Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

A nevetés iskolája - Bemutató a Jászai Mari Színházban

Ókori történet modern köntösben: A nevetés iskolája (Amphitryon) című Moliere-komédiát mutatja be szombaton a tatabányai Jászai Mari Színház.
A klasszikus francia szerző darabját Harsányi Sulyom László, a színház igazgatója állítja színpadra. Mint a rendező rámutatott, a görög mondák idejében játszódó történetben az istenek hatalmukkal visszaélve felforgatják az emberek életét.

A Jászai Mari Színház modern felfogású előadása komédiázva mutatja be, milyen az, amikor a hatalom szemében lecserélhető játékszerek vagyunk, és akármikor a helyünkre léphet, használhatja azt, ami a miénk, például a feleségünket - tette hozzá Harsányi Sulyom László. A történet szerint Jupiter beleszeret a thébai hadvezér, Amphitryon feleségébe, Alkménébe, s a férj távollétében annak alakját magára öltve gyakorolja a férji jogokat.

A két "férj" egymással és a gyanútlan Alkménével való találkozásai a helyzetkomikum számtalan lehetőségét rejtik. Moliere annak idején saját maga is szerepelt nagysikerű darabjában, melynek pikáns ízt adott, hogy mecénása, XIV. Lajos, a Napkirály előszeretettel csábította el az udvari méltóságok feleségeit és leányait.

A Jászai Mari Színház előadásában a címszerepet Sághy Tamás, Amphitryon feleségét Szilágyi Katalin játssza, Jupiter alakjában Rusznák András látható. A díszletet Kiss Gabriella, a jelmezt Zeke Edit tervezte, dramaturg, Kárpáti Péter és Végh Ildikó
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztették a Berettyóban eltűnt kisfiú keresését

A speciális mentők is felfüggesztették a Berettyó jeges vizében szerda délután eltűnt 10 éves kisfiú… Tovább olvasom