Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A MÚOSZ a médiatörvények felfüggesztését kéri

Elkerülhetetlennek tartja a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), hogy az Európai Unió vizsgálatának lezárultáig függesszék fel a médiatörvényeket - írják a szervezet elnökségének az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Ebben úgy fogalmaznak, hogy a MÚOSZ messzemenő helyesléssel nyugtázza Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatát, hogy "amennyiben az Európai Unió szükségesnek tartja", megtörténik a "széles körben éles kritikával, elutasítással" fogadott médiatörvények felülvizsgálata.

Az írásban annak a meggyőződésüknek adnak hangot, hogy az uniós észrevételek alapján - amennyiben az érdemi változások a szakmai egyeztetéseket és a társadalmi párbeszédet követően történnek - Magyarországon is érvényesülhetnek a véleménynyilvánítás és a sajtószabadság európai normái, az európai "játékszabályok".

Mindezek alapján a MÚOSZ - mint fogalmaznak - magától értetődőnek, egyben az Európai Unió vizsgálatának lezárulásáig elkerülhetetlennek tartja "a nyilvánosság és a média szabadságát korlátozó, egymással összefüggő törvények hatályának felfüggesztését".

Olvasóink írták

  • 2. elemér 2011. január 07. 17:22
    „Válaszolt Orbánnak a Financial Times
    A londoni lap azt javasolja a miniszterelnöknek, hogy ne rabolja Brüsszel idejét. Szerintem ez egy nagyon reális válasz, ami tömören összefoglalja az unio álláspontját. Nem lehet azt mondani hogy még nem olvasták a részleteket vagy hülyék. A kommentár szerint ésszerű korszerűsíteni olyan törvényeket, amelyek túlhaladottak és az is igaz lehet, hogy az új törvény sok cikkelye más EU-tagállamok médiaszabályozásában is feltűnik. De olyan államokról van szó, amelyek a sajtószabadság terén maguk sem rendelkeznek makulátlan teljesítménnyel - tette hozzá az újság, Olaszországot említve példaként.

    http://www.hir24.hu/belfold/196234/valaszolt-orbannak-a-financial-times.html”
  • 1. janika 2011. január 07. 10:22
    „A MÚOSZ előbb tanuljon meg bátran a valóságról írni és szüntesse meg az ön-cenzúrájukat! Egyébként sosem volt Magyarországon sajtószabadság!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem valószínű, hogy lesz rendkívüli ülésnap a médiatörvény miatt

Az LMP felhívását a rendkívüli parlamenti ülésnapra csak az MSZP-frakció támogatja: az összesen 73 fő támogatása kevés az összehíváshoz. Tovább olvasom