Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

A Nabuccóról Bősi közvetítő? Blair még marad Berlusconit

felmentették Rakétatelepítés Sólyom Ottawában Portugál–magyar kormányfő-találkozó

Washington» Szekeres Imre honvédelmi miniszter washingtoni tárgyalásain világossá tette: Magyarország, ha lehet, a közös európai energiapolitikai megoldást választja. „Ha lehet és kell, Magyarország a Nabuccót választja, hiszen ez a közös európai energiapolitikai megoldást jelenti” – mondta a miniszter látogatása végén.

Pozsony» Dominik Kocinger, a bősi erőmq szlovák kormánybiztosa üdvösnek találja a kinevezés előtt álló új magyar környezetvédelmi miniszter, Fodor Gábor véleményét, aki a bősi erőmq ügyében született hágai ítélet végrehajtásáról folyó tárgyalásokba kész lenne harmadik felet is bevonni.
London» Egyértelmqen cáfolta pénteken a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal azt a sajtóértesülést, hogy a jövő héten bejelentheti távozását a kormányzó brit Munkáspárt éléről Tony Blair miniszterelnök. A The Daily Tele-

graph, a legnagyobb konzervatív brit napilap forrásai szerint Blair akár már kedden lemondhat.
Róma, Milánó» A milánói fellebbviteli bíróság pénteken felmentette Silvio Berlusconi volt kormányfőt, akit bírák megvesztegetésével vádoltak. Első fokon 2004 decemberében már felmentették Berlusconit. A milánói ügyészség 5 év börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyben, amely még az 1980-as évekre nyúlik vissza.
Oslo» Magyarország a NATO többi tagjával együtt nagyon fontosnak tartja a párbeszédet Oroszországgal az amerikai rakétapajzs lengyelországi telepítéséről, akárcsak azt, hogy egységes álláspont legyen erről a kérdésről a szervezeten belül – mondta el pénteken Göncz Kinga külügyminiszter.
Ottawa» A magyarság egységének szolgálatát nevezte egyik célkitqzésének Sólyom László köztársasági elnök a kanadai 1956-os megemlékezések csütörtöki ottawai zárórendezvényén. Az államfő a kanadai magyarok előtt úgy fogalmazott: „én számítok önökre is, önök is számítsanak rám”.
Lisszabon» A 2007. második félévi európai uniós portugál elnökségről és a két kormány által elindított reformokról folytatott eszmecserét a magyar és a portugál miniszterelnök pénteken Lisszabonban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bódi Margó: ''Mindig a férfi mondja ki a végső szót''

Bódi Guszti felesége, Margó asszony hajdanán az árok partján ismerkedett meg élete párjával, akivel… Tovább olvasom