Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > A Neo FM végnapjai jönnek? - videó

A Neo FM végnapjai jönnek? - videó

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerint a Neo FM tulajdonosai által felajánlott váltó elfogadásának jogi és gyakorlati akadálya is van, ezért a hatóság számára az nem más, mint egy darab papír.

munkatársunktól - 2012.06.18. 15:12
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

A hatóság szóvivői irodája, reagálva a Neo FM-et működtető  FM1 Zrt. vezetésének hétfői nyilatkozatára - amely szerint a cég egy  500 millió forintos váltót adott át a médiahatóságnak a csaknem 750  millió forintot kivető tartozása törlesztésére - azt közölte: a  médiatanács hatósági jogkörében eljárva a hatályos jogszabályok  alapján nem tudja elfogadni az értékpapírt.   

A kommüniké úgy fogalmaz: ha az üzleti vállalkozás vezetői által  felkínált papír mögött valódi fedezet van, akkor a tulajdonosoknak  lehetőségük van annak beváltására, azaz a médiatanácsnak felajánlott  papírdarabot maguk tudják készpénzzé tenni, ez esetben a hétfő  éjfélig tartó határidőig van lehetőségük a korábban vállalt 200  millió forintos tartozás teljes rendezésére.   

A közlemény értelmében az ígérvény elfogadása praktikus  akadályokba is ütközik, "hiszen ez olyan lenne, mintha valaki a  gázszámláját egy darab cetlivel szeretné kiegyenlíteni, amire azt  írja, hogy "váltó".   

A hatóság emlékeztet arra: hétfő éjfélig várja, hogy a Neo FM  tulajdonosai élnek-e a hatóság által felajánlott mentőcsomaggal,  amely a több mint 750 milliós adósság részletekben történő  rendezését és a késedelmi kamatok elengedéséből származó 40 milliós  támogatást tartalmazza.   

A médiatanács bízik abban, hogy a Neo FM-et működtető cég  tulajdonosainak nyilatkozata nem azt jelenti, hogy saját korábbi  ígéreteikhez sem kívánják tartani magukat, és ezekkel  szembehelyezkedve már egyetlen forint tartozást sem kívánnak  törleszteni.   

A Neo FM legújabb beadványa sajnálatos módon azonban egyre  valószínűbbé teszi, hogy az üzleti vállalkozásként működő  kereskedelmi rádió vezetése nem akar élni a médiatanács által  felajánlott mentőcsomaggal, és be kívánja zárni a rádiót - olvasható  a hatóság kommünikéjében. Szerintük erre utal a tulajdonosok csődről  szóló bejelentése is, ami azt valószínűsíti, hogy nem tudnak és nem  is akarnak fizetni hitelezőiknek.   

A hatóság a közleményben arra is emlékeztetett: az elmúlt egy  évben számos alkalommal adott lehetőséget arra, hogy a rádió  tulajdonosai könnyített fizetési feltételekkel rendezzék  tartozásaikat, sőt egy alkalommal a rádió díjcsökkentést is kapott. 

Földes Ádám, a rádiót működtető FM1 Zrt. vezérigazgatója hétfői  sajtótájékoztatóján azt közölte: cége csődvédelmet kért. A rádió  tulajdonosait képviselő Horváth László, az FM1 Friends Kft.  ügyvezetője visszautasította a hatóság korábbi bírálatát, hogy a  menedzsment nem kíván tárgyalni a csatorna további tartozásának  rendezéséről. Azt közölte, őszig kértek haladékot a fizetés  ütemezésének kialakítására. A felajánlott váltóról szólva közölte: a  mögött cég, magánszemély és az Econet tőkeemeléséhez kölcsönadott  összeg áll; a váltót a bíróság jogerősen végrehajthatóvá  nyilvánította.


„Nem marad más lehetőségünk, mint csődvédelmet kérni. Reméljük, hogy az NMHH végül őszig haladékot ad nekünk a tartozások rendezésére és átütemezésére" – mondta el az ügyben tartott sajtótájékoztatón Földes Ádám, a NeoFM ügyvezetője.

A rádió tulajdonosai jelezték, hogy a csődvédelemmel nem a rádió megszüntetését jelentették be, hanem éppen hogy szeretnék megoldani a kialakult helyzetet. Horváth László, a rádió 5 százalékos tulajdonosa, és nem mellesleg a baloldalhoz köthető Geomédia Zrt. vezetője egy hétfői sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a tulajdonosok a végsőkig megpróbálják finanszírozni a rádió működését - írja az index.hu.

„Azért vagyunk nehéz helyzetben, mert karanténba kerültünk a hirdetési piacon. Az politikai nyomásra utal, hogy két, a hallgatottsági versenyben fej fej mellett álló rádió közül versenytársunk, a ClassFM éves árbevétele közel két és félszerese a NeoFM-nek, és a NeoFM-et nem csak az állami vállalatok kerülik, de úgy tudjuk, hogy számos médiaügynökségnél is tiltólistára kerültünk" – mondta el a sajtótájékoztatón Horváth László. Horváth szerint akár a „családi ezüstöt is eladják", hogy finanszírozni tudják a rádió működését, de várják azok jelentkezését is, akik segítenének rajtuk. A sajtótájékoztatón azt mondta, hogy egy közelebbről meg nem nevezett alapítvány akár 200 millió forinttal is hajlandó lenne támogatni a rádió működését.

A bulvárlapok szerint Bochkor Gábor már keresi azt, hogy a Neo FM esetleges megszűnése után hol folytathatná a reggeli rádiózást.
A bulvárlapok szerint Bochkor Gábor már keresi azt, hogy a Neo FM esetleges megszűnése után hol folytathatná a reggeli rádiózást.

Kérdés, hogy a hétszázmilliós adósság felhalmozásában mekkora szerepet játszik az, hogy a NeoFM nem számíthat az állami cégekre, és hogy a baloldalhoz köthető gazdasági erőknek nincs pénzük a rádiónál költeni - veti fel az index.hu cikke. Az biztos, hogy a NeoFM-et nem hallgatják jelentősen kevesebben, mint a másik országos rádiót, a ClassFM-et, sőt a két rádió intenzív kommunikációs háborút folytat, hogy mégis kinek van több és lojálisabb hallgatója.

A NeoFM helyzetét az sem segíti, hogy egyik húzónevük, a reggeli műsort, a Bumerángot Bochkor Gáborral együtt vezető Boros Lajos bejelentette, hogy befejezi a rádiózást. Ráadásul a bulvárlapok már arról cikkeznek, hogy Bochkor Gábor is szeretné elhagyni a süllyedő hajót, de még nem tudja, hogy hol folytassa a reggeli rádiózást.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

12345 következő >> végére >>> 41 hozzászólás
Moderálásra küldöm 41. Lacika62 2012.06.20. 10:21

Ezért szűnt meg a SLÁGER RÁDIÓ???????? Akkor most hogy is van?????

Moderálásra küldöm 40. ibi 2012.06.19. 20:06

Én ritkán hallgatom ezt a leg leg leg rádiót , de ha annyira sikeres a hallgatók között ahogy állítják akkor mindenki küldjön egy 100-as és egy "hatalmas részt " be tudnak fizetni .

Moderálásra küldöm 39. tati 2012.06.19. 19:20

37!Láng.
ez NEM így működik.
kiírják frekvenciát pályázatra,és aki megnyeri,az majd eldönti,mit fog sugározni...
persze a pályázat kiírása nagymértékben meghatározza majd a későbbi műsorstruktúrát is.
lehet,hogy talk rádió,HIT gyülekezeti vallási adó,vagy éppen egy természettudománnyal foglalkozó adó fog sugározni ott.
vagy altathatják is a frekit egy időre,így hiába tekersz oda,csönd lesz,mint a sírban.(de ez nagy pazarlás lenne).
vagy egyszerűen egy már működő rádió fog ott is megjelenni,ami más városból sugároz majd át,és terjeszkedni kíván.
pont úgy,mint a NEO tette annak idején.
az NMHH-n múlik nagyrészt a dolog,meg azon,hogy nekik ki,és mit súg majd a fülükbe......

Moderálásra küldöm 38. RickCartman 2012.06.19. 18:57

alleluja, istenek - mi a pecabot lesz veletek? ne adj isteni dolgozni kell mennetek majd? kétlem...hamarosan újra felbukkannak majd máshol, más formában ezek a kedves kis ingyenélők, és ujjonghat nép, megkapja a maga kis cirkuszát :-)

Moderálásra küldöm 37. Láng_Vince 2012.06.19. 18:22

Érdekes, hogy sok embernek a Bumeráng és a NeoFM ugyanaz. Hát nem éppen... Az egy dolog, hogy adóssága van és ha nem tudja rendezni, szűnjön meg. DE: ha egy másik adó lesz helyette, a zenei kínálat ne változzon! Akinek nem tetszik, az ne hallgassa! Ilyen egyszerű a dolog! Jelenleg ez az egyetlen országos adó, ahol nem csak mai mű-slágereket játszanak egész nap. Pedig a lakosság nagy része szívesebben hallgat olyan zenét, ami a fiatal korát idézi.

Moderálásra küldöm 36. Dwatson 2012.06.19. 17:13

Én éppen a bumeráng miatt nem hallgattam őket,sem az elődjüket,Bochkor nem tud egy adásban egy mondatot nyökögés nélkül végigmondani!

Moderálásra küldöm 35. gjozsi88 2012.06.19. 15:43

gyugyu1
30
A bumeráng egy önálló szolgáltatás, csupán szerződés köti a Neo FM-hez!
Azaz a Neo FM megveszi a Bumeráng nevű produkciót!
Igy a két cégnek ebből a szempontból semmi köze egymáshoz, csupán szerződéses viszonyban vannak, igy a bumeráng nem viseli a Neo FM adósságát!

Moderálásra küldöm 34. gjozsi88 2012.06.19. 15:40

Hunicum
A banknak NEM ÉRDEKE A BEDÖLT HITEL!
Főként nem a bank tehet az árfolyamról és a kamatfelárakról!

Egyébként dr kotász barátunk tört pálcát egy tartozás felett, miközben hozzád hasonlóan megengedő a lakáshitelt nem fizetők irányában! A kérdésem az ideológiai csapongásra vonatkozott!

Moderálásra küldöm 33. tati 2012.06.19. 14:32

valaki írta,hogy reméli a frekvencia meg fog maradni....
-meg hát,a freki az állami monopólium,természetesen állami bevétel forrása.csak nem mindegy,hogy ki használja.
aki fizet,vagy aki nem.
újra írnak rá ki egy pályázatot,és a verseny közelébe sem engedik a mai nem fizető gárdát!
ennyi,és kész.
nem fizettek semmit,se adót,se freki használati díjat,sem jogdíjakat,gondolom én,mert csak összejött az a 700 milla tartozás.
ha nem fizet,akkor szűnjön meg!
nem érdekel a családi ezüstkészlet senkit...

valamit értek a dologhoz,hiszen 5 évig nap mint nap rádióztam,belülről is látom a rothadásukat.

a nem fizetésről csak annyit,hogy pl én ma is fizetek mint vállalkozó 150.000Ft jogdíjat az artisjus,a phonojus,és a mahasz,a dj szövetség részére.
ha nem tenném,engem nem kezelnének ilyen kíméletesen,egy alkalommal simán megrántanának 1 millió büntetésre.
a műsoraikat nem kívánom minősíteni,az jobb ha megmarad nekem.
mindenki pótolható,lesz helyette egy új rádió,amit majd a régi hallgatók… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 32. Tumbanu 2012.06.19. 14:12

senkinek sem fogtok hiányozni...nehogy már sajnáljalak titeket! a népbutító, üresfejű marhaságaitokból harácsoltatok mesebeli vagyont. vérlázító


41 hozzászólás12345 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...