Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

A munkahelyváltásra kényszerülők támogatásáért küzdenek

A Győri Kekszgyár munkavállalói szervezetei is közleményt juttattak el szerkesztőségünkhöz:
„ Az értesülések helytállók, a Győri Keksz Kft. vezetése gazdasági okokra hivatkozva tervezi a keksz gyártásának áttelepítését a székesfehérvári üzembe. A cukorkát viszont nagyobb mennyiségben kívánja gyártatni Győrben. Erről már a sajtóban is lehetett olvasni. A vállalatvezetés november 27-én először a szakszervezet és az üzemi tanács tisztségviselőit, majd röviddel ezután minden munkavállalót tájékoztatott a tervről. Természetesen a tisztségviselők nem hagyták szó nélkül a bejelentést, kifejtve negatív véleményüket a tervezett vállalati lépésről.
A tervezett átszervezés sajnos munkahelyek megszűnésével jár. Megállapodtunk, hogy a tárgyalásokhoz, az egyeztetésekhez hosszabb idő kell, mint amit a vállalat javasolt. Emberi sorsokról, családok további megélhetéséről van szó, ami körültekintő, minden részletre kiterjedő alapos tárgyalást igényel. De nyilván nem áltattuk munkatársainkat azzal, hogy a jelenlegi helyzetet tudjuk a tárgyalások során biztosítani. Erőnket inkább arra fordítjuk, hogy az átszervezés során munkahelyüket elveszítő munkatársaink a lehető legjobb kondíciókkal tudjanak új munkahelyet találni. Ebbe beletartozik az anyagi biztonság megteremtése, a továbbképzés lehetősége, a munkahelykeresés támogatása, idősebb munkatársaink, nagycsaládosok, egyedülálló szülők kiemelt segítése és annak lehetősége is, hogy Székesfehérvárra települjenek, ha vállalják az ottani üzemben a munkát. A lehető legjobb szociális csomagot szeretnénk letenni távozni kényszerülő mu nkatársaink elé. Erre garancia kollektív szerződésünk és a 2001-ben megkötött szociális csomagra vonatkozó megállapodás, ami akkor példa nélküli és egyedülálló volt az országban.
Ebbe a munkába bevonjuk munkatársainkat, várjuk véleményüket, elvárásaikat, és ezek alapján kötjük meg a megállapodást. Minden olyan külső és belső segítséget előre is köszönünk, amit a munkahelyükről távozni kényszerülő munkatársaink elhelyezkedéséhez és egzisztenciális gondjainak megoldásához kapunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint sport

Nehéz lenne egyetlen jelzővel illetni mindazt, amit a taoista tai csi jelent. Több mint sport és nem… Tovább olvasom