Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

A Nemzeti Színház elítéli Stohl tettét

A Nemzeti Színház vezetősége nevében Alföldi Róbert, a teátrum főigazgatója "mélyen elítéli Stohl András felelőtlen tettét" - fogalmazott a színművész által szombat hajnalban okozott közúti balesettel kapcsolatban az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a színház.

Mint a Nemzeti közölte: június 2-ig, azaz az évad végéig nem térnek el a kiadott műsorrendtől, elhagyják azonban a színész szereplésével kitűzött két ifjúsági előadásukat.

A színház honlapjának információi alapján Stohl András a Holdbeli csónakos május 15-i, valamint a Berzsián és Dideki május 22-i előadásaiban szerepelt volna.

Stohl András szombat hajnalban, négy óra körül a főváros és Fót között okozott közlekedési balesetet, melynek következtében egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült. A karambol több szemtanúja azt állította: a vétkes sofőr ittas volt; a vérvétel utáni vizsgálatok eredményei a héten várhatóak.

A rendőrség szombati tájékoztatása szerint a színész a helyszínt a baleset után elhagyta, ezt azonban az MTI-nek adott telefonos interjújában Stohl András cáfolta. Mint megjegyezte, rettenetesen sajnálja, ami történt, és nagyon szégyelli magát.

Szombati közleményében a Nemzeti Színház annyit írt, sajnálattal értesültek Stohl András autóbalesetéről, és a baleset sérültjeinek mihamarabbi felépülést kívánnak.

Az események miatt a színész nem vállalja az RTL Klubon ősszel induló X-Faktor műsorvezetését, míg a Duna Televízió azt közölte, hogy a Tűzvonalban című magyar akciósorozat egyik főszerepét Stohl András helyett másra bízzák.

Olvasóink írták

 • 20. egycsornai 2010. május 13. 07:59
  „Csupán annyit kérek ítélet hozatalkor csak egy magyar állampolgár legyen... és büntessék más hozzá hasonló emberként. Ne csak tessék lássék módra!”
 • 19. Reális 2010. május 11. 13:58
  „Felháborító,hogy a szintén nem odavaló alföldi engedte fellépni az eset után a nemzeti Színházunkban!”
 • 18. szocdem 2010. május 11. 12:29
  „Arany pofák ezek a jogszakértők. Amióta nincs foci az országban azóta mindenki jogász és politikus lett (az orvostudomány világ színvonalra fejlődött, ezért ahoz már senki nem "ért" úgy mint régen)

  Cserbenhagyásnak azt nevezik, amikor a tőle elvárható segítséget nem adja meg.
  A tőle elvárható segítséget megadta amikor mentőt hívott, sőt akkor sem mulasztott, amikor a sérülteket a barátnőjére bízta, és elment a helyszínről.

  Hogy részeg volt azt nem vitatom - bár kérdés hogy ki és miképp fogja megállapítani, hiszen a vonatkozó vizsgálati szabály szerint az orvos nem véleményezheti, és csak az általa (Stohl) adott infoknak megfelelően veheti számításba az alkohol fogyasztás mennyiségét és idejét. Amit mellesleg meg az un "platoképződési faktor" is nagyban befolyásol - tehát értelemes ember (a bírók általában nem azok ez ad reményt az előre ítélkezőknek) nem fogadhatja el a hiányos, vagy nem bizoynított hátterű eredményt.

  Egyszóval ha nem lesz ellene elmarasztaló ítélet -vagy csak nagyon "enyhe"- az azért lesz, mert szinte semmit sem követett el abból amit itt - meg a sajtó betanított munkásai - rákiabálnak! HA meg lesz az valszleg oylan "Móros" lesz amilyet már megszoktunk a honi bírktól.
  Szerintem nem erre kéne különben sem koncentrálni, hanem a sérültek kártérítésére - de az itt senkit nem érdekel csak akarlevágás meg a börtön.

  Heheheheheheheheheheh

  Én csak szólok: Az igazságügyi módszertani orvosi intézet vonatkozó doksija (vérvétel, vérvizsgálat szabályai, ami egész európában egyedül állóan nagy bugrisság mint ítélkezési alap) itt van a neten. Olvasd el és értsd meg mielőtt felháborodsz ezen:))))))”
 • 17. MTT 2010. május 11. 08:10
  „15-nek:-vajon miért érzem én is így, mint Ön?”
 • 16. Orfeusz 2010. május 11. 08:05
  „A "Nemzeti Színház" ne ítélje el Stohlt, hiszen a teremtményük.... A buzeráns, deviáns, álművész "ki vagyok én" Alföldi-világ példaképet, celebet csináltak egy nagy nullából!!! Egy alkoholoista, viagrás hólyagból!
  Takarodjon a képernyőről és a hamarosan megújuló Magyar Nemzeti Színházból!”
 • 15. bugyortudor 2010. május 11. 07:33
  „Bayer Zsolt sajnos csalódni fog.”
 • 14. MTT 2010. május 11. 06:36
  „2010-05-10
  Stohlság

  Bayer Zsolt álláspontja Stohl András botrányáról
  Nem tudom elhinni, hogy egy baleset szenvedő alanyai hazudjanak. Egyszerűen nincsen rá okuk. Ezért elhiszem, amit mondtak.
  Azt mondták, hogy Stohl András, miután nekik hajtott a szemközti sávba áttérve, kiszállt az autójából, odament hozzájuk, és cigarettát kért. S hogy szemmel láthatóan részeg volt. Majd felhívta a barátnőjét, s odarendelte a baleset helyszínére. A nő meg is érkezett, Stohl pedig megkérte, vállalja magára a balhét, majd távozott a helyszínről. (Az illetékes rendőrkapitánysági közlemény ez utóbbit alátámasztja, lévén Stohl Andrást otthonából állították elő, egy órával a baleset után.)

  Akkor pedig ez így ittas vezetés, ittasan közúti baleset okozása (egy súlyos sérült!) és cserbenhagyás. Ha pedig Stohl a barátnőjére akarta testálni a dolgot, akkor talán a hatóság félrevezetésének kísérlete is megáll.

  Hadd összpontosítsak most az utóbbiakra. A cserbenhagyásra először.

  Miféle ember az, aki egy baleset okozójaként cigarettát kér a sérültektől, azután pedig lelép a helyszínről? Miféle?
  S miféle ember az, aki az egészet megpróbálja rálőcsölni a nőjére, mert annyira azért nem részeg, hogy ne mérje fel: bűncselekményt követett el, ráadásul visszaesőként. Miféle?
  Stohl-féle ember az ilyen. Ez egy létező típus. Ez korunk hőse.

  Stohl András nem volt tehetségtelen ember. Aztán elkapta a gépszíj, bedarálta a média. Meg az a súlyosan beteg közeg, amit mindez jelent, az a súlyosan beteg közeg, ami Alföldi ,,nemzeti" színházát jelenti. És Stohl Andrásból az lett, ami. Egy önkontroll nélküli, gyáva szarjankó. Aki piásan száguldozva veszélyezteti önmaga és mások életét, aki kábítószeres ügyekbe keveredik, aki hajlandó eljátszani mindent, s aki vállalja a ,,celebséget", s mindazt, ami azzal jár.

  Stohl András legemlékezetesebb pillanatai immáron azok, amikor a show-műsorban kezével T betűt formálva, drámai arccal jelzi, hogy lejárt az idő, s az, hogy tökrészegen vezetve cserbenhagyja áldozatait. S hogy a nőjével vitetné el a balhét.

  Lám, egy dörzsölt ügyvéd már meg is szólalt az ügyben. Kifejtette, ha Stohl azt fogja vallani, hogy otthon, a sokk hatására ivott, nem lesz bizonyítható az ittas vezetés. Ha pedig telefonált a mentőknek is, mielőtt lelépett, akkor a cserbenhagyás sem.

  Stohl pedig ezt fogja vallani.
  És így meg is fogja úszni.

  Miképpen megúszta annak idején egy Császár Előd nevű celeb is, aki bekokózva rendőrt ölt (!), majd elkövetett egy biztosítási csalást is gyorsan... és semmi. A sztárügyvéd kisikálta a bajból, a mocsokból, a börtönből. Amiért bárki más kóterba ment volna, azért Császár Előd nem kapott semmit.

  Stohl sem fog.
  Illetve...

  Illetve most még reménykedem. Reménykedem, hogy az új szelek, az új hatalom majd ebben is újat hoz. Hogy Stohl - akit a régi hatalom a Tűzvonalban című tévésorozat sztárjává tett, csak azért, hogy feledtessék valahogyan a 2006. október 23-i gyalázatot - ezt mégsem fogja megúszni. Mert nem úszhatja meg. Mert ha megússza, akkor nem lehet rendet tenni az országban, s a társadalom lelkében, fejében.

  Akkor nem lesz itt semmi sem.
  Reménykedem, hogy ennek a gennyes celebvilágnak valahogyan vége lesz egyszer. Reménykedem, hogy az Alföldi-féle ,,nemzeti" színházból is Nemzeti Színház lesz hamarosan, s abban nem lesz helye többé Stohl Bucinak.
  Mert nem érdemli meg.

  Nem a piálásért. A gyávaság, a cserbenhagyás, a szaremberség miatt.

  Reménykedem, hogy Stohl András most végre és mégis azt fogja kapni, amit valóban megérdemel. Ha igen, akkor tudhatjuk, elindultunk egy másik úton. Ha nem, akkor baj van.

  Bayer Zsolt
  Magyar Hírlap”
 • 13. királyfi 2010. május 11. 06:32
  „Márianosztrára vele!!! Nem kell több 5 évnél! Megvonni tőle a jogosítványt örökre! Plusz anyagi kártérítés a sérülteknek! Jobbulást mindenkinek!”
 • 12. piteam 2010. május 11. 05:38
  „Ítélkezni, és ítéletet hozni csak magad felett tudsz. Csak ehhez van hatalmad /energiád/. A gondolataiddal, a szavaiddal és a tetteiddel.
  Nézz magadba ! Az épp elég.
  Buci is ítélkezett magafelett.
  Ez épp elég !
  A többi nem a Te dolgod, mert csak magad felett ítélkezel. A gondolataiddal, a szavaiddal...”
 • 11. hablaty 2010. május 11. 05:12
  „HR_XAR!

  Azért szerintem az teljesen normális igény, hogy a Magyar Nemzeti Színháznak, had legyen már egy becsületes magyar ember az igazgatója! Képzeld el, mi lenne ha a Tel Avivi nemzeti színház élére valaki egy homokos németet szeretne tenni.”
 • 10. Baradlay 2010. május 11. 01:48
  „Reszeg barom!!!!!”
 • 9. HarconaMarcos 2010. május 11. 01:13
  „Az óra miatt volt. :-)
  http://garyclocks.com/JPEGseptember18/stohl.jpg”
 • 8. dr66 2010. május 11. 00:36
  „"sop32 2010.05.10. 22:48" -nak.Te mit tippelgetsz itt félinformációkra meg baromságokra alapozva?Vegyél inkább akkor tippmixet,ahelyett,hogy ezeket az ökörségeket leírnád.Minden sorod röhejes ,nem vagy képben de nagyon nem!”
 • 7. cherry 2010. május 10. 23:50
  „Ő már sajnos visszaeső....:S”
 • 6. sop32 2010. május 10. 22:48
  „Mennyit is kaphat?Számoljunk!
  Hátsó ülésen:
  -éjjellátó távcsö haditechnikai eszköznek minősül birtoklása és használata bűncselekménynek számít
  A törvény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti

  -Ittasan vezetett 1 év

  balesetet okozott 3 év

  elhagyta a helyszínt nem várta meg a mentőket cserbenhagyás max:4.5 év
  max:16.5 év ,ennyit biztos nem kap.”
 • 5. királyfi 2010. május 10. 22:31
  „Nem mélyen elítélni kell a tettét,hanem felmondani neki!!! Utána sajnálkozhatnak!!!”
 • 4. akinemfél 2010. május 10. 22:25
  „Magyarország,a szívemben élsz. Magyarország...”
 • 3. molyhos_tölgy 2010. május 10. 22:10
  „nagyon helyes!”
 • 2. Tunde24 2010. május 10. 22:08
  „így ér véget egy karrier.”
 • 1. lacim6 2010. május 10. 20:37
  „robika is elhúz remélem hamarosan innen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiát akarta megvédeni, kis híján agyonverték

Csaknem halálra vertek saját háza előtt egy fiát védelmező férfit Kaposváron; a 63 éves apát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Tovább olvasom