Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

A multiknál is potyautasokat talált az OEP

A rendőrök és a tűzoltók után multinacionális cégek is jelezték: munkavállalóik után rendszeresen fizetik az egészségügyi hozzájárulást, mégis megkapják a potyautasoknak szóló levelet.
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár leveleinek kiküldése óta kiderült, hogy az értesítés a címzettek több mint felénél hibás adatokat tartalmaz.

A cégvezetők azt mondták, hogy főként régebbi munkatársaik esetében jöttek elő a hibák. Szerintük az lehet a probléma oka, hogy a régi és az új bejelentési rend között, valamint a kartonosról a számítógépes nyilvántartási rendszerre való átállásnál adatok veszhettek el.

Így egyes munkavállalók a rendszeresen fizetett tb-járulékok ellenére is kieshettek a rendszerből. Többüknek a háziorvosa jelezte, hogy nincs benne az ingyenes ellátásra jogosultak körében, de volt, aki az OEP-nél érdeklődött, s ott kapta a meglepő választ.

Egyes cégek munkavállalóinak harminc-negyven százaléka esett ki az OEP-biztosítotti köréből a hibás listák miatt.

A vezetők szerint a cégek nem fontolgatják perek indítását, mert szerintük a hibákat még helyre lehet hozni, de a megjelenő információk a vállalatok megítélését is ronthatják, ezt gondatlanságból okozott károkozásnak is vehetnék.

Áprilisban kezdték meg azoknak a kiértesítését, akiknek az OEP-nyilvántartás szerint rendezetlen a biztosítási jogviszonyuk. Azóta már jelezték: a kiküldendő 950 ezer levél több mint felében hibás adatok szerepelnek majd. Legutóbb közszolgák, rendőrök és tűzoltók kaptak értesítést arról, hogy harminc napnál régebben nincs biztosítási jogviszonyuk, tehát 2008-tól nem jogosultak az ellátásokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A teakészítés fortélyai

Lényeges, hogy az egyes teafajták elkészítésének szabályait betartsuk. Sokan nincsenek tisztában ezzel, pedig nagyon fontos, mert nem ugyanabban az ízélményben lesz részünk. A fekete teán kívül mindegyik fajtánál ajánlott az először felforralt vizet 60–70 fokra visszahűteni, majd a teafüvet ebben áztatni.
Tovább olvasom