Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A muskétás (The Musketeer)

Alexandre Dumas regénye, A három testőr alapján készült A Muskétás (The Musketeer) című kalandfilm a klasszikus kardvívó lovagiasságot a Hong Kong-i akciófilmek gravitációt is legyőző, káprázatos koreográfiájával ötvözi.
rendező: Peter Hyams
író: Alexandre Dumas
forgatókönyvíró:
Gene Quintano
operatőr: Peter Hyams
díszlettervező: Damien Lanfranchi
zene: David Arnold
producer: Rudy Cohen, Moshe Diamant
executive producer: Mark Damon, Steven Paul
látványtervező: Philip Harrison
vágó: Terry Rawlings

szereplő(k):
Catherine Deneuve (Anne)
Justin Chambers (D'Artagnan)
Tim Roth (Febre)
Stephen Rea (Richelieu bíboros)
Mena Suvari (Francesca Bonacieux)
Jan Gregor Kremp (Athos)
Michael Byrne (Treville)

A film sztorija

A 17. századi Franciaországot az angolok és a spanyolok is háborúval fenyegetik. XIII. Lajos erőtlen király, akit a katolikus egyház feje könnyedén az ujja köré csavar. Richelieu bíboros hatalmára a ravasz Febre vezetésével saját gárdistái vigyáznak. Már csak a király testőrei állnak az útjában, a bátor és hűséges muskétások.

Aramis, Athos és Porthos mára céljukat vesztett, megkeseredett emberek. Ám ekkor felbukkan az ifjú D'Artagnan, egy Muskétás gyermeke, akinek szüleit 14 évnek előtte Febre gyilkolta meg. Az ifjú D'Artagnan-t így a király hű szeretete mellett így személyes ügye is hajtja. Elszánt lelkesedése a megfáradt muskétásokban is felébreszti a hitet s a szunnyadó erőt, hogy ismét együtt szálljanak nemes harcba a korona védelmében. A dicső férfiak küzdelme persze női segedelem nélkül nem biztos, hogy célt érne. Ám Franciaország királynéjában, és komornájában, a bájos Francesca-ban a király testőrei hű szövetségesekre találnak...

Kardok kirántva, az adrenalin-szint emelkedik; D'Artagnan és társai, a Muskétások készen állnak a harcra. Mint mindig, ezek a legendásan tettre kész férfiak most is arra esküdtek fel, hogy párbajt vívjanak, s jóra fordítsák a rosszat, de ekkora kecsességével, már-már akrobatikus ügyességgel még sohase tették ezt! Mert ebben a filmben a Muskétások nemcsak a XVII. századi Franciaország hatalmasságaival szállnak szembe, hanem magával a gravitációval is dacolnak. www.port.hu

Kritikák

Port.hu

"Athos, Porthos, Aramis és az ifjú D'Artagnan meséje ugyanis minden kétséget kizáróan komoly nyerési eséllyel pályázhat a világon legtöbbször megfilmesített romantikus történet címére. Mivel azonban Dumás úr jóval több, mint száz éve elhunyt vala, könyvei megfilmesítése így nem okoz (anyagi) problémát a garasokat szívesen fogukhoz verdeső filmproducerek számára. Mindezek mellett igen jó, ráadásul a mai napig is rendkívül népszerű történetek ezek, a vagány négyesfogat kalandjai egyaránt dobogtatnak meg kislány és kisfiú szíveket; a lányokét persze teszik ezt a nagyívű romantikus lobogással, a fiúkét pedig inkább a gyakori kardcsattogtatással, a két nem nemi sajátosságaiból természetesen adódóan."
A teljes cikk 

Charles Taylor, salon.com

"Uram, miért nem tudták ennél jobban megcsinálni? Dumas-t eladni a fiatalabb célközönségnek, magában nem rossz ötlet. D'Artagnan a könyv központi figurája, és valóban fiatal, helyes, energikus és éretlen. Nem egy névtelen aranyos kisfiú, mint Justin Chambers, aki ebben a filmben alakítja. A moziban ülve, bizony jóvágású, de tehetségtelen embereket kell néznünk. A megjelenítő személyiségének legteljesebb hiánya tárul elénk, és azon gonolkodunk, hogy a rendező vajon mit is gondolhatott; Chambers egy Jack Nicholsonnak tűnő Chris O'Donnelt játszik. Ehhez járul még Chambers hangja, ami a leglaposabb, és a játékra legalkalmatlanabb, amit valaha hallottam."
A teljes cikk


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos oldala
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Windows 2003 Server itthon is

A Microsoft Magyarország a mai napon - 5 nappal a San Francisco-i bejelentést… Tovább olvasom