecskednek.
  Már akinek van akkora szerencséje, hogy szépkora előtt halálra nem veri szerető hitvese, vagy érte rajongó élettársa.
  Vagy, át nem esik egy vak komondoron.
  Ezért aztán a feleségekkel való bánásmód kérdésében, talán nem a Feri közel egy évtizedes suta elszólását, hanem a fülöpházi kormánypárti polgármester-országgyűlési képviselő Balogh Józsi friss esetét, komondoros hazudozását, végül a komingoutját kellene emlegetned!
  Balogh Józsi ugyanis hónapokig máshogy emlékezett az esetre, mint ahogy azt a rendőrségi vizsgálat imigyen leírta:
  "négy-öt alkalommal ,,a közepest meghaladó erővel, ököllel" ütött a nő arcába, amikor 2013. április 28-án hajnali hat körül egy családi eseményről érkeztek haza a Fülöpházán lévő tanyájukra. A képviselő a gyanúsítotti kihallgatáson a szándékosságra is kiterjedő, teljes körű beismerő vallomást tett. A vallomásból az derül ki, hogy az ittas képviselő minden előzmény nélkül támadt élettársára, akit az ütlegelés után a hajánál fogva is bántalmazott: egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. A kiáltásokat hallva Balogh József nevelt fia kelt az asszony védelmére, aki így el tudott menekülni a helyszínről. A bántalmazás következtében a nő darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett."
  Az eset kapcsán érdekes dolog a Fidesz-frakció viselkedése is, akik nemhogy kivágták volna maguk közül a fideszkeresztény nőverőt, hanem sunnyogva megvárták míg maga távozik a frakcióból.
  Selmeczi kisasszony sem igyekezett a sajtó elé perdülni ebben az ügyben.
  Öregecskedő feleségek?
  Ugyanmár!
  Néha nyomd meg az F5 billentyűt, és mondj véleményt a fenti témába vágó aktuálisabb eseményekről is!”
 • 15. dunai3 2013. november 05. 19:01
  „fellépett a fejőnő,a dk arca,megyek hányni”
 • 14. Túrabakancs 2013. november 05. 18:07
  „Joebacsi70!
  Kedves Joe! Ugye emlékszel amikor Gyurcsány Ferenc az öregecske
  feleségek lecserélésével való kijelentései miatt kapott hideget
  meleget? Meg leterroristázott egy komplett népséget? Vagyis a
  nőket is lényegében? Nos?
  Vadai meg elmehet a búsba, az a nő nem elég hogy kettős állampolgár,
  még a feszültséget is állandóan csinálja a Parlamentben. Érdemi munkát végezzen,
  ne csak a rombolás járjon állandóan a fejében. Foglalkozzanak inkább a hamisítási
  ügyükkel, meg a külföldi csatornákon nem olyan régen leadott magyarellenes riport-
  jukkal. Hazaáruló aljas "szépnevű" banda!! Ezért "szeretjük" őket sok-sok száz éve.”
 • 13. Kukac40 2013. november 05. 16:31
  „Egyébként is, bűncselekményekre miért is vonatkozik mentelmi jog? Ilyet véletlenül nem lehet elkövetni. A büntetési tétel alapból úgy kellene indulni náluk, hogy X2, mivel nem csak magukra hoznak szégyent. Lakhelyétől a legmesszebb leg szigorúbb BV intézetbe tenném. Lehet hivatkozni a vak komondorra.”
 • 12. Punxsutawney_Phil 2013. november 05. 14:38
  „11. Joebacsi70 2013.11.05. 14:28

  egyet értünk! És biztos vagyok, hogy amiket írt, mind be is fog következni, ahogy a bíróság kimondta: bűnös!”
 • 11. Joebacsi70 2013. november 05. 14:28
  „8. Punxsutawney_Phil 2013.11.05. 13:28
  "´ tehát oszlassa fel magát a fidesz, férfitagok cölibátusba, viktort pedig deportáljuk rodostóba!
  ugyan!! "

  Sajnálom, ha pont a lényeg nem ment át!
  Pártfüggetlen a bűncselekmény, aki pedig elköveti, annak semmi helye a közéletben. Nem a fidesz tagságról kell lemondani (amit egyébként nem is tett meg, mert csak a frakcióból lépett ki), mert az alapból senkit sem kellene, hogy érdekeljen. A parlamentben, a polgármesteri hivatalokban, a közintézményekben nincs helye az ilyen embereknek.”
 • 10. méz-ing 2013. november 05. 14:24
  „"9. WeiseÖdenburg 2013.11.05. 14:06 "
  Már megijedtem, hogy Ungár Klára "A Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA ) - Liberális Párt " az LMP-s Várnai László ellen indított "GARÁZDASÁG MITT INDÍTOTT rendőri vizsgálat miatt tiltakozik...”
 • 9. WeiseÖdenburg 2013. november 05. 14:06
  „8.Te közvélemény kutató vagy ? Mert való igaz amit leírtál. Viszont várd ki a végét a 99%-ot kifogja felhasználni politikai tőkeként.
  Íme a magyar hölgykoszorú másik méltán büszkesége! Mai friss hír. Ung. Klara "A Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA ) - Liberális Párt közleményben tudatta, hogy feljelentette Orbán Viktort. Azt kezdeményezte a legfőbb ügyésznél, hogy vizsgálja ki, a miniszterelnök az október 23-ai beszédével megvalósította-e a Btk. 331. §-ába ütköző háborús uszítás, illetve a 332. § c) pontjába ütköző közösség elleni uszítás bűncselekményét."”
 • 8. Punxsutawney_Phil 2013. november 05. 13:28
  „7. Joebacsi70 2013.11.05. 13:05
  tehát oszlassa fel magát a fidesz, férfitagok cölibátusba, viktort pedig deportáljuk rodostóba!
  ugyan!!
  Sajnos naponta százával történik meg ez az eset ma Mo.-n, csak 99-ből nem lehet politikai tőkét faragni.
  Szánalmas!”
 • 7. Joebacsi70 2013. november 05. 13:05
  „Kedves kommentelők!
  Ennyi az egész ? DK, Vadai meg Gyurcsány és kész ? FIDESZ vs. libsibolsi ?
  Ébresztő !!!!!
  Ez egy sima köztörvényes bűncselekmény, amit az elkövetője be is ismert. Amit persze először tagadott, de ez most mindegy.
  Kilép a fidesz frakcióból és ennyi ?
  (mnt azok a szintén köztörvényesek, akik "tévedésből" vették fel a kétmillió forint feletti juttatásokat, majd amikor kiderült, visszafizették, kaptak egy kis büntit a fidesztől és kész)
  Bocs, de a fidesz az igazságszolgatás ? Már nem vagyok fideszes, minden elfelejtve? Megbüntetett a fidesz, mit akartok még ?
  Ez az ember parlamenti képviselő és polgármester ?
  Gratulálok az erkölcsi mércétekhez !”
 • 6. pacalpöri 2013. november 05. 12:44
  „<moderálva>”
 • 5. Csetneky 2013. november 05. 12:36
  „A vak komondoros fickó leverte az asszonyt, ez tény. Mint ahogy az is, hogy ez nem volt egy dicső cselekedet. Viszont, hogy pont a <moderálva> sírnak, ez nevetséges. Pontosan ők vadásznak legjobban a fő erőszaktevő "fiatalok" szavazataira! Azon a téren is kellene mondani valami frankót, elvtársak!”
 • 4. acsali 2013. november 05. 12:25
  „<moderálva>”
 • 3. gralaci 2013. november 05. 12:23
  „Á, biztos nem tudott róla Gyurcsány! És nem is akarta megsérteni a parlamentet.
  Vadai pedig az ingerküszöb alatt van.
  Amúgy a <moderálva> kizárták/kilépett a frakcióból. Ha jogerősen elítélik, megszűnik a mandátuma. És amúgy sem lenne helyette képviselő választás. Azt nem tudom, hogy mi van, ha listán került be. Elvileg független veszti el a mandátumát, tehát a Fidesz nem jelölhet helyette! Tévedek?”
 • 2. 1120 2013. november 05. 11:27
  „"Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?"

  1. 5 hónapja nem tagja a Fidesz frakciónak Balogh...
  2. A rendőrségi eljárás megindult a képviselő ellen...
  3. Egy képviselőt fel lehet ugyan szólítani tkp. bármire, de ha ő megmakacsolja magát, akkor bizony meg kell várni az eljárás végét...

  A fentieket természetesen a DK-sok is pontosan tudják, csak már megint kreáltak egy "fideszes" műbalhét...
  Szánalmas.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondatná Balogh Józsefet az Együtt-PM

Az Együtt-PM szerint "nőverő politikusoknak nincs helye az Országgyűlésben". Tovább olvasom