Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

A NAV vezetőinek lemondásáért tüntettek Budapesten

A demonstrálók vasárnap este a NAV vezetőinek lemondását követelték.
Szombaton a korrupció ellen tüntettek Budapesten, és megígérték, hogy három napig folytatják.

Vasárnap este a NAV vezetőinek lemondását követelte a tömeg.

A menet hat órakor indult Dob utcából. Az origo.hu beszámolója szerint uniós zászlók is voltak a demonstrálóknál, akik azt is skandálták, hogy "aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop, hazudni, csalni csúnya dolog". További rigmusok: Ruszkik haza! - Áfacsalók! - Viktátor! - Fidesz maffia! - Orbán takarodj! - Demokráciát!

Rendbontásról nem érkezett hír, az ATV szerint tízezres tömeg békésen vonult a József nádor térre. A tér már megtelt, amikor a demonstrálók sorának vége még csak a Deák térnél járt.

Vágó Gábor korábbi LMP-s képviselő beszédében azt mondta: "Nem bízunk a kormányban! Nem bízunk a pártokban! Viszont bízunk a nép erejében!"

Vágó Gábor lemondásra szólította fel Vida Ildikót, az adóhatóság vezetőjét, valamint Somos Katalint a NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatóságának vezetőjét, Csillag Dezsőné elnökhelyettest és Dávida Mariannát, a NAV ellenőrzési főosztály vezetőjét.
   
Emellett felmutatott egy általa 1000 milliárd forintos bankónak nevezett lapot, miközben úgy fogalmazott: ennyit húznak ki a zsebünkből az adócsalók úgy, hogy az adóhatóság félrenéz.

„Nem akarunk olyan országban élni, ahol aki lop és hazudik, hatalmon marad. Aki hatalmon van, az megkérdőjelezhetetlen. Aki kérdez, vagy kritizál, azt megfenyegetik" - ezt már Várady Zsolt, az egykori iWiw alapítója mondta.

- Az adórendszerünk régóta egy nagy rakás szar! - mondta Várady. Mint mondta, a tisztesség az adórendszerben most versenyhátrányt jelent. Szerinte nemcsak az adórendszerben, hanem a fejekben is változás kell, mert csak egy megváltozott társadalom tudja megváltoztatni a politika működését. „Változzunk együtt" – mondta, és bejelentette, hogy az iWiw után egy újabb közösségi oldalt hoz létre. Mint mondta, ez azoknak segít majd, akik szerveződnének, és változást szeretnének, nem akarják, hogy az folytatódjon, ami eddig. Az oldal már készül, 2015 elején indul majd el.

Pódiumra lépett Horváth András is. Az egykori NAV-dolgozó volt az, aki az áfacsalási botrányt kirobbantotta.

- Amikor egy éve a nyilvánosság elé léptem, azért tettem, hogy felhívjam a figyelmet, korrupció folyik az országban, és valami változás meginduljon ezen a területen. Ha nem lenne ez a kitiltási botrány, még mindig senki nem tenne semmit. Most pedig azután, hogy Vida Ildikó bejelentette, hogy ő az egyik érintett, még mindig a helyén van.
- Mondjon le! - reagált a tömeg.
- Már régen meg kellett volna tennie - mondta erre Horváth.

A NAV vezetőinek lemondásáért tüntettek Budapesten

Vágó azt mondta, hogy egy hetet adnak a kormánynak arra, kérje meg az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja át a NAV-ot, Vida Ildikónak és a többi érintett NAV-os vezetőnek pedig arra, hogy lemondjanak. Ha ez nem történik meg, akkor november 17-én a Kossuth téren és több vidéki városban is tüntetni fognak, utána pedig Vágó szerint már azt is meg kell fontolni, hogy milyen eszközökhöz nyúljanak a polgári engedetlenség eszköztárából. „Addig van lehetősége a kormánynak egy európai megoldásra, nem kérünk többet a keleti típusú hatalomgyakorlásból" - mondta.

A beszédek után egy perces néma csenddel emlékeztek a héten elhunyt Rózsa Milánra. A rendezvény Himnusszal zárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos motorosbaleset a szabolcsi Újfehértón

Motoros és kerékpáros ütközött össze, a motoros meghalt, a kerékpárost kórházba szállították. Tovább olvasom