Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

A Munkáspártot fiatalok képviselik

A Munkáspárt megyénkben minden választási körzetben indít egyéni képviselőjelöltet a 2006-os országgyűlési képviselő-választásokon.
A Munkáspárt megyénkben minden választási körzetben indít egyéni képviselőjelöltet a 2006-os országgyűlési képviselő-választásokon – tájékoztatta a Kisalföldet Sipőcz Sándor megyei elnök. Nyilatkozatában leszögezi:

„ Jelöltjeink a Magyar Kommunista Munkáspárt programját képviselik, mely programot töretlenül, és Magyarországon egyedüli pártként a rendszerváltás óta csak mi képviselünk. Ez a program a munkásnak, a dolgozó embernek, a szegénynek akar jobb életet.

Azt tapasztaljuk, hogy nem csak abszolút szegényedés létezik. Viszonylagos is. Szegényebbek vagyunk ma, mint az EU többi polgára. Szegényebbek vagyunk a tegnapi önmagunkhoz képest is. Ha belegondolunk, szegényebbek vagyunk, mint a szocializmus idején. A Munkáspártban mi úgy látjuk, hogy a tőkés uralkodóosztály két politikai csoportosuláson keresztül fejti ki hatalmát: az MSZP vezette szocialista-liberális blokk, és a Fidesz vezette konzervatív blokk közös célja a magyarországi tőkés rend további erősítése, az osztályharc elfojtása, a multinacionális és a hazai nagytőke érdekeinek érvényesítése.

A kapitalizmus alapvető kérdésében, a tőke és a munka kérdésében az MSZP és a Fidesz között ni ncs különbség. Ezért a Munkáspárt feladata nem lehet az, hogy egyik vagy másik tőkés pártot támogassa, hanem az, hogy a Munkáspárt és vele a magyar munkás és dolgozó bejusson a parlamentbe. A tőkésekkel szemben a munkásnak az érdekeit kell védeni, és ezt ma Magyarországon csak a Munkáspárt teszi. Mivel ma rajtunk kívül nincs más a hazai politikai palettán, aki ilyen értékrendet képvisel, ezért pártunk a választásokon önállóan indul. Választási programunk ezen rendezőelvekre épül, rövid, érthető és világos, ennek képviseletére alkalmasak jelöltjeink.

Büszkék vagyunk arra, hogy talán országosan is példa nélküli a fiatal képviselőjelölt-csapatunk korösszetétele, mellyel jelezzük a párt megújulását, arculatváltását, és egy kicsit előrevetítjük a jövő pártját is."
Jelöltjeik (a választási körzetek sorrendjében): Ferland Eszter, 23 éves alkalmazott; Markó Gábor, 25 éves közgazdász; Jakus László, 27 éves technikus; Pawlik Béla, 51 éves technikus, alkalmazott; Jakus Csilla, 23 éves egészségügyi asszisztens; Karászek Norbert, 24 éves kamionsofőr; Pénzes András, 20 éves főiskolai hallgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házi jelzőrendszer márciustól

Egy budapesti székhelyű cég kapta a megbízást a mosonmagyaróvári jelzőrendszeres házi… Tovább olvasom