Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

A németek maradnak Afganisztánban

Határozottan visszautasította a német kormány különböző terrorista csoportoknak azt a követelését, hogy vonja ki katonáit Afganisztánból.
Mindezt az Angela Merkel kancellár vezette nagykoalíciós kabinet szóvivője erősítette meg hétfő délutáni állásfoglalásában, s hasonlóan nyilatkozott Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter és Franz Josef Jung védelmi miniszter is.
Szerte az országban megszigorították ugyanakkor a biztonsági intézkedéseket azt követően, hogy egy iszlamista csoport vasárnap az ország elleni terrortámadásokkal fenyegette meg a berlini kormányt. Hasonló fenyegetés érkezett az osztrák kormány címére is. A feltételezett terroristák azt követelték, hogy mindkét ország haladéktalanul vonja ki katonáit Afganisztánból. Az üzenetet a Kalifátus Hangja elnevezésq csoport nevében tették fel a világhálóra. Egy nappal korábban Németország egy másik fenyegetést is kapott. Egy kevéssé ismert iraki fegyveres csoport azzal fenyegetőzött, hogy kivégez két német túszt – egy 61 éves német asszonyt és felnőtt fiát –, amennyiben Berlin nem vonja ki csapatait tíz napon belül Afganisztánból. „Az Igazságosság Nyilai” elnevezésq szervezet fenyegetése ugyancsak egy internetes honlapon jelent meg. Hétfőn több magas rangú német politikus is közölte, hogy komolyan veszik a fenyegetéseket, s szerte az országban megerősítették a biztonsági intézkedéseket. Az Irakban fogva tartott német túszokkal kapcsolatban változatlanul ülésezik az ebből a célból létrehozott válságstáb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadóóra

Mosonmagyaróvár. Sári Gyöngyi önkormányzati képviselő holnap délután 4 és 5 óra között a… Tovább olvasom