Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapja január 3-tól érhető el

Elkészült, és január 3-tól látogatható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapja, amelyet szerdán mutattak be a sajtónak.

A honlap nyitóoldalán olvasható köszöntő szöveg szerint az új kormányhivatal az állami adó- és vámhatósági feladatokat összevontan, közös szervezet keretein belül látja el. Struktúrája négy fő tevékenységi kör - az adóigazgatás, a vámigazgatás, a bűnügyi tevékenység, valamint a szakmai tevékenységet támogató informatika - köré szerveződik. A NAV feladata az államot megillető bevételek teljes körű kontrollja és védelme, az adó-, a vám- és büntetőjog eszközeivel. Az új szervezet munkájában - a kormányzati elvárásoknak megfelelően - továbbra is kiemelt feladatként szerepel a vám- és jövedéki, az adó- és pénzügyi ellenőrzési tevékenység, továbbá a bűnüldözői munka hatásfokának a növelése, illetve az adózók színvonalas, naprakész tájékoztatása, az adózással kapcsolatos jogkövető magatartás elősegítése gyors, korszerű és ügyfélbarát szolgáltatások révén.

Emellett 2011 első felében jelentős feladatot ró a NAV-ra Magyarország soros EU-elnöksége is. Az új adóigazgatási szervezet honlapja a http://nav.gov.hu címen érhető el. Az adózással kapcsolatos tárgykörökről az APEH, a vám-, a jövedéki és rendészeti kérdésekről pedig a VPOP ikonjára, illetve nevére kattintva is tájékozódhatnak az érdeklődők, ahonnan eljuthatnak a két hatóság által korábban publikált minden érdemi információhoz is. Elkészült a NAV logója is: a címert alul és felül egy piros és egy zöld nyíl fogja közre, amelyek nyitott ovális kört alkotnak. Burillák Attila, az APEH szóvivője elmondta: meghívásos eljárás során, három ajánlat közül a legkedvezőbbet választották ki. Az arculati elemek megtervezése mintegy 2,5 millió forintba került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhúzódó áradásra számítanak a Tisza alsó szakaszán

Elhúzódó áradásra számítanak a Tisza alsó szakaszán, a vízszint Mindszentnél megközelítheti a… Tovább olvasom