Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

A mozgás, ritmus és lendület jegyében

Több száz soproni gyerekkel szerettette meg a táncot a Mozgás Ritmus Lendület Club az elmúlt tizenegy esztendő alatt. Számos nemzetközi és hazai eredmény is bizonyítja: magas színvonalú munka folyik a klubban, ennek ellenére a fő cél mégsem táncpedagógusok vagy profi táncosok kinevelése.

Show-tánc, disco, hip-hop

A verseny- és felkészítő csoportok 6–18 esztendős tagjai a mozgás szeretetéért, a szép testtartás elsajátításáért és a remek hangulatú órákért járnak Dallos Enikő táncpedagógus, koreográfus óráira. A szakmáját szenvedélyesen szerető edző 1995-ben alapította az egyesületet, azóta évről évre egyre szebb sikereket ér el tanítványaival, emellett rendszeresen láthatjuk a kecses táncosokat a különböző városi és egyéb rendezvényeken. Az iskola vezető műfaja a show-tánc, disco és hip-hop, ez a sokszínűség pedig lehetőséget nyújt arra, hogy minden gyerek a neki leginkább tetsző kategóriában bontakoztathassa ki képességeit. A klub vonzerejét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a gyermekek nagy része nem csupán egy-két évig, hanem óvodáskortól középiskolás korig vesz részt az egyesület munkájában.

Jellemnevelő hatás

– Hiszek abban, hogy a testformálás mellett a táncnak nagyon nagy a jellemnevelő, akaraterő-edző, csapatformáló hatása – mesélte Dallos Enikő. – Rövid idő alatt a kis táncosok jól működő, egymást segítő közösséggé kovácsolódnak össze, s egy-egy fellépés igazi élményszámba megy. Egészen hihetetlen, hogy a gyerekek milyen kitartással, keményen, elszántan készülnek egy-egy versenyre.
Az eredményeket pedig hosszan lehetne sorolni. Az országos versenyektől kezdve a különböző nemzetközi megmérettetésekig számos trófeát hoztak haza a soproni táncosok. A csapat most készül az Európai Városok Táncfesztiváljára, amelyet április elején Szerbiában rendeznek meg. Utána a gyerekek az olaszországi világbajnokságra utaznak.

Szerény költségvetés

A szép sikerek után kissé szomorú, hogy sajnos a tehetséges soproni gyerekek nem mindig jutnak el nemzetközi versenyekre, hiszen a szerény költségvetéssel rendelkező klub a nagyobb összegű utazásokat, szállásköltséget képtelen kigazdálkodni. Dallos Enikő és kis tanítványai bíznak abban, hogy az eddigi önzetlen segítőik mellett a jövőben mások is fantáziát látnak majd a táncos gyermekek támogatásában.

Eredmények az országos bajnokságon

A hétvégi tatabányai Modern Tánccsoportok Magyarországi Szövetségének Országos Bajnokságán Dance Show Formációban a mini csapat első helyezést ért el, egy másik kategóriában a Bujdosó Zsanett, Úry Zsuzsanna, Szalay Nikolett, Kónyi-Kiss Petra, Horváth Noémi, Qáim Zsófia és Szűcs Vivien alkotta csapat ezüstérmet érdemelt, a dobogó második fokára állhatott Kovács Zsófia és Úry Csenge, valamint Krizonics Vivien, duóban ugyancsak ő Nagy Brigittával együtt végzett az élen. A mini fantáziacsoportban az első helyet hozta el a Marosvölgyi Anna, Szlávik Zsófia, Németh Villő, Nagy Brigitta, Tiber Vanesza, Szabó Alexandra és Krizonics Vivien alkotta csapat. Egyéniben a dobogó mindhárom fokára soproni versenyző állhatott: Qáim Zsófia, Szalay Nikolett és Kónyi-Kiss Petra személyében. A fantázia show kategóriában a Szalay Nikolett–Kónyi-Kiss Petra páros tarolt, míg a juniorok egyik versenyében a Szilák Emese–Virág Anna duó a harmadik helyen végzett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitiltaná a motorosokat az erdőből?

Tovább olvasom